υλικά
- 130γρ αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 100γρ μαύρη ζάχαρη
- 100γρ ροδάκινο κομπόστα πολτοποιημένο
- 100γρ συμπυκνωμένο χυμό φρούτων ανάμικτο
- 50γρ βούτυρο λιωμένο
- 20γρ φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
- 50γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 90γρ βούτυρο λιωμένο
- 50γρ ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C στον αέρα.
Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στη φόρμα για μάφινς.
Αναμειγνύετε σ'ένα μπώλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το πολτοποιημένο ροδάκινο, το χυμό φρούτων, το βούτυρο και τα φυστίκια.
Ανακατεύετε καλά μ'ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζετε το μίγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνετε για 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά με τον αυγοδάρτη.
Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσουν και τα διακοσμείτε με το γλάσο σοκολάτας.
Αν δε θέλετε να προσθέσετε θερμίδες.....τα μάφινς είναι πολύ νόστιμα και χωρίς το γλάσο!!!
Η ιδέα είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου (Sugar Buzz) ''Cupcakes".
Φοβερα Πεπη!!! Το ροδακινο πρεπει να ειναι πολυ ωραιο μεσα στο μιγμα του μαφιν. Θα δοκιμαστουν. Φιλακια πολλα πολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν είχα μπει από το κινητό.. Τώρα που μπήκα από το ...σταθερό (χαχαχα)
Διαγραφήείδα την λεπτομέρεια στην κορυφή τους. Το όμορφο λευκό λουλουδάκι πάνω στο γλάσο!!!! Εκτός από φωτογράφος και στιλίστας Πίπς?
Καλημέρα Πέπη μου,καλώς ήρθες από όπου και αν ήσουν!!!Μας έλειψες...μου έλειψες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με ένα δυνατό come back,,έτσι όπως συνηθίζεται στους ανανεωμένους ανθρώπους,μας ..παρασύρεις σε ολόγλυκα μονοπάτια.Ευτυχώς όχι δύσβατα!Καλοπερπατημένα,αρωματικά και προσεκτικά περιφραγμένα από την εγγύηση της νοστιμιάς.
Μικρές δόσεις γλύκας ,ίσα ίσα για να μη παραπονεθούμε για την σύντομη απουσία σου.Μεγάλες δόσεις νοστιμάδας για να μας αποδείξεις για μία ακόμα φορά ,ότι η καλαισθησία και το γευστικό γούστο σε χαρακτηρίζουν.
Φιλάκια γλυκιά μου Πέπη!
Μμμ! Φα.ινεται πως κάποιος στην γειτονιά έχει αποφασίσει να μας "παχύνει" λιγουλάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία! Κλείνω μια δωδεκάδα απ΄αυτά...μπορεί και να μου φτάνουν...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.
Καλά εγώ σκεφτόμουνα για το απόγευμα muffins με ροδάκινο (αλλά φρέσκα) και μάλιστα αναποδογυριστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις βρε Peps και δεν βλέπω την ώρα να τελειώσω και να πάω σπίτιιιιιι μου ;-))
Καλό απόγευμα. Φιλιά πολλά.
Πολύ μου αρέσουν τα φρουτένια κεκάκια σου Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι διαφορετικά και ωραία ιδέα για τα πιτσιρίκια!
Φαντάσου ότι ακόμα κι εγώ που είμαι φουλ της σοκολάτας, τα προτιμώ σκέτα!
Φιλιά!
Αχ και βαχ! Τέτοια βλέπω και άντε να ξεκολλήσω! Τα θέλω, παιδί μου, τα θέλω! Μπαίνουν σε λίστα αναμονής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ψηφίζω Πέπη ...δαγκωτό!!! Μιαμμμ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστά Πέπη μου, τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Τέλεια, αγαπώ το ροδάκινο και απλώς λέω να αποφύγω το γλάσο μπας και γλυτώσω καμία extra θερμίδα! Γιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ φρουτένιο το κεκάκι σου, και χωρίς αυγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω, μπράβο Peps.
Φιλιά
Υπέροχα, καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστούν αλλά μέχρι τότε, να πάρω μερικά από τα δικά σου;
Φιλάκια
Πολύ πρωτότυπα Πεπουλίνι τα μαφινάκια σου με το ροδάκινο!!θα δώσουν ρέστα τα άτιμα μες στο καλοκαιράκι!!το food presentation εξαίρετο κορίτσι μου!Συγχαρητήρια για την υπέροχη ανάρτηση!!πολλά φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πολύ ωραία και αρωματικά. Βάζεις φρέσκο ροδάκινο που το πολτοποιείς ή κονσέρβα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πιο πολύ λάτρεψα τα χαρτάκια σου!! Τους δίνουν μια άλλη νότα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!