20 Νοεμβρίου 2013

Μους με κακάο και αβοκάντο

the recipe in english

Μια ιδιαίτερη μους ...χωρίς σοκολάτα, χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι.
Τα υλικά της....υγιεινά και θρεπτικά!
Δοκιμάστε τη!!!

υλικά
  • 100γρ καρύδια
  • 60γρ κράνμπερις αποξηραμένα
  • 60γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά cocoa nibs
  • 1 κουταλιά σπόροι chia


εκτέλεση

Φτιάχνετε τη βάση της μους πολτοποιώντας στο μούλτι τα καρύδια, τα κράνμπερις και τα δαμάσκηνα.
Στρώνετε το μίγμα σε 4 μικρά ατομικά τσέρκια ή σ' ένα 22 - 24εκ και το πατάτε καλά με το χέρι σας.
Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνετε τη μους πάνω στη βάση και τη στρώνετε μ'ένα μαχαίρι.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα ξεφορμάρετε το γλυκό, το πασπαλίζετε με κακάο και το γαρνίρετε με τα φρούτα που σας αρέσουν ή και με μαρμελάδα.





40 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα και έμπνευση αυτή η μους, μα και η βάση με τα κράνμπερις και τα καρύδια εντυπωσιακή!
    Ελαφριά, απολαυστική και υγιεινή εκδοχή γλυκού.
    Τα αβοκάντο με μια άλλη ματιά, αυτή της γλυκιάς μους!

    Πολλά εύγε my Peps!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο νόστιμη είναι!!!! Νομίζεις οτι τρως σοκολάτα!!!! Αλήθεια!!!
      Τις έχει φυσικά τις θερμίδες του αλλά είναι υγιεινές θερμίδες !!

      Σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Οδηγοντας αφησα το παραπανω σχολιο.... Τωρα επανηλθα απο πιο σταθερη βαση.

    Ειδα ολες αυτες τις φανταστικες φωτογραφιες του γλυκου και διαβαζα παραλληλα ολα τα "χωρις" και σκεφτομουν οτι δεν ειναι δυνατον. Δεν συναδουν ολα αυτα τα "χωρις" με αυτο το γλυκο. Ειναι το γλυκο χαμελαιοντας. Βλεπεις κατι τοσο σοκολατενιο και στην πορεια ανακαλυπτεις οτι οχι απλα δεν εχει σοκιλατα, αλλα ουτε ζαχαρη, βουτυρο κλπ....

    Ποσα μπραβο να πω;;;;
    100% του γουστου μου...!
    Απο το πρωτο υλικο ως το τελευταιο. Και οι φωτο πολυ καλα στημενες και ατμοσφαιρικες. Τελικα να το ξαναπροσπαθησεις το μαυρο.

    Νομιζω οτι φλυαρισα αρκετα....ουφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά "χωρίς" Χρυσαυγή μου αλλά τόσο νόστιμη!!!
      Πρέπει να τη δοκιμάσεις!!!
      Είναι ελαφριά, δροσερή και σοκολατένια!!!
      Είναι και δυναμωτική ...για το κορίτσι....!!!!!!!!!!!

      Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Μία τόσο δα λεπτή στρώση απόλυτης γευστικής ευδαιμονίας.Μία φλούδα αέρινη και σχεδόν μεταφυσική, μέλλει να μεταμορφώσει τις όποιες ιδέες είχαμε μέχρι τώρα για τα γλυκά.Απαλότητα,διαφάνεια ,ωραιότητα και γεύση να συνυπάρχουν σε έναν γλυκό κύλινδρο-γιατί εγώ αυτόν έβαλα στο μάτι-και να θωπεύουν όλες τις αισθήσεις μας.
    Ένα φίνο γλύκισμα,με ανατρεπτικά υλικά ,ένα μοναδικό και σπάνιο στολίδι που διακρίνεται έντονα μέσα στον κυκεώνα των βαλτωμένων προτάσεων.
    Την καλημέρα μου γλυκιά peps.Σου αποστέλλω πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....κι εγώ τον κύλινδρο είχα βάλει στο μάτι και τον άφησα να τον απολαύσω στο τέλος!!!!!!!!!!!!!!
      Φωτεινή, να το δοκιμάσεις!!! Αξίζει!!

      Σ'ευχαριστώ και καλή σου μέρα!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Πόσο διαφορετική ιδέα και τι ωραία παραουσίαση! Δεν μπορώ να φανταστώ τη γεύση της, αλλά οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γεύση της είναι....σοκολατένια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ Χρύσα!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/11/13, 1:51 μ.μ.

    Τέλειο! Μου αρέσει τρομερά ο συνδυασμός του νόστιμου με το υγιεινό! Δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει κανείς και μάλιστα τόσο εντυπωσιακά όσο το έφτιαξες εσύ! Καλημέρα!

    Eleanna - www.foodaki.gr (στα Ελληνικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά ιδιαίτερη μους, Πέπη. Αλλά και πλούσια, διατροφικά. Μπράβο για την ιδέα και την παρουσίαση.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα θέμα με το αβακάντο ομολογώ πως το έχω... έτη πολλά τώρα, καλή μου Peps. Αλλά η όλη σύνθεση και η "εικονογράφηση" με εξιτάρει για δοκιμές!!!
    Για την βάση είμαι σχεδόν σίγουρη πως θα μου αρέσει, η κρέμα είναι το ερώτημα. Αλλά η δοκιμή δεν θα αργήσει το υπόσχομαι.
    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάξε μικρότερη ποσότητα και αφού τα πολτοποιήσεις δοκίμασε τη γεύση της μους πριν τη βγάλεις από το μούλτι και πρόσθεσε κακάο ή μέλι ή ότι άλλο θέλεις!
      Πάντως άρεσε σε μικρούς και μεγάλους!! Και είχε γεύση σοκολάτας!!

      Σ' ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!

      Διαγραφή
  8. Αριστούργημα!!!
    Μπράβο Peps, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται ιδιαίτερα νόστιμο για τόσο υγιεινό!
    Και η βάση μου αρέσει πολύ, έχει και αυτή την ωραία όψη μωσαϊκού, αλλά και η μους δείχνει πολύ λαχταριστή!
    Μπράβο για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη!
      Είναι πολύ νόστιμη και δυναμωτική !! Αξίζει μια δοκιμή!!!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  10. Una verdadera delicia muy hermoso su postre con toque de granada me encantaaaaaaaaa,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω δοκιμάσει μους σοκολάτας αβοκάντο και είναι υπέροχη! Όταν λοιπόν την σκέφτομαι ξαπλωμένη σε τέτοια απολαυστική βάση, δεν έχω παρά να σε συγχαρώ Πέπη μου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που την έχεις δοκιμάσει!!!
      Αφού σ' αρέσει και η βάση της ευκαιρία να τη φτιάξεις!!

      Σ' ευχαριστώ Αγγελική!!!

      Διαγραφή
  12. Πρωτότυπη, υπέροχη κι όσο τη βλέπω τη λιμπίζομαι Πέπη μου!!! Κι αυτό το ρόδι από πάνω την κάνει ακαταμάχητη!!! Αύριο θα αγοράσω τα υλικά!! Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με σοκολατένια γεύση!!!
      Να τη φτιάξεις και να μου πεις αν σου άρεσε!!!

      Σ' ευχαριστώ!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. Στην αρχή διάβασα τόσα "χωρίς" που λέω ότι δεν έχει μείνει πια και τίποτα για να φτιάξεις τη μους! Και να που με διέψευσες με τον καλύτερο τρόπο! Φανταστικός συνδυασμός υλικών και το αποτέλεσμα εξαίσιο! Μπράβο, Πέπη μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα είδες είδες???????!!!

      Σ' ευχαριστώ Αναστασία!!! Να τη δοκιμάσεις!!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραίο γλυκάκι Πέπη μου! Θα το έτρωγα με μεγάλη βουλιμία! Λαχταριστότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ με ιντριγκάρουν αυτά τα ωμοφαγικά γλυκά! Είχα διαβάσει και παλιότερα για τη μους με αβοκάντο, με τη βάση από καρύδια και ξερά φρούτα κιόλας γίνεται πλήρες, έχεις 100% υγιεινή τουρτίτσα σοκολάτας στο πι και φι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά 100% υγιεινή τούρτα!!!
      Και για πρωινό με φρούτα είναι τέλεια!!

      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  16. I am speechless! που λένε και στο χωριό μου!Αριστούργημα, κοριτσάκι!Απολύτως του γούστου μου όπως καταλαβαίνεις, υπέροχη, θρεπτική,quilt-free! Τέλεια παρουσίαση, τέλειες φωτογραφίες!Εύγε!
    Φιλάκια από τη βροχερή Ζάκυνθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και τι δεν εχεις βαλει μέσα!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ εντύπωση μου έκανε η συγκεκριμένη συνταγή! Έχει ωραία υλικά και πολύ νόστιμα! Θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία! Ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/4/15, 7:21 μ.μ.

    Την έφτιαξα και είναι πολύ καλή! Επειδή εγώ δεν τρώω μέλι εβαλα σταφίδες και τις άλεσα για γλύκα. Πολύ καλή Πέπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ χαίρομαι!!! Σ' ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή