11 Απριλίου 2012

Τα 8 ακριβότερα φαγητά του κόσμου!

8. Ομελέτα 1.οοο δολαρίων
Το ξενοδοχείο «Le Parker Meridien Hotel» στη Νέα Υόρκη προσφέρει στο πρωινό του την ακριβότερη ομελέτα στον κόσμο.  Είναι κατασκευασμένη από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι, ενώ «απαγορεύεται» να αφήσετε έστω και μία πιρουνιά! Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού κάθε μπουκιά της αποτελεί μια… γερή ανάληψη από την τράπεζα!

  
7. Μπριζόλα Wagyu
Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, η μπριζόλα αυτή θα σας κοστίσει… λιγουλάκι παραπάνω! Η ράτσα των βοοειδών Wagyu έχει μια ιδιαιτερότητα: Οι αγελάδες τρέφονται με μπίρα(!) και δέχονται υπηρεσίες… μασάζ, με σκοπό το κρέας τους να είναι περισσότερο τρυφερό και ζουμερό κατά το ψήσιμο. Επιπλέον, οι επαγγελματίες των τροφίμων υποστηρίζουν ότι οι μπριζόλες Wagyu είναι αρκετά λιπαρές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν άριστη γεύση και το κρέας τους να… λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα! Προσοχή: Η μερίδα είναι αυστηρά για ένα μόνο άτομο και κοστίζει 2.800 δολάρια. Οπότε αφήστε τα κεράσματα για κάποια άλλη φορά!
 6. Θαλασσινός «θησαυρός» – Samundari Khazana
Στην Ινδία συνηθίζουν να παρασκευάζουν πολλά πιάτα «κάρι», που είναι στην ουσία ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών. Το ακριβότερο κάρι του κόσμου σερβίρεται σε μια μπρασερί στη Βομβάη και ονομάζεται «Samundari Khazana» ή αλλιώς » Θαλασσινός Θησαυρός». Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού! Για να το απολαύσετε -και να αισθανθείτε έστω για λίγο… εκατομμυριούχος- αρκεί να διαθέσετε το ποσό των 3.200 δολαρίων για μία μερίδα!
5. Pizza Royale 007
Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Είναι σίγουρα ένα από πλέον διάσημα φαγητά ανά τον κόσμο, σε πολλές παραλλαγές και γεύσεις. Οι Ιταλοί γείτονές μας, »γευσιγνώστες» της πίτσας, δημιούργησαν την περίφμη Pizza Royale 007, η οποία μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει με συνηθισμένη πίτσα, αλλά δεν είναι. Η ζύμη παρασκευάζεται από ένα ειδικό «οργανικό» φύλλο κρούστας, στην επιφάνεια του οποίου απλώνεται σάλτσα ντομάτας sunblush. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με καπνιστό σολομό, ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων, γεγονός που την κατατάσσει στα ακριβότερα φαγητά στον κόσμο, αφού το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200 δολάρια!
 4. Καρπούζι Densuke
Αυτό το εξαιρετικό καρπούζι δεν πουλιέται με το «κομμάτι» αλλά με τη «φέτα»! Ευδοκιμεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία, και κυρίως στο νησί Χοκάιντο, και είναι ακριβό λόγω της σπανιότητάς του. Το βάρος του φτάνει τα 17 κιλά και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στη γεύση: Τραγανή και σκληρή σάρκα αλλά ταυτόχρονα ζουμερή και απίστευτα γλυκιά. Στην Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα… σε γάμους ή γενέθλια, αφού κοστίζει 6.100 δολάρια/τεμάχιο.
 3. Πεπόνι Yubari
Έχει τέλειες «αναλογίες» και υπέροχη γεύση. Δεν είναι ένα συνηθισμένο πεπόνι αλλά ένα… έργο τέχνης. Απίστευτη γλυκύτητα, ζουμερή σάρκα και εκπληκτικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται στην περιοχή Yubari (σ.σ. εξ ου και το όνομα), όπου, όπως πιστεύεται, το ηφαιστειακό έδαφος είναι «υπεύθυνο» για την αμίμητη γεύση του. Κι αν νομίζετε ότι αποτελεί ιδανικό φρούτο για την καλοκαιρινή σας φρουτοσαλάτα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε αφού κοστίζει 23.000 δολάρια το τεμάχιο! Μήπως να πάρετε ένα αυτοκίνητο;
 2. Χαβιάρι Almas
 Η λέξη «Almas» σημαίνει «διαμάντι» και ταιριάζει απόλυτα με το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο. Χώρα προέλευσης είναι το Ιράν, ενώ το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο όπου πωλείται το χαβιάρι «Almas» είναι το «Caviar House & Prunier» στο Λονδίνο. Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 Καρατίων, ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει τα 25.000 δολάρια. Προσοχή: Η διάρκεια ζωής του είναι ένας χρόνος, γι’ αυτό βεβαιωθείτε -αν ποτέ αγοράσετε ένα ή σας το κάνουν δώρο… γάμου- ότι το έχετε καταναλώσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, γιατί… δεν είναι για πέταμα!
 1. Ιταλική λευκή τρούφα  Alba
Αναδίδει ένα άρωμα… χώματος, ριζών δέντρων και παλαιωμένου τυριού, αλλά παρόλα αυτά είναι το απόλυτο γαστρονομικό αντικείμενο του πόθου! Η λευκή ιταλική τρούφα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και την εξαιρετική της γεύση. Είναι το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί. Καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα, κατά προτίμηση κομμένη σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι.  Η τιμή του κιλού αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 160.000 δολαρίων, αλλά σκεφτείτε: Με ένα κιλό τρούφα πορείτε να παρασκευάσετε… πολλές μακαρονάδες! Ή μήπως θα προτιμούσατε… ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σας;
 πηγή

9 σχόλια:

  1. Πέπη μου είναι απίστευτες οι τιμές τους δε συμφωνείς!!!Το έχω ξαναδιαβάσει το άρθρο και έμεινα έκπληκτη!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω τα έχω ξανά δει αυτά!!! Αυτά είναι!!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου βάζεις δύσκολα, ποιο να διαλέξω δεν ξέρω, μιας και όοοολα μπορώ να τα αγοράσω!
    Θα πάρω 3 πίτσες για να κεράσω και τους φίλους μου!
    Βλέπεις τι ... large είμαι, ε?? χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δούμε ποιος πολιτικός θα υποσχεθεί ότι αν εκλεγεί θα μας τα φέρει στο πιάτο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω! Την χρυσή πίτσα, το μπυρο-κρέας μεθυσμένης αγελάδας ή τα σπάνια καρπούζια και πεπόνια?
    Και το χειρότερο είναι ότι το επόμενο πρωί όλοι ξέρουμε που θα καταλήξουν τα λεφτά μας... lol ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το άρθρο αλλά ας οργανωθούμε ρε παιδιά να παραγγείλουμε καμιά πίτσα και κανά σουβλάκι και τα αφήνουμε από την άλλη εβδομάδα αυτά!!!! Καλό Πάσχα και καλές γιορτές να έχεις εσύ και η οικογένεια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 23.000 δολλάρια το τεμάχιο για ένα Πεπόνι;
    Οι καλλιεργητές του θα πρέπει να είναι εκατομμυριούχοι βρε Pepi μου...
    Να το ξανασκεφτούμε το θέμα λέω, μήπως και μας βρω κανένα οικοπεδάκι στα μέρη Υubari και να κάνουμε την τύχη μας!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/4/12, 3:07 μ.μ.

    πόσα παιδάκια τρώνε άραγε με τα λεφτά ενός και μόνο φαγητού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραια μου κυρια με τις υπεροχες συνταγες,εδω ταιριαζει η παροιμια φατε ματια ψαρια και κοιλια....Εμεις κοψαμε τις πολλες συνταγες στο φουρνο λογω ΔΕΗ.Μονο καθε Κυριακη.Ευχαριστω για τις συνταγες,την υψηλη αισθητικη και ας με παχυνες λιγακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή