ΚΟΒΕΤΕ μία λεπτή φέτα από ένα κεφάλι σκόρδου,ίσα να φανεί το εσωτερικό των σκελίδων. ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
ΤΥΛΙΓΕΤΕ το σκόρδο με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει .
ΠΙΕΖΕΤΕ με τα χέρια σας από τη κάτω μεριά για να βγουν οι σκελίδες.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ λίγο ελαιόλαδο και τις λιώνετε μ'ένα κουταλάκι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πελτέ σε ψητά λαχανικά , σε σάλτσα ντομάτας, σε μακαρονάδα ή και να αλείψετε φρυγανισμένο ψωμί.
Το σκόρδο με το ψήσιμο γλυκίζει και δεν έχει έντονη μυρωδιά!
Ωραία ιδέα, εγώ έχω βαζάκι με κονφί για τέτοιες χρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Αν δεν σε πειράζει βγάλε τη λεκτική επαλήθευση στα σχόλια είναι κουραστική.
καλησπέρα και καλή εβδομάδα! πως βγάζουμε την επαλήθευση?
ΔιαγραφήΠολύ πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάρρυς και φαγητά κατσαρόλας,ό,τι πρέπει!
Όμορφη σου Βδομάδα!!!
έχεις δίκιο! και για τα αγαπημένα κάρρυς!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Πέπη και καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο, εύκολο και ιδιαίτερο το σκορδάκι πελτές!
γειά σου Ερμιόνη! μ'αρέσει πολύ το σκόρδο!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη μου!Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου!!!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα Ελένη!!! να σαι καλά!!!
ΔιαγραφήΝομίζω κάποιο παρόμοιο παρασκεύασμα σκόρδου είχα δει να χρησιμοποιεί ένας σεφ στην τηλεόραση. Το έφτιαχνε λέει στο εστιατόριό του και το χρησιμοποιούσε σε διάφορες σάλτσες πχ για ζυμαρικά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον!
Dokimase to!!! Einai nostimo!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήden to exw xanadei, wraia idea!
ΑπάντησηΔιαγραφή