υλικά
- 3-4 γλυκοπατάτες
- 300γρ λουκάνικο
- 3-4 πράσα
- 1 κουταλάκι φασκόμηλο
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- μία πρέζα αλάτι
- 200γρ γιαούρτι
- παρμεζάνα τριμμένη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Tρυπάτε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία τις γλυκοπατάτες. Τις βάζετε σ'ένα ταψάκι και τις ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.Tρυπάτε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία τις γλυκοπατάτες. Τις βάζετε σ'ένα ταψάκι και τις ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά.
Ψιλοκόβετε το λουκάνικο και το σωτάρετε για 5-10 λεπτά.
Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σ' ένα πιάτο. Πετάτε το λίπος που έβγαλε.Ψιλοκόβετε τα πράσα και τα σωτάρετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το θυμάτι και το αλάτι.
Κόβετε τις γλυκοπατάτες στη μέση και μ' ένα κουτάλι βγάζετε τη σάρκα τους σ' ένα μπώλ, αφήνοντας 1/2 εκατοστό στη φλούδα.
Λιώνετε μ' ένα πιρούνι και προσθέτετε τα λουκάνικα, τα πράσα και το γιαούρτι.
Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις πατάτες.
Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε τις πατάτες στο γκρίλ για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί το τυρί.
Καλησπέρα. Δεν μαγείρεψα ποτέ γλυκοπατάτες,γιατί δεν τις βρίσκω εδώ. Μπορώ να κάνω τη συνταγή σου με απλές πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Συνήθως τις γλυκοπατάτες τις ψήνω στο φούρνο και τις τρώμε με κανελίτσα. Η πρότασή σου μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν επιδόρπιο. θα τη δοκιμάσω, αν και εδώ δεν υπάρχουν καλά λουκάνικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα.
Τι ωραία ιδέα! Με απλή πατάτα επίσης μια χαρά θα γίνεται, αλλά και η αντίθεση του αλμυρού της γέμισης και του πιο γλυκού της γλυκοπατάτας το κάνουν να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Επίσης το φασκόμηλο αν είναι φρέσκο ταιριάζει πάρα πολύ με αλλαντικά και χοιρινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Πέπη. Πέρασε από το blog μου, ένα βραβειάκι σε περιμένει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερνώ, ξαναπερνώ, λατρεύω τις γλυκοπατάτες, ερωτεύτηκα το πιάτο σου και δεν αξιώθηκα να στο πω...Πολυάσχολη μαγείρισσα που δεν προλαβαίνει ή δεν θυμάται τι της γίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε Peps, ma petite.
Μ΄αρέσει ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού και θα το φτιάξω.
Baci!
Πωπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα μετά από τόσο καιρό εξακολουθεί να είναι πλήρως στις γεύσεις μου!
Δεν έχασε τίποτε από τη φρεσκάδα του! :)
Πλούσια γεύση Ζαμπία μου!! Δοκίμασε τες!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
Γιορτινό φαγητό θα έλεγε κανείς. Πλούσιο, ευπαρουσίαστο και με πολύ νόστιμα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σερβίρισμά σου δε, είναι λιτό και υπέροχο. Το αγγουράκι τι όμορφα που το έκοψες??? χα!
Δωσε κανα δυό από τις βαρκούλες σου και είμαστε κομπλέ Πέπη μου!!!
Φιλάκια πολλά!