4 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκοπατάτες γεμιστές με πράσα και λουκάνικο


 υλικά
  • 3-4 γλυκοπατάτες
  • 300γρ λουκάνικο
  • 3-4 πράσα
  • 1 κουταλάκι φασκόμηλο
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • μία πρέζα αλάτι
  • 200γρ γιαούρτι
  • παρμεζάνα τριμμένη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Tρυπάτε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία τις γλυκοπατάτες. Τις βάζετε σ'ένα ταψάκι και τις ψήνετε στο φούρνο για 45-60 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Ψιλοκόβετε το λουκάνικο και το σωτάρετε για 5-10 λεπτά.
Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε σ' ένα πιάτο. Πετάτε το λίπος που έβγαλε.
Ψιλοκόβετε τα πράσα και τα σωτάρετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το θυμάτι και το αλάτι.
Κόβετε τις γλυκοπατάτες στη μέση και μ' ένα κουτάλι βγάζετε τη σάρκα τους σ' ένα μπώλ, αφήνοντας 1/2 εκατοστό στη φλούδα.
Λιώνετε μ' ένα πιρούνι και προσθέτετε τα λουκάνικα, τα πράσα και το γιαούρτι. 
Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις πατάτες.
Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε τις πατάτες στο γκρίλ για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί το τυρί.



8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Δεν μαγείρεψα ποτέ γλυκοπατάτες,γιατί δεν τις βρίσκω εδώ. Μπορώ να κάνω τη συνταγή σου με απλές πατάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Συνήθως τις γλυκοπατάτες τις ψήνω στο φούρνο και τις τρώμε με κανελίτσα. Η πρότασή σου μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σαν επιδόρπιο. θα τη δοκιμάσω, αν και εδώ δεν υπάρχουν καλά λουκάνικα.
    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία ιδέα! Με απλή πατάτα επίσης μια χαρά θα γίνεται, αλλά και η αντίθεση του αλμυρού της γέμισης και του πιο γλυκού της γλυκοπατάτας το κάνουν να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Επίσης το φασκόμηλο αν είναι φρέσκο ταιριάζει πάρα πολύ με αλλαντικά και χοιρινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, Πέπη. Πέρασε από το blog μου, ένα βραβειάκι σε περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περνώ, ξαναπερνώ, λατρεύω τις γλυκοπατάτες, ερωτεύτηκα το πιάτο σου και δεν αξιώθηκα να στο πω...Πολυάσχολη μαγείρισσα που δεν προλαβαίνει ή δεν θυμάται τι της γίνεται...

    Εύγε Peps, ma petite.
    Μ΄αρέσει ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού και θα το φτιάξω.
    Baci!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω!
    Ακόμα μετά από τόσο καιρό εξακολουθεί να είναι πλήρως στις γεύσεις μου!
    Δεν έχασε τίποτε από τη φρεσκάδα του! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλούσια γεύση Ζαμπία μου!! Δοκίμασε τες!!

      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  7. Γιορτινό φαγητό θα έλεγε κανείς. Πλούσιο, ευπαρουσίαστο και με πολύ νόστιμα υλικά.
    Το σερβίρισμά σου δε, είναι λιτό και υπέροχο. Το αγγουράκι τι όμορφα που το έκοψες??? χα!
    Δωσε κανα δυό από τις βαρκούλες σου και είμαστε κομπλέ Πέπη μου!!!

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή