8 Νοεμβρίου 2011

Μπαλίτσες με ελιές και παρμεζάνα



ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180 C.
ΒΑΖΕΤΕ σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν ...
20 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
ΒΑΖΕΤΕ στο μίξερ να σχηματιστεί μία ζύμη...
75γρ παρμεζάνα
60γρ βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι 
πιπέρι καγιέν
ΧΩΡΙΖΕΤΕ τη ζύμη σε 20 ίσα μέρη.
Με τη παλάμη σας ανοίγετε κάθε ζυμαράκι, βάζετε μέσα μία ελιά  και το κλείνετε καλά. Πλάστε τις μπαλίτσες λίγο να γίνουν στρογγυλές.Τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά .
ΣΤΡΩΝΕΤΕ με αντικολλητικό χαρτί  ένα  ταψί , βάζετε τις μπαλίτσες, τις αλείφετε με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με μία κουταλιά νερό, πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και ψήνετε για 20 λεπτά.



Η Χρυσαυγή από το Food for thought έφτιαξε τα μπαλάκια με ελιές και παρμεζάνα και τα αποτύπωσε τέλεια στο φακό!




6 σχόλια:

  1. Φοβερή ιδέα! Θα συνοδεύουν καταπληκτικά ένα ωραίο απεριτίφ ή λευκό κρασί! Ευχαριστώ για την ωραία πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τη σπανακόπιτα βρεθήκαμε και στις ελιομπαλίτσες...

    Υπέροχες! Τις λάτρεψα.
    Εύγε Peps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα... και έχω από χθες βράδι μια "παραγγελία" για ελιόψωμα από τον μικρό άντρα του σπιτιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπον τις δοκιμασα. Δυστυχως στο τραπεζι ημασταν μερικα ατομα και ενιωθα ντροπη διαφορετικα απλα θα τις καταβροχθιζα ολες. Πεπη ειχα καιρο να ενθουσιαστω τοσο με μια συνταγη. Ευχαριστωωωωωωωωωωω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα!
    Απ΄ ό,τι θυμάμαι λίγες σου...ξέφυγαν! :)!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά θυμάσαι Ζαμπία μου, γι΄αυτό τις ξαναφτιάχνω σήμερα για να μην μου ξεφύγει ούτε μία!!!

      Πίπς μου... τι βλέπω??? Καινούριες φωτό???????????????????
      Unpectable!!!! xaxaxxa

      Διαγραφή