25 Απριλίου 2011

Creamy spinach


 
ΣΩΤΑΡΕΤΕ σκέτο σ' ένα τηγάνι...
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο 
όταν εξατμιστούν τα υγρά του,το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά και να κρυώσει.
το πιέζετε μ'ένα πιρούνι να φύγουν όλα τα υγρά , το αλατίζετε και το ψιλοκόβετε.
ΒΑΖΕΤΕ  σε μία κατσαρόλα...
1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδα λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
μόλις πάρουν βράση , το κατεβάζετε από τη φωτιά ,το βάζετε σ'ένα μπώλ και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά.
ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ στη κατσαρόλα...
1 κουταλιά βούτυρο
1 1/2 κουταλιά αλεύρι 
το μίγμα του γάλακτος
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ  μέχρι να πήξουν.
ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ από τη φωτιά και προσθέτετε το σπανάκι και 1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη.
ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ μήπως χρειάζεται περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή....παρμεζάνα!
Ένα ωραίο συνοδευτικό για μοσχαρίσιο φιλέτο με πατάτες τηγανιτές ..φούρνου !

2 σχόλια:

  1. This really sounds delicious. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Χρόνια πολλά
    Σπανάκι μεμυρωδιά σκόρδου..... γιαμι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή