ΒΑΖΕΤΕ σ'ένα μπώλ...
2 κουταλιές ζάχαρη
1/4 ποτηριού αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλα
μία πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1/3 ψιλοκομμένα φυστίκια αράπικα
ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ το μίγμα με τα χέρια σας μέχρι να θρυμματίζεται.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα άλλο μπώλ...
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νιφάδες βρώμης
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1 βάζο φυστικοβούτυρο
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1 αυγό
1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά απόσταγμα βανίλιας
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα.
ΡΙΧΝΕΤΕ το μίγμα στη φόρμα και από πάνω το καλύπτετε με τα θρύμματα.
ΨΗΝΕΤΕ για 50-60 λεπτά στους 180C.
Μόλις ψηθεί , το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα.
Το συγκεκριμένο το έχω σερβίρει με ξύγαλο Κρήτης και μαρμελάδα blueberries, αλλά το κατίκι ή το cream cheese ή άλλη μαρμελάδα θα του ταιριάζει σίγουρα!
Πω πω... και ξερεις οτι εχω θεμα με το φυστικοβούτυρο!!!Τελειοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήξαναλέω θα παρω και θα ξαναπάρω
ΑπάντησηΔιαγραφή