υλικά
- 1 κιλό συναγρίδα ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει
- 3 φέτες λεμόνι ή λάιμ
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1 κιλό χοντρό αλάτι
- 3 ασπράδια
- 1/4 ποτήρι νερό
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Καθαρίζετε τη συναγρίδα από τα λέπια και τα εντόσθια, τη ξεπλένετε και τη στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βάζετε στη κοιλιά της το λεμόνι και το δεντρολίβανο και την αλείφετε και από τις δυό πλευρές της με ελαιόλαδο.
Σ' ένα μπώλ ανακατεύετε καλά το αλάτι με τα ασπράδια και το νερό.
Βάζετε μια στρώση από το μίγμα στο ταψάκι και τοποθετείτε το ψάρι (όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία).
Καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνετε για 30-40 λεπτά.
Η κρούστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σκληραίνει.
Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σπάζετε τη κρούστα και μ' ένα πινέλο καθαρίζετε το αλάτι που έχει απομείνει.
Με το κουτάλι βγάζετε τη πέτσα του ψαριού και σερβίρετε.
Με αυτό το τρόπο ψησίματος το ψάρι γίνεται σίγουρα τρυφερό, ζουμερό και πολύ νόστιμο!!!
Πρέπει να γίνεται πεντανμόστιμο έτσι το ψαράκι. Όλο λέω θα το δοκιμάσω αλλά όλο το αναβάλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πολύ εύκολο!!! και γίνεται νόστιμο και ζουμερό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που ανέβασες αυτή την ανάρτηση, το έκανα πριν από χρόνια με τη βοήθεια ενός φίλου και δεν θυμόμουν απόλυτα την τεχνική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι όμως ότι ήταν πάαααααραααααα πολύ νόστιμο
Καλό ΣΚ
Την έκανα και εγώ πριν από χρόνια, μετά ξεχάστηκε...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία που μας την ξαναθύμισες!
Καλό Σ/Κ
This really looks interesting. I've cooked chicken in a salt crust but never a fish. Now you've made me curious. I'll have to try this. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα τελειο τα παιδια μου το λατρεψαν..
ΑπάντησηΔιαγραφήΓινεται κ σε τσιπουριτσες,φαγκρι ή σαργο;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Με οποιο αλλο ψαρι σας αρεσει. Το γραφω στα υλικα.
Διαγραφή