8 Απριλίου 2011

Συναγρίδα σε κρούστα αλατιού


υλικά
  • 1 κιλό συναγρίδα ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει
  • 3 φέτες λεμόνι ή λάιμ
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 κιλό χοντρό αλάτι
  • 3 ασπράδια
  • 1/4 ποτήρι νερό
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Στρώνετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Καθαρίζετε τη συναγρίδα από τα λέπια και τα εντόσθια, τη ξεπλένετε και τη στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βάζετε στη κοιλιά της το λεμόνι και το δεντρολίβανο και την αλείφετε και από τις δυό πλευρές της με ελαιόλαδο.
Σ' ένα μπώλ ανακατεύετε καλά το αλάτι με τα ασπράδια και το νερό.
Βάζετε μια στρώση από το μίγμα στο ταψάκι και τοποθετείτε το ψάρι (όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία).
Καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα.

Ψήνετε για 30-40 λεπτά.
Η κρούστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σκληραίνει.

Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σπάζετε τη κρούστα και μ' ένα πινέλο καθαρίζετε  το αλάτι που έχει απομείνει.

Με το κουτάλι βγάζετε τη πέτσα του ψαριού και σερβίρετε.

Με αυτό το τρόπο ψησίματος  το ψάρι γίνεται σίγουρα τρυφερό, ζουμερό και πολύ νόστιμο!!!

8 σχόλια:

  1. Πρέπει να γίνεται πεντανμόστιμο έτσι το ψαράκι. Όλο λέω θα το δοκιμάσω αλλά όλο το αναβάλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πολύ εύκολο!!! και γίνεται νόστιμο και ζουμερό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι πολύ που ανέβασες αυτή την ανάρτηση, το έκανα πριν από χρόνια με τη βοήθεια ενός φίλου και δεν θυμόμουν απόλυτα την τεχνική!
    Θυμάμαι όμως ότι ήταν πάαααααραααααα πολύ νόστιμο
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έκανα και εγώ πριν από χρόνια, μετά ξεχάστηκε...:)
    Ωραία που μας την ξαναθύμισες!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. This really looks interesting. I've cooked chicken in a salt crust but never a fish. Now you've made me curious. I'll have to try this. Have a wonderful day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλα τελειο τα παιδια μου το λατρεψαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γινεται κ σε τσιπουριτσες,φαγκρι ή σαργο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Με οποιο αλλο ψαρι σας αρεσει. Το γραφω στα υλικα.

      Διαγραφή