2 Μαρτίου 2017

Cupcakes με Γάλα Καρύδας και Μύρτιλα




υλικά για 18 μάφινς
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ ζάχαρη
  • 50γρ καρύδα τριμμένη
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 160γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ασπράδια
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 230γρ γάλα ή κρέμα καρύδας
  • 180γρ φρέσκα μύρτιλα

υλικά για τη βουτυρόκρεμα
  • 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 340γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές γάλα ή κρέμα καρύδας

υλικά για την διακόσμηση
  • φρέσκα μύρτιλα
  • 2-3 κουταλιές τριμμένη καρύδα καβουρδισμένη




εκτέλεση
 
Τοποθετείτε χάρτινες θήκες στις φόρμες για μάφινς.
Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.



Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα ή την κρέμα καρύδας. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε τα μύρτιλα και ανακατεύετε απαλά μ' ένα κουτάλι.



Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180C. Αφήνετε να κρυώσουν 2-3 λεπτά στις φόρμες και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


για την βουτυρόκρεμα

Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το βούτυρο σε κομματάκια και την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα καρύδας και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί στη βουτυρόκρεμα.
Βάζετε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ και διακοσμείτε τα cupcakes. Τοποθετείτε από ένα ή περισσότερα μύρτιλα στη κορυφή και πασπαλίζετε με καβουρδισμένη καρύδα.




* αν έχετε μεγαλύτερη φόρμα για μάφινς, θα σας βγουν 12 cupcakes.
* η συνολική ποσότητα που θα χρειαστείτε από το γάλα ή την κρέμα καρύδας είναι περίπου 1 κονσέρβα (400ml).
  

20 σχόλια:

  1. Πανέμορφα φαίνονται Πέπη !!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Πέπη! Φοβερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα και ιδιαίτερα αυτά με τα κεράκια!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα είναι!!!! Γιόρταζε κάποιος γενέθλια; Να ευχηθώ;;;;
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!!! Να ευχηθείς!!!
      Χτες είχε γενέθλια η βαφτιστήρα μου και σήμερα εγώ!!
      Σ'ευχαριστώ Κική!!

      Διαγραφή
  5. Φοβερά..αφράτα, καλοστεκούμενα, πανέμορφα. Δεν έχω βρει ποτέ βέβαια φρέσκα μύρτιλλα αλλά κρατάω τη συνταγή για να τη δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία!!
      Ο αβ έχει σχεδόν όλο το χρόνο φρέσκα μύρτιλα.

      Διαγραφή
  6. Πολύχρονες και οι δυο Πέπη!
    Εξαιρετική εμφάνιση και βεβαίως σε κάνουν να θέλεις να τα φτιάξεις το συντομότερο, έτσι πανέμορφα που δείχνουν.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ Πηνελόπη!!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συνταγή!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολυ νόστιμα! Δοκίμασε τα!!! Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Είναι πανέμορφα και πολύ καλοστημένα!!!
    Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω! Χρόνια πολλά, καθυστερημένα...
    Πολύ καθαρές και "φρέσκιες" οι φωτογραφίες σου! Σαν τα μύρτιλλά σου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!! Δύο δόσεις έφτιαξα σε τρεις μέρες! Άρεσαν πολύ!!

      Διαγραφή
  9. χαπι μπερθντευ και στις 2 σας!!! υπεροχα τα καπ κεικς! ζηλεψα τη βουτυροκρεμα στέκεται περιφανη και λαχταριστη! μ αρεσει που εβαλες μυρτιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!!!
      Τελικα τα μαφινς με μυρτιλα είναι τα αγαπημένα μου!!!

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφα!
    και νοστιμότατα επισης. Κι εγω θα σταθω στην ωραία βουτυροκρεμα. Τέλεια είναι.
    Χρονια σας πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή