υλικά
800γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
200γρ μαύρη ζάχαρη
350γρ φράουλες
3 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη
200γρ κρέμα γάλακτος
10 φράουλες για γαρνίρισμα
εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και τη προσθέτετε στο μίγμα με το γιαούρτι.
Λιώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ.
Βάζετε σ' ένα κατσαρολάκι τον πολτό από τις φράουλες και τη ζελατίνη και ζεσταίνετε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το προσθέτετε στο γιαούρτι.
Μοιράζετε σε μπωλάκια ή το βάζετε όλο σε μία φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες .
Αν θέλετε ψιλοκόβετε μερικές φράουλες και τις προσθέτετε μέσα στη μους.
Εύχομαι σε όλους σας Καλό Πάσχα!
Γεια σου Πέπη ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες οι φραουλίτσες, στην καλύτερη εποχή τους και ωραιότερη η μους! Χθες έφαγα δύο ζουμερές κατακόκκινες φράουλες που έφερε η μητέρα μου από το κτήμα. Γενικώς ξεκινάνε πολλά ωραία φρούτα από 'δω και πέρα.
Καλή Ανάσταση να έχεις!
Επίκαιρο, δροσερό και πολύ γευστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, να περάσεις πολύ όμορφα!
Πώς μου αρέσει που δεν έχει αυγά η μους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαουρτάκι και φράουλες, τι απίθανος συνδυασμός!
Πολύ ανοιξιάτικο και ελαφρύ επιδόρπιο!
Καλό Πάσχα εύχομαι Πέπη μου, φιλιά πολλά!
Καλο πασχα Πεπακι. Η μους αυτη πρεπει να ειναι πολυ καλη κι απο εμφανιση σκιζει! Γραφεις με τις φραουλες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHummmm elles sont excellentes tes verrines, une délice!
ΑπάντησηΔιαγραφήBisous
Είναι το απόλυτα δροσερό επιδόρπιο!Ιδανικό για τις ..περίεργες θερμοκρασίες που έχουμε,τέλειο για την γλυκιά ελαφρότητα που αναζητάμε ,μετά από την πασχαλινή κραιπάλη.Με το υπέροχο άρωμα του θαυμάσιου εποχιακού φρούτου να πρωταγωνιστεί και τις ζωντανές φωτογραφίες σου να αναδεικνύουν την υπέροχη όψη του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου ,εύχομαι Καλό Πάσχα!Να περάσετε χαρούμενα τις γιορτές και να εκμεταλλευτείτε τον υπέροχο καιρό!Φιλια΄πολλά,πολλά.
Μουρλια η μους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πασχα!!!
Δροσιστική και απολαυστική η μους, ότι πρέπει με τέτοια ζέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα και φιλιά Peps.
j'y plongerai volontiers ma cuillère
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne soirée
Η μους εύκολη και δροσερή, ότι πρέπει για τις επόμενες μέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φώτο σου peps με ξετρέλαναν, ώρα κάθομαι και τις χαζεύω!!!!
Πολλά φιλιά!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Από τις πιο ωραίες εποχιακές λιχουδιές, Πέπη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση σου εύχομαι ολόψυχα και με όσο περισσότερο άρωμα γίνεται :-))
Φιλιά Πολλά.
Υπέροχη λιχουδιά με υπέροχη παρουσίαση Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση!!!
Πολυ δροσιστικό! Ότι πρέπει για πασχαλινό επιδόρπιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα :)
Παίρνω μία δροσιστικη μους για το δρόμο και σου εύχομαι καλή Ανάσταση! Να περάσεις όμορφα συντροφιά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!!!
Καλημέρα Πέπη, πολύ ελαφρύ το φραουλένιο γλυκάκι σου!!! Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεπουλένια-φραουλένια πολύ όμορφη, απλή και ελαφριά μους με φράουλες που λατρεύουμε οικογενειακώς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι Καλή Ανάσταση για σήμερα και πολύ φαγητό για αύριο!!! Να φας, να πιεις και να γλεντήσεις με όσους αγαπάς!!!
Hermoso y delicioso mousse que rico me gustaría probar ahora...las flores de mi post son de mi jardín amiga,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πω για το γλυκό σου...
Ανάλαφρο και δροσερό! Υπέροχο σαν χρώμα, σαν άρωμα, σαν γεύση! Μπράβο Πέπη!
Φιλάκια
Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά! Εξαιρετική η μους! Ό,τι πρέπει!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήthis looks amazing! I'm bookmarking it and making it tomorrow! SO delicious :)
ΑπάντησηΔιαγραφήMary x
Η άνοιξη στο ποτήρι λέμε!!!!Φοβερές φωτογραφίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκό, εξαιρετικά φωτογραφημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω την φραουλένια μους!
Ευχαριστώ πολύ!