29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπάρες με νιφάδες βρώμης και κράνμπερις



ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 160C .
ΣΤΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι 25 x 25εκ με αντικολλητικό χαρτί.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ...
135 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νιφάδες βρώμης
1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι κανέλα
ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ με ...
6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ και κρατάτε στην άκρη 1/2 ποτήρι από το μίγμα. Το υπόλοιπο το απλώνετε στο ταψάκι. Από πάνω βάζετε το παρακάτω μίγμα ...
1 1/2 ποτήρι κράνμπερις
3/4 ποτηριού sour cream ή γιαούρτι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 αυγό
και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μισό ποτήρι από το μίγμα με τη βρώμη.
ΨΗΝΕΤΕ για περίπου 40 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια . 

3 σχόλια:

  1. Peps άμα φτιάχνεις συνταγές με κράνμπερις να ξέρεις ότι έχεις ως ποινή να μου κρατάς μέρος του γλυκού! Δεν μπορώ, παιδί μου, έχω εξάρτηση και υποφέρω...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρωτας με την πρώτη ματιά!!!!!!!!!!
    Η 1η φωτογραφία "μιλάει" :)
    Φοβερό! Απίθανο!! Τέλειο!!!
    Φιλιά
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υγιεινό γλυκάκι!!! Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή