23 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλέτο πιπεράτο




Θα χρειαστείτε...
600γρ φιλέτο μοσχαρίσιο σε φέτες
1 κουταλιά κόκκους πιπεριού
ΑΛΕΙΦΕΤΕ  τα φιλέτα με ελαιόλαδο  και από τις δύο πλευρές.
ΠΙΕΣΤΕ τους κόκκους μέσα στη μία πλευρά  του φιλέτου, να κολλήσουν.
ΨΗΝΕΤΕ τα φιλέτα 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά.(ή περισσότερο)
ΒΓΑΖΕΤΕ  τα φιλέτα σ' ένα πιάτο και τα σκεπάζετε  με αλουμινόχαρτο.
ΛΙΩΝΕΤΕ στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο και  ΣΩΤΑΡΕΤΕ...1  μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ σιγά σιγά ...1/4 ποτήρι κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ , ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...1/3 ποτήρι κρέμα γάλακτος.
ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΤΕ για 1-2 λεπτά.  ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ 1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ  τα φιλέτα στα πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/9/11, 5:33 μ.μ.

    Υπέροχο μου φαίνεται και το κονιακάκι θα κάνει τη διαφορά.

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu nostimo fainetai, kai to psisimo mia xara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσόρισες Peps.
    Με πολύ νόστιμες συνταγές, η μια καλύτερη από την άλλη!
    ...και με πανέμορφο favicon! :))

    Εύγε σου, για όλα!
    Φιλιά σου πολλά.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ το μαγείρεμά σου!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή