17 Απριλίου 2011

Σαλάτα με σπαράγγια , μετσοβόνε και φουντούκια



υλικά για τη βινεγκρέτ
  • 6 κουταλιές ξύδι ρυζιού 
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μέλι ανθέων
  • 2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι , πιπέρι
Βάζετε σ' ένα βαζάκι όλα τα υλικά  και το κουνάτε καλά να ανακατευτούν.

υλικά για τη σαλάτα 
  • 1/2 κιλό σπαράγγια τριμμένα με τον αποφλοιωτή λαχανικών
  • 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1/2 ποτήρι φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 ποτήρι τριμμένο μετσοβόνε
εκτέλεση
Για να καθαρίσετε το σπαράγγι, το λυγίζετε κοντά στη βάση του και σπάει το σκληρό μέρος.
Αναποδογυρίζετε μία κατσαρόλα και στον πάτο της  ακουμπάτε το σπαράγγι.Κρατάτε με το ένα σας χέρι την τρυφερή του άκρη και με τον αποφλοιωτή τρίβετε το υπόλοιπο γύρω γύρω.
ΒΑΖΕΤΕ  σ' ένα μπώλ τις τρυφερές άκρες και τα τριμμένα  σπαράγγια με τη μισή δόση της βινεγκρέτ για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και την υπόλοιπη βινγκρέτ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Συνοδεύει πολύ ωραία το ψάρι σε κρούστα αλατιού .

2 σχόλια: