υλικά
- 470γρ αλεύρι τύπου 00 (για πίτσα)
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 240γρ χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9γρ)
- 1 κουταλιά ζάχαρη
Βάζετε σ'ένα μεγάλο μπώλ το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη και το λάδι.
Σ' ένα μπρίκι ζεσταίνετε πολύ λίγο το νερό και ρίχνετε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και το προσθέτετε στο μπώλ με το αλεύρι.
Ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Λαδώνετε το μπώλ και σκεπάζετε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το μπώλ και τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια.
Ανοίγετε τα ζυμαράκια με τα χέρια σας και τα τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Έβαλα πάστα ελιάς, σκόρδο ψιλοκομμένο, θυμάρι και μετσοβόνε!
Δοκιμάστε τη με ότι υλικά σας αρέσουν!
Ο αδερφός μου έφτιαξε μια ενιαία μεγάλη βάση!
Δεν την θυμόμουν. Θα την δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο ζυμάρι μπράβο σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή