11 Μαρτίου 2010

Μανιταρόπιτα




υλικά 
90γρ μανιτάρια porcini αποξηραμένα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 πράσα 
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
400γρ ξυνομυζήθρα  
70γρ τοματοπελτέ (μικρή κονσέρβα) 
1 ματσάκι μυρώνια
1 χούφτα τραχανά
αλάτι πιπέρι
2 φύλλα κουρού
μαυροκούκι



εκτέλεση
Βάζετε σε χλιαρό νερό, για μισή ώρα, τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να μαραθούν.
Ψιλοκόβετε τα μυρώνια.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. 
Σ'ένα μεγάλο μπώλ ρίχνετε τη ξυνομυζήθρα, τα μυρώνια, τον τοματοπελτέ, τον τραχανά, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι και στρώνετε το ένα φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση  και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.

Αλείφετε τη πίτα με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C  για περίπου 40 λεπτά.



 Απολαύστε τη  μ' ένα ποτήρι παγωμένο ροζέ κρασί !


3 σχόλια:

  1. Ε ναι λοιπόν θα το επιχειρήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ θα μας πεθανεις εσύ, μία πίττες , την άλλη τάρτα (είμαι σίγουρη από που προμηθεύτηκες τα Porcini)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη!! Τρια χρόνια πίσω την έχεις φτιάξει αυτή την πίτα???
    Απίστευτη και μόνο με πορτσίνι!!!!!!!!!!!!!!! Ουάου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή