Ψιλοκόβετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να μαραθούν.
Ψιλοκόβετε τα μυρώνια.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Σ'ένα μεγάλο μπώλ ρίχνετε τη ξυνομυζήθρα, τα μυρώνια, τον τοματοπελτέ, τον τραχανά, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι και στρώνετε το ένα φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Αλείφετε τη πίτα με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
Ψιλοκόβετε τα μυρώνια.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι και στρώνετε το ένα φύλλο. Ρίχνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Αλείφετε τη πίτα με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με μαυροκούκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 40 λεπτά.
Απολαύστε τη μ' ένα ποτήρι παγωμένο ροζέ κρασί !
Ε ναι λοιπόν θα το επιχειρήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ θα μας πεθανεις εσύ, μία πίττες , την άλλη τάρτα (είμαι σίγουρη από που προμηθεύτηκες τα Porcini)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη!! Τρια χρόνια πίσω την έχεις φτιάξει αυτή την πίτα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτη και μόνο με πορτσίνι!!!!!!!!!!!!!!! Ουάου!!!