1 Δεκεμβρίου 2009

Σολωμός με γλυκοπατάτες



υλικά
  • 500γρ. σολωμό σε μπουκιές
  • 2 γλυκοπατάτες σε κομμάτια
  • 2 mini καυτερές πιπερίτσες
  • 3 κουταλιές τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές λάδι από σουσάμι (sesame oil)
  • 3 κουταλιές γούστερ σος (worcestershire sauce)
  • 3 κουταλιές σόγια
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 λάιμ (χυμό και ξίσμα)
  •  αλάτι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρέσκια ρίγανη

  
 εκτέλεση
Ανακατεύετε σ'ένα πυρέξ το σολωμό και τις γλυκοπατάτες με τα επόμενα 9 υλικά.
Πασπαλίζετε το φαγητό με τα κρεμμυδάκια και το  ξύσμα  λάιμ.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50-60 λεπτά.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη. 
 

  
Απολαύστε το  μ' ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί! 

 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/9/14, 5:25 μ.μ.

    Μόλις έφτιαξα την συνταγή. Καταπληκτική!!!!!!!! Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή