28 Νοεμβρίου 2009

Πίτσα με σάλτσα πιπεριάς, σαλάμι και ξινομυζήθρα


υλικά για τη σάλτσα
  • 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4-5 φετάκια σαλάμι
  • λίγη ξινομυζήθρα
  • 1 δόση ζύμη για πίτσα  
εκτέλεση
Ετοιμάζετε το ζυμάρι όπως περιγράφω σε αυτήν εδώ τη συνταγή.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Βάζετε στο μούλτι τα  7 πρώτα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιείτε.

Όταν η ζύμη  είναι έτοιμη, τη χωρίζετε σε 4 κομμάτια και τ' ανοίγετε με τα χέρια σας.

Τα τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνετε το μίγμα της πιπεριάς, βάζετε μερικά φετάκια από το σαλάμι και λίγη ξινομυζήθρα. 

Ψήνετε τις πίτσες για 20-30 λεπτά. 




3 σχόλια:

  1. poly kalo!!!!! pes kai syntagi gia zymari kai ola teleia!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως αν κανετε οι δυο σας ενα εστιατοριο να τα πατε θαυμασια και να ξεκινησει για σας μια νεα πορεια!!!
    Για σκεφτειτε το!
    Μονο που πρεπει να ξυπνατε νωρις για τα ψωνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή