υλικά
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2-3 ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- νερό
εκτέλεση
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξερά κρεμμύδια.
Προσθέτετε τον αρακά, την πιπεριά, τις πατάτες και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά.
Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτετε τον μαιντανό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό κατά το βράσιμο.
Αγαπημένο φαγητό, καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Ξανθή!
ΔιαγραφήΑχ, ωραίο φαγητό!! Από τα λαδερά που μου αρέσουν πολύ. Εγώ δεν βάζω πατάτες μέσα στον αρακά και κακώς τελικά. Δινουν σώμα στο φαγητό και ταιριάζουν πολύ. Ωραία χρώματα!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή του αρακά σου είναι φανταστική και μην την αλλάξεις!!!
Διαγραφήχαχχα Καλοσύνη σου !!!!!!!!!!!!!!!! <3
ΔιαγραφήΕξαιρετικό φαγητό Πέπη! Απλό και τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Άρη!
Διαγραφήαγαπημένο φαγητάκι!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Διαγραφήdélicieux plat
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne soirée
merci!
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό με υπέροχη γεύση μέσα στην απλότητά του!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς!
ΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό όλων μας! Τέλειο! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Κατερίνα!
Διαγραφήαπλο αγαπημενο φαγητο !!!! υπεροχες φωτογραφιες!
ΑπάντησηΔιαγραφή