υλικά
- 1 πακέτο Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (για την τυρόπιτα θα χρειαστείτε τα 4 από τα 6 φύλλα του πακέτου)
- 1 κιλό φέτα
- 1 λίτρο κατσικίσιο γάλα
- 5 αυγά
- 150-200ml ελαιόλαδο
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Τρίβετε τη φέτα μέσα σ'ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτετε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Η γέμιση θα είναι πολύ ρευστή.
Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ 35χ25εκ και ύψος 7εκ.
Στρώνετε ένα φύλλο και ρίχνετε 2-3 κουτάλες σούπας από τη γέμιση. Ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Στρώνετε άλλο ένα φύλλο, ρίχνετε 2-3 κουτάλες από τη γέμιση και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Κάνετε την ίδια διαδικασία με το τρίτο και τέταρτο φύλλο.
Στο τέλος διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν για να καλυφθεί σχεδόν η πίτα και ρίχνετε μια τελευταία κουτάλα από τη γέμιση. Ραντίζετε καλά με ελαιόλαδο.
Ψήνετε για 45-50 λεπτά.
Δείτε στο προφίλ μου στο ινσταγκραμ την αυθεντική τυρόπιτα σουφλέ που έφαγα το καλοκαίρι και δείτε εδώ τι έκανα τα δύο φύλλα που περίσσεψαν 😈😉😋
Η τελευταία φωτογραφία είναι κόλαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω...δεν γίνεται ;)
με γονάτισες!!! που να βρω τωρα τυρια εδω στα ξενα;;;; πωωω κολαση η τυροπιτα ολα τα λεφτα!! θα χαζευω τη φοτογραφια με το σαλακι να τρεχει
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαλινεται απίστευτα αφράτη! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠατάω ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ και λιποθυμώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ.
Καλό 3ημερο :)