υλικά
- 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
- 1 boursin (150gr)
- 4 φέτες μπέικον
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 60γρ γάλα (ή 4 μεριδούλες γάλα εβαπορέ)
- μαιντανό ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Απλώνετε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια και τα χτυπάτε με σφυρί μαγειρικής ή μ' ένα βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε 1/4 τυρί boursin σε κάθε φιλέτο και το απλώνετε λίγο μ' ένα κουτάλι.
Ρολάρετε και τυλίγετε το κάθε ρολό με μια φέτα μπέικον.
Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και τοποθετείτε τα ρολά. Ραντίζετε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 200C.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το τυρί θα χυθεί στο πυρέξ...δεν μας πειράζει :)
Όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε τα ρολά σ' ένα πιάτο και ρίχνετε το γάλα στο πυρέξ. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε το γάλα με το λιωμένο boursin. Ξαναβάζετε τα ρολά στο πυρέξ και τοποθετείτε στο φούρνο για 1-2 λεπτά να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Πασπαλίζετε τα ρολά με μαιντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε.
*μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί boursin με άλλο κρεμώδες τυρί με σκόρδο και μυρωδικά.
Συνοδεύσαμε το γεμιστό κοτόπουλο με Χαλούμι με Φινόκιο, Ελιές και Δυόσμο και Ζυμαρικά με Κρεμμύδια, Μανιτάρια και Μπλε Τυρί.
Πάρα πολύ καλό!! Θα το δοκιμάσω αυτή τη βδομάδα, έχεις πρόταση που θα βρω το τυρί;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή! Θα το βρεις στον αβ.
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!
Νοστιμότατο πιάτο! Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Χαρά!!
ΔιαγραφήΑυτό είναι φαγητό αξέχαστο!!! Δεν έχω λόγια για τις εναλλαγές γεύσης. Το bursin είναι πολύ ιδιαίτερο τυρί. Το σύνολο του πιάτου για μένα αξίζει δέκα με τόνο και το λέω όχι έτσι επειδή μου κάπνισε, αλλά επειδή το έφαγα!! Μπράβο!!! Αριστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα τα είπες όλα!! Ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!
Εγώ δεν το έφαγα, αλλά μόνο και που το βλέπω καταλαβαίνω πόσο ωραίο είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τυρί που λιώνει είναι όλα τα λεφτά.
Φανταστική γεύση. Ωραία πρόταση.
Μπράβο Πέπη ;)
Καλημέρα Μάριον!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το! Θα σου αρέσει σίγουρα!!
Σ' ευχαριστώ!
Πραγματικά απολαυστική εικόνα αυτή με το "χυμένο" και ψημένο τυράκι μέσα στο πυρέξ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεσηκωτική θα την έλεγα :-)) Πέπη μου.
Ωραία πράγματα που απολαμβάνεις με καλή παρέα, έχουν πάντα ιδιαίτερη αξία.
Χαιρετισμούς.
Μουρλια! Δεν τον ξερα αυτο το Boursin... δεν ξέρω γιατί αλλα μου ρθε στο μυαλό ο Μπιρσίμ α χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό 3ημερο :)
Νοστιμότατο και με την ιδιαίτερη γεύση του Boursin... γεμάτο αρώματα και θεϊκή γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και λίγο βαρύ για μένα :-) πρέπει να πω πως φαίνονται όλα λαχταριστά Πέπη! Μου αρέσει το πως έχεις σερβίρει το χαλούμι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο 3μέρου!!!
Εγώ πάντως το λέω πιάτο εορταστικό, μέρες που, σιγά σιγά, θα αρχίσουν να έρχονται! Μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο τυρί, και όλος ο συνδυασμός είναι πολύ... μμμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω,πω! πολύ λαχταριστό πιάτο! πολύ ωραίος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφή