click for english
υλικά
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα.
Κόβετε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο.
Στρώνετε τα φύλλα το ένα κολλητά με το άλλο, σ' ένα μακρόστενο ταψί 28χ40εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύετε τον ντοματοπελτέ με τη κέτσαπ και το υπόλοιπο μισό κουταλάκι ρίγανη και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.
Καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και τη γκούντα.
Τοποθετείτε το τάψι στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
υλικά
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 70γρ τοματοπελτέ
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 200γρ μοτσαρέλλα τριμμένη
- 200γρ γκούντα τριμμένη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα.
Κόβετε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο.
Στρώνετε τα φύλλα το ένα κολλητά με το άλλο, σ' ένα μακρόστενο ταψί 28χ40εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύετε τον ντοματοπελτέ με τη κέτσαπ και το υπόλοιπο μισό κουταλάκι ρίγανη και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.
Καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και τη γκούντα.
Τοποθετείτε το τάψι στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Την ζύμη εξπρές την είδα στην Πίτσα με Κρεμμύδια και Αντζούγιες της Εύης - The Healthy Cook.
Εντάξει...............
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψήσιμο που έκανες δεν παίζεται. Τέτοια ροδοκόκκινη πίτσα και τόσο εντυπωσιακές φωτογραφίες για μια απλή μαργαρίτα, που τελικά είναι και η καλύτερη από όλες τις παραφορτωμένες με υλικά πίτσες.
Η πρώτη φωτογραφία είναι θεϊκή. Θες να κυλιστείς πάνω της.
Ασε δηλαδή και η τελευταία με το κομμάτι που το τυρί σχεδόν ρέει...
Αυτή τη ζύμη όλο λέω να την δοκιμάσω και όλο δεν το έχω κάνει ακόμα.
Φανταστική συνταγή για ΟΛΕΣ τις ώρες της ημέρας!!!!!
Καλημεεεεεεεεεεεεεραααα!
Α, και κάτι άλλο που ξέχασα να σου πω!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΘα την φτιάξω σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Διαγραφήείμαι σίγουρη οτι θα τη τσακίσετε!!!
Την εφτιαξα για μεσημεριανο!!!!!! Πιο εξπρες δεν γινοταν!!! Απιστευτη νοστιμια για τοσα λιγαυλικα!!! Οσο για την ζυμη, απλα δεν παιζεται!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΣυγχαρητηρια! Εβγαλα και φωτο. Θα σου στειλω.
Καλημέρα! Τι ωραία που φαίνεται η πίτσα σου! Λατρεμένη η Μαργαρίτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία φαίνεται η ζύμη. Θα την δοκιμάσω, αλλά θα την κάνω λίγο πιο παχιά, είμαι ψωμού!
Έχω και πιο παχιά!!! χαχαχα στις συνταγές μου "ζύμη για πίτσα"
ΔιαγραφήΚαλημέρα Νοτούλα!! Σ' ευχαριστώ!
ok, θα την ψάξω.
ΔιαγραφήΔεν θα σταματήσω να το λέω!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιωποιείς την απλότητα και αυτό είναι μεγαλείο!
Και μη βιαστείς να πεις ότι είμαι υπερβολική ή στομφώδης,γιατι ´πίστεψε με ,αυτό που σκέφτομαι,το γράφω,με όλες τις συνέπειες των λόγων μου.
Έχεις έναν τρόπο που δίνεις έναν ήπιο τόνο πολυτέλειας σε ότι και αν φτιάχνεις!
Εξαιρετική η πίτσα μαργαρίτα!Μπορώ να πω ότι είναι αυτη που προτιμώ,μιας και δεν είμαι λάτρης της.
Μου έκανε εντύπωση η απλή ζύμη- δεν έχει κανενός είδους λιπαρή ουσία- και η άμεση παρασκευή της!
Δεν γίνεται να απλωθεί σε ένα φύλλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια να αναποδογυριςτεί στο ταψί?
Υπέροχη!
Ευχαριστούμε!
Φιλάκια πολλά,πολλά!
..κοκκινίζω σα τη πίτσα!!!!
ΔιαγραφήΕννοείται οτι μπορείς να ανοίξεις τη ζύμη σε ένα φύλλο αλλά εγώ δεν το 'χω και με διευκολύνει να ανοίγω μικρά φυλλαράκια!
Σ' ευχαριστώ πολύ Φωτεινή και...αν τη φτιάξεις, μη ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφία!!!!
Τώρα ποιός με πιάνει!!!!Με την φωτογραφική μηχανή κρεμαςμένη,θα μαγειρεύω στην κουζίνα!...
ΔιαγραφήΧαχαχαχαχαχαχαααα
ΔιαγραφήΤι εύκολη πίτσα! Ούτε περιμένεις να φουσκώσει το ζυμάρι ούτε τίποτα. Ψήνεις και τρως αμέσως....τι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολη!!!
ΔιαγραφήΨήνεις και τρως!!! Πολύ σωστά!!!
Σ' ευχαριστώ Μαρία!!
Με χάρακα έκοψες τα τετράγωνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η φωτό μ΄ αρέσει, όπως ίσως κατάλαβες... χώρια που θέλω να απλώσω το χέρι μου!
Η ζύμη με γιαούρτι τύπου κουρού βγαίνει πάντα νόστιμη.
Καλημέρα Peps!
Ζ.
χαχαχαχαχαχα το πέτυχα το κόψιμο ε????
ΔιαγραφήΌρμα!!! Φτιάχνω κι άλλη!!!
Τέλεια η ζύμη !! Πεντανόστιμο και πανεύκολο!! Καλή εβδομάδα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Αθηνά!!
ΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα η ζύμη με γιαούρτι, θα τη δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου αρέσει!
ΔιαγραφήΕντάξει, πιο εξπρές δεν έχει! Επίσης αυτή τη συνταγή τη θυμάσαι απ'έξω, δε χρειάζεται καν να τη γράψεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ, αγαπώ, αγαπώ πίτσα μαργαρίτα!
Ακριβώς!!! τη θυμάσαι απ' έξω!!!! χαχαχα
ΔιαγραφήΦτιαξ τη!!!
Με ξετρέλανε η γρήγορη πίτσα μαργαρίτα!!!! Να ΄χα ένα κομμάτι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
Κι εγώ θα ήθελα τώρα!!!!
ΔιαγραφήΛες να φτιάξουμε??? χαχα
Βλέπω την έψησες για τα γούστα μου, ε? Καλά, η συνταγή ειναι τσακ μπαμ αλλά δε νομίζω να εχει να ζηλέψει από τις άλλες τις κουλτουριάρες που κάθονται και ξεκουράζονται. Μου αρέσει που γινετια με υλικά που εχεις στο σπιτι, τα απλά που σνομπάρουμε συνήθως..... το ζυμάρι πρέπει να γινεται πολύ ελαφρύ με το γιαουρτάκι, ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήάαααααααντε και σε περίμενα!!!
Διαγραφήεσένα σκεφτόμουν όταν έβγαλα τη πρώτη φωτό!!!χαχαχα
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα! Ανοίγεις ψυγείο, βγάζεις τα υλικά και σε μισή ώρα τρως!
Η παιδική μου πίτσα... επαιζε σε ολα τα παρτυς! Χμ θα βάλω μαμα να την φτιάξει, έτσι να θυμηθούμε τα παλία ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Τέλεια!!!
ΔιαγραφήΜιαμ μιαμ πίτσα!! Εγώ θα έβαζα και μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, χι χι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Βάλε ότι θες και απόλαυσε τη!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Αγγελική!!
δεν λεω ποτε μα ποτε οχι σε ενα λαχταριστο κομματι πιτσας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήακρως λαχταριστη πιτσα πεπη!!!!!!
κανένας δε λέει όχι σε πίτσα!!!!!!!!!!!
Διαγραφήχαχαχαχα
φιλιά!
H ζύμη της βάσης με ξεσήκωσε... πολύ εύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια πίτσα μαργαρίτα.
Μπράβο Πέπη : )
Εύκολη, γρήγορη, δοκίμασε τη Μάριον!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Πέπη !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η αλληλουχία των φωτογραφιών σου, με τις τελικές φωτογραφίες να προκαλούν λαχτάρα για σπιτική πίτσα :-)
Σ' ευχαριστώ Άρη!!!
ΔιαγραφήΛίγο έλειψα από εδώ και να σου η αγαπημένη μου πίτσα!!! Θέλω μια μεγάλη κομματάρα Πεπάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε όλο το ταψί και θα φτιάξω κι άλλη!!
Διαγραφήμου τρεχουν τα σαλια . θα τη φτιαξω σιγουρα για να δοκιμασω την ιδεα της ζυμης.
ΑπάντησηΔιαγραφήθαλεια κεφαλονια
Καλημερα Θάλεια!!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!!
Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου!!
Το τηλέφωνο για το delivery, δεν βλέπω πουθενά... και ανησυχώ "τα μάλα" Πέπη μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μιλάμε για τρομερή απόδοση φωτογραφίας, ειδικά στην δεύτερη από την αρχή (για μένα προσωπικά)!
Εύκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη με το γιαούρτι θα μοιάζει με κουρούνες ή όχι;
Θα δοκιμάστε η πρότασή σου.
Φιλάκια
Καλημέρα Ελένη!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη!
ωωωωωωωωω ... δεν μπορω να πω τιποτα αλλο μου τρεχουν τα σάλια......
ΑπάντησηΔιαγραφήΌΡΜΑ!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η πίτσα σου και η ζύμη αλλά και η γέμιση!! Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές Πέπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην λιμπίστικα!
Σ' ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστή και όντως γίνεται πανεύκολα!! Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία (ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο!). Την καλημέρα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!! Να μου στείλεις φωτο!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Για σας. Μπορείτε,σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι σημένει " 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του " γιατί είμαι Σέρβα ..δεν καταλαβαίνω :-) Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή1 ποτήρι και μισο αλευρι. Καλυτερα να κανετε copy paste στο google translator
Διαγραφή