21 Οκτωβρίου 2018

Σοκολατένια Μπισκότα Brownies με Σταγόνες Σοκολάτας


Διπλοσοκολατένια 🍫🍫 μπισκότα, μαλακά και μαστιχωτά σαν brownies. 
Τρώγονται ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και παγωμένα κατευθείαν από την κατάψυξη είναι τέλεια...και εθιστικά 😋😋😋






ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ BROWNIES ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
προσαρμοσμένη από το Olive & Mango 

υλικά για 35-37 μπισκότα
  • 500γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 100γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 200γρ κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 140γρ κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες


εκτέλεση

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε μέσα σ'ένα μπωλ μαζί με το βούτυρο. Λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Σε μεγάλο μπωλ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.
Το μίγμα θα είναι λίγο ρευστό. Βάζετε το μπωλ στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε ένα ή δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνετε περίπου 2 κουταλιές από το μίγμα για κάθε μπισκότο αφήνοντας κενό 4-5 εκ. 



Ψήνετε για 10 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί για άλλα 10 λεπτά.



 Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.



Αν θέλετε τα πασπαλίζετε με λίγο fleur de sel, φυσικό θαλασσινό αλάτι. Χρησιμοποίησα το εξαιρετικό ΑΦΡΙΝΑ Trikalinos.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου