3 Οκτωβρίου 2016

Αρακάς Λαδερός


υλικά
  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2-3 ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό


εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ξερά κρεμμύδια.


Προσθέτετε τον αρακά, την πιπεριά, τις πατάτες και ανακατεύετε.



Ρίχνετε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά.



Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Προσθέτετε τον μαιντανό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό κατά το βράσιμο



 

16 σχόλια:

  1. Αγαπημένο φαγητό, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, ωραίο φαγητό!! Από τα λαδερά που μου αρέσουν πολύ. Εγώ δεν βάζω πατάτες μέσα στον αρακά και κακώς τελικά. Δινουν σώμα στο φαγητό και ταιριάζουν πολύ. Ωραία χρώματα!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή του αρακά σου είναι φανταστική και μην την αλλάξεις!!!

      Διαγραφή
    2. χαχχα Καλοσύνη σου !!!!!!!!!!!!!!!! <3

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικό φαγητό Πέπη! Απλό και τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο φαγητό με υπέροχη γεύση μέσα στην απλότητά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένο φαγητό όλων μας! Τέλειο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απλο αγαπημενο φαγητο !!!! υπεροχες φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή