25 Ιουνίου 2016

Πατατοσαλάτα με Αρωματικό Λαδολέμονο με Αυγοτάραχο Τρίμμα Τρικαλινός


υλικά
  • 700γρ πατάτες
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κουταλιές Αυγοτάραχο Τρίμμα Τρικαλινός
  • 1-2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το αλάτι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Στραγγίζετε, αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
Χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το τρίμα αυγοτάραχου και τη μισή ποσότητα από το ξύσμα, μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα.
Περιχύνετε τις πατάτες και γαρνίρετε με μαιντανό και το υπόλοιπο ξύσμα.


συνταγή προσαρμοσμένη από το Αυγοτάραχο Τρικαλινός
Ευχαριστώ την Κα Λίλα Κούρτη, Γαστρονομική Σύμβουλο της εταιρίας Τρικαλινός για την προσφορά!

11 σχόλια:

  1. Πόσο αρμονικό γευστικά μου φαίνεται, αν και αυγοτάραχο δεν θυμάμαι να έχω ποτέ φάει ... Ό,τι πρέπει για κάτι ελαφρύ και δροσερό γεύμα ;)
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοκαιρινή, γεμάτη αρώματα!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ντελικάτη πατατοσαλάτα. Δεν έχω δει όμοια.
    Ωραίες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες έβγαλες!!!
    Πολύ καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα! Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να κάνω ατμόσφαιρα χαχα
      Ήταν πολύ νόστιμη!!!

      Διαγραφή
  4. πολύ ωραία ιδέα πεπίτα μου! μια απλή πατατοσαλάτα γίνεται κάτι τόσο λαχταριστό με μια μόνο προσθήκη!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τρίμμα είναι μαγικό υλικό, τόσο απλό και τόσο φίνο! Έκανες την διαφορά στην πατατοσάλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελαφρύ και νόστιμο!! Ραφινάτη γεύση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι πατατού, αλλά έτσι δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ! Φοβερή ιδέα, για ελαφρύ γευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστοκρατική πατατοσαλάτα θα έλεγα.
    Ιδιαίτερη αλλά και νόστιμη

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή