3 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνες στο γκρίλ με καρύδια, ελιές και μοτσαρέλα




ANAΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ...
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ  σε άλλο μπώλ ...
1/3 ποτήρι ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
ΚΟΨΤΕ σε φέτες ....
1 μελιτζάνα φλάσκια ( 4- 5 φέτες )
ΑΛΕΙΨΤΕ  τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο , πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε  τις φέτες  στο γκρίλ και από τις δύο μεριές.
ΚΑΝΤΕ  το ίδιο και με 4-5 φέτες ψωμί.
ΒΑΛΤΕ στο πιάτο τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.Από πάνω βάλτε λίγη πρασινάδα (ρόκα, μαρούλι ) και μετά τις φέτες της μελιτζάνας.
ΠΕΡΙΧΥΣΤΕ  με τη βινεγκρέτ .
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ από πάνω 150 γρ μοτσαρέλα ή κατίκι ή ξυνοτύρι .
ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ τις μελιτζάνες με το μίγμα της ελιάς .



2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα!
    Θα δοκιμαστεί σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι...
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμοοοοο!!! Όλα τα υλικά λατρεμένα και πολύ εύκολο στην παρασκευή!
    Καλό μεσημέρι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή