29 Ιουλίου 2011

Μελιτζάνες στο γκρίλ με ασιατική γεύση



ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ  σ' ένα μπωλάκι...
3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από 3 λάιμ
2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά έτοιμη σάλτσα ψαριού ( fish sauce)
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
αλάτι, πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα άλλο μπωλάκι...
2 κουταλάκια νερό
2 κουταλιές τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΚΟΒΕΤΕ στη μέση , κατά μήκος 4 μελιτζάνες τσακώνικες .
Τις λαδώνετε , τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σ' ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Τις ψήνετε στο γκρίλ και από τις δύο μεριές.
ΒΑΖΕΤΕ  σε μία πιατέλα διάφορα πράσινα λαχανικά...
ρόκα , baby σπανάκι , δυόσμο , βασιλικό και τοματίνια .Τα περιχύνετε με τη σάλτσα του λάιμ και αλατοπιπερώνετε.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ από πάνω τις μελιτζάνες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα του τζίντζερ.


2 σχόλια:

  1. Την σάλτσα ψαριού ομολογώ πως δεν την έχω δοκιμάσει και δεν την έχω ξανακούσει!!!!
    Η συνταγή σου μου αρέσει καθώς έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στις μελιτζάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας έχει μια υπέροχη μελιτζάνα, κοιτάξτε απολύτως όμορφο αγάπησα, αγκαλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή