- 500-600γρ μελιτζάνες τσακώνικες
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σάλτσα ψαριού
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 2 κουταλάκι νερό
- 2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 1/2 κουταλιά σόγια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C στον αέρα.
Σ' ένα μπωλάκι ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ψαριού και το ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Αλείφετε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές με το παραπάνω μίγμα.
Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το νερό, το τζίντζερ, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και τη σόγια.
Μόλις βγάλετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις περιχύνετε με το μίγμα του τζίντζερ.
Πασπαλίζετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C στον αέρα.
Σ' ένα μπωλάκι ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ψαριού και το ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Αλείφετε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές με το παραπάνω μίγμα.
Ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το νερό, το τζίντζερ, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και τη σόγια.
Μόλις βγάλετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις περιχύνετε με το μίγμα του τζίντζερ.
Πασπαλίζετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
Την σάλτσα ψαριού ομολογώ πως δεν την έχω δοκιμάσει και δεν την έχω ξανακούσει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου μου αρέσει καθώς έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στις μελιτζάνες.
Σας έχει μια υπέροχη μελιτζάνα, κοιτάξτε απολύτως όμορφο αγάπησα, αγκαλιές.
ΑπάντησηΔιαγραφή