8 Ιουλίου 2011

Σπανακόπιτα



υλικά
  • 500γρ φύλλο κρούστας 11-12 φύλλα
  • ελαιόλαδο
  • 500γρ σπανάκι
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 3-4 κουταλιές σταφίδες
  • 1 χούφτα κινόα η τραχανά
  • 400γρ φέτα
  • πιπέρι


εκτέλεση

Καθαρίζετε και χοντροκόβετε το σπανάκι.
Κόβετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα σε ροδέλες.
Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Θρυμματίζετε τη φέτα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.


Προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να μαραθεί.


Ρίχνετε τον άνηθο και το δυόσμο, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 


Προσθέτετε τις σταφίδες, την κινόα, τη φέτα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.

Λαδώνετε με πινέλο τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού.
Στρώνετε ένα φύλλο, το λαδώνετε και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με άλλα 4 φύλλα.
Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε σε όλο το ταψί.


Στρώνετε ένα φύλλο και το λαδώνετε. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. 



Ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.






2 σχόλια: