6 Ιουλίου 2011

Ριγκατόνι με μανιτάρια



υλικά 
  • 500γρ ριγκατόνι
  • 500γρ άσπρα μανιτάρια 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • μαιντανό 
  • παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
εκτέλεση 
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Κόβετε τα μανιτάρια σε φετάκια και λιώνετε το σκόρδο.
Ψιλοκόβετε τον μαιντανό και τρίβετε τη παρμεζάνα.
Σωτάρετε στο λάδι τα μανιτάρια. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρετε για λίγο ακόμα.
Βάζετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να σιγοβράσει για 5- 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Όταν είναι έτοιμη, προσθέτετε μαιντανό και 2 κουταλιές παρμεζάνα. Ανακατεύετε και ρίχνετε και τα ριγκατόνι. 
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Γαρνίρετε με μαιντανό και με τριμμένη παρμεζάνα.
Απολαύστε την!!!

3 σχόλια: