10 Φεβρουαρίου 2011

Εύκολο, γρήγορο και αφράτο κέικ



υλικά
  • 3 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
  • 150γρ βούτυρο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι σκόνη κακάο (προαιρετικά)
 
 
εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C.
Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Λιώνετε το βούτυρο.
Χτυπάτε σ' ένα μπώλ τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπώλ χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το βανίλια.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε το μίγμα με απαλές κινήσεις.
Βάζετε το μίγμα στο φόρμα  και το ψήνετε για 30-40 λεπτά.


Αν θέλετε βάζετε λίγο μίγμα σ'ένα μπωλάκι και το αναμιγνύετε με ένα κουταλάκι κακάο και ρίχνετε στη φόρμα σας κουταλιές από τα δύο μίγματα.


5 σχόλια:

  1. Hola guapa tu

    me encanta aquesta proposta una coca ràpida i segur que molt bona, et copio la formula

    gràcias i mil petonets Susanna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hello Susanna!
    nice to see you in my blog !
    it really is a very simple but tasty cake!
    try it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σωστές οι αναλογίες; Βγαίνει πολύ λίγο το μείγμα! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή