20 Μαρτίου 2016

Ρολό Σφολιάτας με Παστό Μπακαλιάρο

click for english


υλικά
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 200γρ γάλα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 4 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 1 κρόκο αυγού + 1 κουταλιά νερό





εκτέλεση

Βάζετε τον παστό μπακαλιάρο σ' ένα μπωλ με νερό, τον σκεπάζετε με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-4 ώρες για να ξαλμυρίσει.
Τον στραγγίζετε, αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκκαλα και τον ξεψαχνίζετε με τα δάχτυλα σας. Θα σας μείνουν περίπου 600γρ ψαχνό.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, το γάλα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το γάλα.


Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κύμινο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τα πράσα και τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα με τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το αλεύρι, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγετε το ένα φύλλο σφολιάτας και βάζετε το μισό μίγμα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
Διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες και τυλίγετε το ρολό.
Κάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο με το νερό και αλείφετε τα ρολά.




Ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.






26 σχόλια:

  1. Ενας πολύ καλός λόγος για να φαω μπακαλιαρο!
    Σε ευχαριστω!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αριάδνη! Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Επειδη ειχα την ευκαιρια ηδη να το εχω δικιμασει εχω να πω πως δεν περιμενα τετοια γευση απο ενα ρολο με σφολιατα και παστο μπακαλιαρο!!! Εμεινα εκπληκτη απο την φανταστικη γευση του!! Τι να πω;; Ηταν τεεελειο!! Η γλυκα των πρασσων σε συνδυασμο με την αλμυρα του μπακαλιαρου εκαναν τελειο συνδυασμο και ταυτοχρονα τελεια αντιθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. se ve muy saludable y la masa es excelente,abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή εναλλακτική για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο!
    Φαίνεται πολύ νόστιμο!
    Σε φιλώ Πεπίτα μου! 😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύκολη συνταγή και ιδιαίτερη, χωρίς την συνοδεία της σκορδαλιάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα μ' αρέσει και η σκορδαλιά!!!
      Σ'ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/3/16, 9:18 π.μ.

    Τι ωραίο "μεζεδάκι" ειναι αυτό? ¨
    Μα καλά, δύο μερίδες εφτιαξες μόνο?
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Έχω μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω το ρολό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίος που δείχνει! Μπορεί να τον κάνω στις 25!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι νόστιμη πρόταση! Αυτά τα μπαστουνάκι φαίνεται τόσο νόστιμα, θα πρέπει να τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μπακαλιάρος πήρε άλλη μορφή. Πολύ ωραίο Πέπη.
    Εξαιρετικό θα έλεγα. Εκτός από ευπαρουσίαστο το ρολό φαίνεται και νόστιμο.
    Καλή επιλογή τα πράσα που γλυκαίνουν το μείγμα.

    Ωραία και η παρουσίαση του ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο τέλειο φαίνεται Πέπη! Αψεγάδιαστο!
    Τα πράσα νομίζω είναι εγγύηση.

    Καλό υπόλοιπο 3μέρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μ αρεσει! Για μένα που δεν ειμαι μεγαλη φαν, αυτη η κάληψη-απόκρυψη ειναι οτι πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τρελλααααααααααααα !!!!! θα παω να αγορασω μπακαλιαρο να την δοκιμασω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελεια!!! Καλη επιτυχια και περιμενω εντυπωσεις!!!

      Διαγραφή