click for english
υλικά
υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 200γρ γάλα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά κύμινο
- 4 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
- 1 κουταλιά αλεύρι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό σφολιάτα (2 φύλλα)
- 1 κρόκο αυγού + 1 κουταλιά νερό
εκτέλεση
Βάζετε τον παστό μπακαλιάρο σ' ένα μπωλ με νερό, τον σκεπάζετε με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-4 ώρες για να ξαλμυρίσει.
Τον στραγγίζετε, αφαιρείτε το δέρμα και τα κόκκαλα και τον ξεψαχνίζετε με τα δάχτυλα σας. Θα σας μείνουν περίπου 600γρ ψαχνό.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, το γάλα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το γάλα.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κύμινο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τα πράσα και τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα με τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το αλεύρι, μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγετε το ένα φύλλο σφολιάτας και βάζετε το μισό μίγμα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
Διπλώνετε προς τα μέσα τις δύο άκρες και τυλίγετε το ρολό.
Κάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο με το νερό και αλείφετε τα ρολά.
Ενας πολύ καλός λόγος για να φαω μπακαλιαρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Καλό ξημέρωμα :)
Καλημέρα Αριάδνη! Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Επειδη ειχα την ευκαιρια ηδη να το εχω δικιμασει εχω να πω πως δεν περιμενα τετοια γευση απο ενα ρολο με σφολιατα και παστο μπακαλιαρο!!! Εμεινα εκπληκτη απο την φανταστικη γευση του!! Τι να πω;; Ηταν τεεελειο!! Η γλυκα των πρασσων σε συνδυασμο με την αλμυρα του μπακαλιαρου εκαναν τελειο συνδυασμο και ταυτοχρονα τελεια αντιθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!!!!! 😊
Διαγραφήse ve muy saludable y la masa es excelente,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Rosita!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Σ'ευχαριστώ Ξανθή! Καλημέρα!
ΔιαγραφήΠολύ καλή εναλλακτική για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμο!
Σε φιλώ Πεπίτα μου! 😃
Είναι πολύ νόστιμο!!! 😋
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Εύκολη συνταγή και ιδιαίτερη, χωρίς την συνοδεία της σκορδαλιάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα μ' αρέσει και η σκορδαλιά!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!
Τι ωραίο "μεζεδάκι" ειναι αυτό? ¨
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα καλά, δύο μερίδες εφτιαξες μόνο?
:P
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Έχω μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω το ρολό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Νοτούλα!!! Να το δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΤι ωραίος που δείχνει! Μπορεί να τον κάνω στις 25!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Είναι ότι πρέπει! Σ' ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΤι νόστιμη πρόταση! Αυτά τα μπαστουνάκι φαίνεται τόσο νόστιμα, θα πρέπει να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΟ μπακαλιάρος πήρε άλλη μορφή. Πολύ ωραίο Πέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό θα έλεγα. Εκτός από ευπαρουσίαστο το ρολό φαίνεται και νόστιμο.
Καλή επιλογή τα πράσα που γλυκαίνουν το μείγμα.
Ωραία και η παρουσίαση του ;)
Φιλιά
Σ'ευχαριστώ πολύ Μάριον!!!!
ΔιαγραφήΠόσο τέλειο φαίνεται Πέπη! Αψεγάδιαστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πράσα νομίζω είναι εγγύηση.
Καλό υπόλοιπο 3μέρου!
Μ αρεσει! Για μένα που δεν ειμαι μεγαλη φαν, αυτη η κάληψη-απόκρυψη ειναι οτι πρεπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελλααααααααααααα !!!!! θα παω να αγορασω μπακαλιαρο να την δοκιμασω! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια!!! Καλη επιτυχια και περιμενω εντυπωσεις!!!
Διαγραφή