click for english
υλικά για 18-20 γεμιστά μπισκότα
εκτέλεση
Λιώνετε σ' ένα κατσαρολάκι τα 200γρ κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ψιλοκόβετε τα 140γρ κουβερτούρα.
Χτυπάτε στο μίξερ για 10 λεπτά τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μ' ένα κουτάλι και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μίγμα.
Ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνεια τους. Αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά στο ταψί και τα μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας το μασκαρπόνε, το φιλαδέλφια, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση στην κάτω πλευρά ενός μπισκότου και σκεπάζετε με άλλο ένα φτιάχνοντας σάντουιτς.
Τοποθετείτε τα γεμιστά μπισκότα στο ψυγείο, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για να σφίξει η κρέμα.
υλικά για 18-20 γεμιστά μπισκότα
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα (72% κακάο)
- 140γρ κλασική κουβερτούρα
- 40γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 140γρ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 250γρ μασκαρπόνε
- 250γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
εκτέλεση
Λιώνετε σ' ένα κατσαρολάκι τα 200γρ κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ψιλοκόβετε τα 140γρ κουβερτούρα.
Χτυπάτε στο μίξερ για 10 λεπτά τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά μ' ένα κουτάλι και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μίγμα.
Ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνεια τους. Αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά στο ταψί και τα μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας το μασκαρπόνε, το φιλαδέλφια, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση στην κάτω πλευρά ενός μπισκότου και σκεπάζετε με άλλο ένα φτιάχνοντας σάντουιτς.
Τοποθετείτε τα γεμιστά μπισκότα στο ψυγείο, σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη για να σφίξει η κρέμα.
Πω πω ...!Υπέροχα δείχνουν!Και πολύ πολύ λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα περίπου βγαίνουν?...
Για να υπολογίσω πόσα γραμμάρια λίπους θα προσθέσω στην περιφέρεια.
...Και σε πόσο χρονικό διάστημα θα φαγωθούν....
...Και σε ποιούς δεν θα δώσω....
...
...Και σε τι μπολ να τα κρύψω...
....Και πολλά λέω.
Θα σε ρωτούσα επίσης αν μαλακώνουν στο ψυγείο....αλλά ποιος νοιάζεται...μήπως πόσο θα καθίσουν ?
Πολλά πολλά φιλιά!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Διαγραφήχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχα
είσαι απίστευτη!!!!
χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΚλαίω βρε Φωτεινήηηηηηηηηη!!!!
Είναι τόσο ερωτεύσιμα πανάθεμά τα!!! Τα έκανα πιν και θα τα φτιάξω φορ σουρ Πέπη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονώ να τα δω!!! Φιλιάααα
ΔιαγραφήΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά δεν έχω λόγια για τα μπισκότα, για τις φωτογραφίες, για την γεύση που φαντάζομαι να έχουν!!!
Τι να πω??? Είναι από τα ωραιότερα και απλούστερα γλυκίσματα που έχω δει τελευταία!!!!
Μπράβο για τη σκέψη, για την εκτέλεση και την απόδοση σε φωτογραφίες!!!
Μπράβοοοοοοο!!!!!!!!
Πράγματι είναι απλά, εύκολα και πολύ νόστιμα!!!! Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώωωωω
Εγω εχω να πω πολλά λόγια... αντί για γέμιση με μασκαρπονε (όχι ότι έχω θέμα, μην παραξηγηθούμε δηλαδη-ς) να βάλουμε παγωτό να γίνει χαμός.... (και σιρόπι από πάνω)
ΔιαγραφήΜμμμμμ ωραία ιδέα!!!!! next time!!
ΔιαγραφήΤέλεια μπισκότα, φοβερή ιδέα και συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μάχη!!
Διαγραφήτα δοκίμασα και είναι πραγματικά τέλεια!! αφρός!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο πεπίτα!
καλημέραααα!!!
πολύ χαίρομαι!!!
ΔιαγραφήΑπαξ και δοκιμασα μασκαρπόνε σε γλυκα το ερωτευτηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα :)
Καλημέρα Beauty!!!
ΔιαγραφήΤόσο η Χρυσαυγή, όσο κι' εσύ Πέπη μου, μας ξεσηκώνετε πολύ "άγρια" σήμερα με τα σοκολατένια μπισκότα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι τόσο απολαυστικά, που ποιος μπορεί να τα κοιτάξει αδιάφορος;
Ε, ποιoς;
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα.
Πολύ ωραία και λαχταριστά ακομη και το σχεδιο ειναι εκπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο σου
Καλή εβδομάδα,
καλή συνέχεια στη μέρα σου!
Φιλια πολλά :)
Σ' ευχαριστώ Αριάδνη!!!
ΔιαγραφήΚαλά, να σου πω την αλήθεια, δε νομίζω να χρειαστώ τόση γέμιση όταν θα τα φτιάξω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μισά τουλάχιστον θα εξαφανιστούν κατά το στάδιο της "δοκιμής"!
Είναι από αυτές τις συνταγές "πίσω μου σε έχω σατανά..."
...δεν έχεις κι άδικο!!
ΔιαγραφήΦαίνονται τόσο λαχταριστά βρε Πέπη και άντε να βρω τρόπο να τα φτιάξω στην δική μου εκδοχή! Με βάζεις σε μπελάδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχές για μια πολύ όμορφη μέρα!!!!!!!!!!!
Ωωωωω θα περιμένω λοιπόν την υγιεινή εκδοχή τους!!!!
ΔιαγραφήΘα έρθω να συμφωνήσω με την Χρύσα! Απαπα, κολασμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ κι εγώ!!!
ΔιαγραφήBασικά και χωρίς τη γέμιση τα καταβροχθίζω χωρίς δυσκολία. Φαινονται πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει και με την γέμιση δεν έχω λόγια. Το ξύσμα από το πορτοκάλι δένει πολύ ωραία.
Φιλιά πολλά :)
Τί να πω εγώ τώρα γι αυτές τις μικρές σοκολατένιες βόμβες νοστιμιάς;;;; Τα θέλω όλαααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή