23 Οκτωβρίου 2014

Ντιπ με Μπρόκολο - Αντζούγια και Πικάντικα Ψητά Ρεβύθια


υλικά
  • 300γρ μπρόκολο
  • 200γρ γιαούρτι 2%
  • 1 σκέλιδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 φιλέτο αντζούγια
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • μικρές αραβικές πίτες

εκτέλεση

Βράζετε το μπρόκολο και το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε όλα τα υλικά και το βρασμένο μπρόκολο στο μούλτι και τα πολτοποιείτε.
Κόβετε τις αραβικές πίτες στα 4 και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρετε το ντιπ πάνω στις πιτούλες.



Τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο από την ιταλίδα food blogger Chiara - la Voglia Matta!
.-.-.-.-.-.-.


Άλλο ένα εξαιρετικό σνακ που δοκίμασα με ινδικά αρώματα και πικάντικη γεύση είναι τα Πικάντικα Ψητά Ρεβύθια από την Εύη - The Healthy Cook! Δείτε τη συνταγή στο μπλογκ της!


32 σχόλια:

  1. Φωτεινές φωτογραφίες μέσα σε μια μουντή μέρα!!!!!!!!!!!!!!!!
    Το φιστικί χρώμα του ντιπ νομίζω ότι δίνει έναν αέρα υγείας στις φωτογραφίες σου αλλά και στο ίδιο το ντιπ. Η αντζούγια ξέρεις ότι είναι λατρεμένη μου γεύση και άρα είμαι σίγουρη ότι θα ισορροπεί το αδιάφορο μπρόκολο σε σπιρτάδα.

    Όσο για τα ρεβύθια.... τι να πω?
    Τα έφαγα και δεν έχω λόγια πραγματικά!
    Ήταν καταπληκτικά!!!!!!

    Μπράβο για το σύνολο!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που χρησιμοποίησα την αγαπημένη σου αντζούγια????!!!

      Κι εμένα μου άρεσε το φυστικί χρώμα!!!
      Όσο για τα ρεβύθια, ετοιμάζομαι να βράσω μια σακουλίτσα να χω στοκ στη κατάψυξη χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ελα ντε;;;; Εσυ και η αντζουγια συνυπηρξατε!!!

      Οσο γιατα ρεβυθια..... Βρασε κι ερχομαιιιιιιι

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/14, 10:36 π.μ.

    Τι πρωτοτυπο ντιπ, νόμιζα ότι ήταν αβοκαντο εκ πρωτης όψεως να πω την μαύρη αλήθεια.
    Καλά, τα ρεβυθια τέλεια φαίνονται και πρέπει να είναι και φανταστικά,θέλω πολύ να τα φτιάξω, αλλά ξερεις, με πιάνουν τεμπελιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι..κάτι κατάλαβα για τις τεμπελιές!!
      Πανεύκολα είναι και τα δύο ντιπ....φτιαξ' τα!!!!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα!!!
    τι ενδιαφέρουσα συνταγή αυτή του ντιπ!! είμαι πολύ περίεργη να τη δοκιμάσω!!
    χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα ρεβίθια!!
    ωραίος συνδυασμός για το τσιπουράκι σας!!
    φιλιά πεπίτα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσει, έχει αντζούγια!!
      Όπως είπα και πιο πάνω....ετοιμάζομαι να βράσω ρεβύθια για στοκ!!!

      Διαγραφή
  4. αχ πως τρελαινομαι για τρελους συνδυασμους...μπροκολο και αντζουγια.....μου τρεχουν τα σαλια!!!!Θα το κανω χωρις δευτερη σκεψη μιας και τα μπροκολα ειναι στα φορτε τους αυτη την εποχη!!!
    φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ...μάλλον δε σου αρέσουν τα ρεβύθια....χαχαχαχαχαχα (...αστειεύομαι)

      Να το φτιάξεις το ντιπ, αφού σου αρέσουν τα υλικά και πες μου τη γνώμη σου!!!!

      Διαγραφή
  5. ... ξαφνιάστηκα... πως είχα φανταστεί το μπρόκολο ωμό! :D

    Πολύ εύγευστο ντιπ, με τα υλικά της σύνθεσής του να με καλούν να το φτιάξω και από δίπλα τα υπέροχα chickpeas -πως μ΄αρέσει αυτή η λέξη- να με δελεάζουν κι από δώ!

    Συγχαρήτηρια και στις δυο σας και σε εσένα και στην Εύη, εξαιρετικός συνδυασμός!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να είναι και ωμό....αφού λιώνει στο μούλτι....καλή ιδέα!!!

      Πολύ νόστιμα και τα δύο....εντάξει, τα chickpeas ακόμα πιο πικάντικα έτσι όπως μ' αρέσουν Ζ.!!!

      Ευχαριστούμεεεεεεε!!!

      Διαγραφή
  6. Ψητα ρεβύθια... θελω να τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει, για τα ρεβύθια τα έγραψα και στην ίδια την Εύη, είναι φοβερή ιδέα!
    Και το ντιπ αυτό όμως, εξαιρετικό! Σίγουρα θα αρέσει ακόμα και σε όσους δεν πολυσυμπαθούν το μπρόκολο! Τρελαίνομαι για τέτοιες ιδέες για σνακ, το ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπρόκολο είναι καλά κρυμμένο....χαχαχαχα
      Δοκίμασε τα καποια στιγμή και θα με θυμηθείς!!

      Διαγραφή
  8. Πάντα οι επιλογές σου με ξαφνιάζουν ευχάριστα Πέπη μου!
    Μπορεί και να στο ξανά έγραψα παλιότερα και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι,αλλά αυτή είναι η αλήθεια!
    Με εκπλήσσει πως η απλότητα βγάζει τέτοια πολυτέλεια!
    Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά για τις άριστες επιλογές σου!
    Φιλιά πολλα,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ' αρέσει να επαναλαμβάνεσαι!!!!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  9. Εκπληκτικό ντιπ! Μα τι υλικά προσεγμένα και ταιριασμένα!

    Ψητά ρεβίθια παρόμοια έχω κάνει και εγώ και εξαφανίστηκαν στο λεπτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα μπράβο!! Άρα ξέρεις τη γεύση τους!! Μα είναι φανταστικά!!
      Και το ντιπ ιδιαίτερο!!

      Διαγραφή
  10. Η αντζούγια με χαλάει λίγο αλλά και μόνο από το χρώμα θα το δοκίμαζα. Όσο για τα ρεβύθια φαίνονται θεϊκά! Την καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα, η αντζούγια κάτι μου κάνει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά αν λες ότι είναι τέλειο θα σε εμπιστευτώ και θα κάνω μια δοκιμή! Οι αραβικές πιτούλες ιδανικές. Πότε πρόλαβες και έκανες τα ρεβίθια ... μπράβο με ξαφνιάζεις κάθε φορά! Δοκίμασες τα ρεβίθια μαζί με το ντιπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου το λέω γιατί κατα βάθος δεν είμαι φαν της αντζούγιας!!

      Λοιπόν για τα ρεβύθια...βράζω μια σακούλα, τ' αφήνω να κρυώσουν, τα χωρίζω σε 4 σακουλίτσες και τα βάζω στη κατάψυξη. Έτσι είμαι πάντα ...ετοιμοπόλεμη!!χαχαχαχα

      Τι εννοείς? Αν βούτηξα ένα κουταλάκι ρεβύθια μέσα στο ντιπ??? εεεεεε.....μάγος είσαι????χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  12. καλησπερα πεπη.μας εχεις καταπληξει με τις 2 τελευταιες αναρτησεις η γκουρμε κουζινα που λεγαμε.απεκτησες και αλλον οπαδο.πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίτσα!!
      Πολύ χαίρομαι!!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  13. So delicious and healthy. Blessings, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχες και οι δύο συνταγές που μας παρουσιάζεις σήμερα και εντελώς μέσα στα γούστα μου. Ουσιαστικά τα ψητά ρεβύθια είναι στραγάλια, στη βόρεια Ελλάδα τρώνε στραγάλια πιπεράτα ως συνοδευτικό τσίπουρου. Μουντή και κρύα μέρα με καυτές όμως γεύσεις!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι στραγάλια είναι αλλά δεν ήξερα οτι στη Βόρεια Ελλάδα τα τρώνε πιπεράτα!!!
      Όντως σήμερα τα καυτά ρεβύθια είναι ότι πρέπει....

      Καλημέρα Dark!!!

      Διαγραφή
  15. Μα από πού να την πρωτοπιάσω αυτή τη συνταγή! Τόσο ωραία υλικά, τόσο έξυπνος συνδυασμός, τόσο ωραία παρουσίαση... Όλα τα έχει! Εννοείται ότι μου έχει κάνει "κλικ" από τον τίτλο ακόμα...
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις λοιπόν!!
      Εγώ πάντως ετοιμάζομαι να φτιάξω το σαντουιτσάκι σου με το σολωμό και τη coleslaw!!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. Φοβερά πρωτότυπος συνδυασμός που με έχει εξιτάρει να το φτιάξω αν και δεν τρελλαίνομαι για την αντζούγια!!! Πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή