υλικά
- 300γρ μπρόκολο
- 200γρ γιαούρτι 2%
- 1 σκέλιδα σκόρδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 φιλέτο αντζούγια
- μερικά φύλλα βασιλικού
- μικρές αραβικές πίτες
εκτέλεση
Βράζετε το μπρόκολο και το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε όλα τα υλικά και το βρασμένο μπρόκολο στο μούλτι και τα πολτοποιείτε.
Κόβετε τις αραβικές πίτες στα 4 και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά στο φούρνο.
Σερβίρετε το ντιπ πάνω στις πιτούλες.
Τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο από την ιταλίδα food blogger Chiara - la Voglia Matta!
.-.-.-.-.-.-.
Φωτεινές φωτογραφίες μέσα σε μια μουντή μέρα!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φιστικί χρώμα του ντιπ νομίζω ότι δίνει έναν αέρα υγείας στις φωτογραφίες σου αλλά και στο ίδιο το ντιπ. Η αντζούγια ξέρεις ότι είναι λατρεμένη μου γεύση και άρα είμαι σίγουρη ότι θα ισορροπεί το αδιάφορο μπρόκολο σε σπιρτάδα.
Όσο για τα ρεβύθια.... τι να πω?
Τα έφαγα και δεν έχω λόγια πραγματικά!
Ήταν καταπληκτικά!!!!!!
Μπράβο για το σύνολο!!!!!!!!!!!!!!!!
Είδες που χρησιμοποίησα την αγαπημένη σου αντζούγια????!!!
ΔιαγραφήΚι εμένα μου άρεσε το φυστικί χρώμα!!!
Όσο για τα ρεβύθια, ετοιμάζομαι να βράσω μια σακουλίτσα να χω στοκ στη κατάψυξη χαχαχα
Ελα ντε;;;; Εσυ και η αντζουγια συνυπηρξατε!!!
ΔιαγραφήΟσο γιατα ρεβυθια..... Βρασε κι ερχομαιιιιιιι
Τι πρωτοτυπο ντιπ, νόμιζα ότι ήταν αβοκαντο εκ πρωτης όψεως να πω την μαύρη αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, τα ρεβυθια τέλεια φαίνονται και πρέπει να είναι και φανταστικά,θέλω πολύ να τα φτιάξω, αλλά ξερεις, με πιάνουν τεμπελιες...
Ναι ναι..κάτι κατάλαβα για τις τεμπελιές!!
ΔιαγραφήΠανεύκολα είναι και τα δύο ντιπ....φτιαξ' τα!!!!
καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ενδιαφέρουσα συνταγή αυτή του ντιπ!! είμαι πολύ περίεργη να τη δοκιμάσω!!
χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα ρεβίθια!!
ωραίος συνδυασμός για το τσιπουράκι σας!!
φιλιά πεπίτα μου!!!
Θα σου αρέσει, έχει αντζούγια!!
ΔιαγραφήΌπως είπα και πιο πάνω....ετοιμάζομαι να βράσω ρεβύθια για στοκ!!!
αχ πως τρελαινομαι για τρελους συνδυασμους...μπροκολο και αντζουγια.....μου τρεχουν τα σαλια!!!!Θα το κανω χωρις δευτερη σκεψη μιας και τα μπροκολα ειναι στα φορτε τους αυτη την εποχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια!!!!
χμ...μάλλον δε σου αρέσουν τα ρεβύθια....χαχαχαχαχαχα (...αστειεύομαι)
ΔιαγραφήΝα το φτιάξεις το ντιπ, αφού σου αρέσουν τα υλικά και πες μου τη γνώμη σου!!!!
... ξαφνιάστηκα... πως είχα φανταστεί το μπρόκολο ωμό! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύγευστο ντιπ, με τα υλικά της σύνθεσής του να με καλούν να το φτιάξω και από δίπλα τα υπέροχα chickpeas -πως μ΄αρέσει αυτή η λέξη- να με δελεάζουν κι από δώ!
Συγχαρήτηρια και στις δυο σας και σε εσένα και στην Εύη, εξαιρετικός συνδυασμός!
Ζ.
Θα μπορούσε να είναι και ωμό....αφού λιώνει στο μούλτι....καλή ιδέα!!!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμα και τα δύο....εντάξει, τα chickpeas ακόμα πιο πικάντικα έτσι όπως μ' αρέσουν Ζ.!!!
Ευχαριστούμεεεεεεε!!!
Ψητα ρεβύθια... θελω να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΕντάξει, για τα ρεβύθια τα έγραψα και στην ίδια την Εύη, είναι φοβερή ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το ντιπ αυτό όμως, εξαιρετικό! Σίγουρα θα αρέσει ακόμα και σε όσους δεν πολυσυμπαθούν το μπρόκολο! Τρελαίνομαι για τέτοιες ιδέες για σνακ, το ξέρεις!
Το μπρόκολο είναι καλά κρυμμένο....χαχαχαχα
ΔιαγραφήΔοκίμασε τα καποια στιγμή και θα με θυμηθείς!!
Πάντα οι επιλογές σου με ξαφνιάζουν ευχάριστα Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί και να στο ξανά έγραψα παλιότερα και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι,αλλά αυτή είναι η αλήθεια!
Με εκπλήσσει πως η απλότητα βγάζει τέτοια πολυτέλεια!
Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά για τις άριστες επιλογές σου!
Φιλιά πολλα,πολλά!
Μ' αρέσει να επαναλαμβάνεσαι!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Εκπληκτικό ντιπ! Μα τι υλικά προσεγμένα και ταιριασμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΨητά ρεβίθια παρόμοια έχω κάνει και εγώ και εξαφανίστηκαν στο λεπτό!!
Αααα μπράβο!! Άρα ξέρεις τη γεύση τους!! Μα είναι φανταστικά!!
ΔιαγραφήΚαι το ντιπ ιδιαίτερο!!
Η αντζούγια με χαλάει λίγο αλλά και μόνο από το χρώμα θα το δοκίμαζα. Όσο για τα ρεβύθια φαίνονται θεϊκά! Την καλησπέρα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Δήμητρα!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!
Κοίτα, η αντζούγια κάτι μου κάνει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά αν λες ότι είναι τέλειο θα σε εμπιστευτώ και θα κάνω μια δοκιμή! Οι αραβικές πιτούλες ιδανικές. Πότε πρόλαβες και έκανες τα ρεβίθια ... μπράβο με ξαφνιάζεις κάθε φορά! Δοκίμασες τα ρεβίθια μαζί με το ντιπ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου το λέω γιατί κατα βάθος δεν είμαι φαν της αντζούγιας!!
ΔιαγραφήΛοιπόν για τα ρεβύθια...βράζω μια σακούλα, τ' αφήνω να κρυώσουν, τα χωρίζω σε 4 σακουλίτσες και τα βάζω στη κατάψυξη. Έτσι είμαι πάντα ...ετοιμοπόλεμη!!χαχαχαχα
Τι εννοείς? Αν βούτηξα ένα κουταλάκι ρεβύθια μέσα στο ντιπ??? εεεεεε.....μάγος είσαι????χαχαχαχαχα
καλησπερα πεπη.μας εχεις καταπληξει με τις 2 τελευταιες αναρτησεις η γκουρμε κουζινα που λεγαμε.απεκτησες και αλλον οπαδο.πολλα φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίτσα!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι!!
Σ' ευχαριστώ!!
So delicious and healthy. Blessings, Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much Catherine!!!!
ΔιαγραφήΥπέροχες και οι δύο συνταγές που μας παρουσιάζεις σήμερα και εντελώς μέσα στα γούστα μου. Ουσιαστικά τα ψητά ρεβύθια είναι στραγάλια, στη βόρεια Ελλάδα τρώνε στραγάλια πιπεράτα ως συνοδευτικό τσίπουρου. Μουντή και κρύα μέρα με καυτές όμως γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
Ναι στραγάλια είναι αλλά δεν ήξερα οτι στη Βόρεια Ελλάδα τα τρώνε πιπεράτα!!!
ΔιαγραφήΌντως σήμερα τα καυτά ρεβύθια είναι ότι πρέπει....
Καλημέρα Dark!!!
Μα από πού να την πρωτοπιάσω αυτή τη συνταγή! Τόσο ωραία υλικά, τόσο έξυπνος συνδυασμός, τόσο ωραία παρουσίαση... Όλα τα έχει! Εννοείται ότι μου έχει κάνει "κλικ" από τον τίτλο ακόμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Να τα φτιάξεις λοιπόν!!
ΔιαγραφήΕγώ πάντως ετοιμάζομαι να φτιάξω το σαντουιτσάκι σου με το σολωμό και τη coleslaw!!!!
Φιλιά!!
Φοβερά πρωτότυπος συνδυασμός που με έχει εξιτάρει να το φτιάξω αν και δεν τρελλαίνομαι για την αντζούγια!!! Πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή