click for english
υλικά
εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το πιπέρι και τα γαρύφαλλα. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με αλάτι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Στρώνετε τη σφολιάτα σ'ένα πυρέξ.
Βγάζετε τη δάφνη, τα πιπέρια και τα γαρύφαλλα από τα κρεμμύδια.
Απλώνετε τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, καλύπτετε με τα τυριά και 1 κουταλάκι θυμάρι.
Ψήνετε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με επιπλέον θυμάρι.
υλικά
- 2-3 κουταλιές βούτυρο
- 700γρ κόκκινα κρεμμύδια σε 1εκ.φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 φύλλο δάφνης
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 3-4 γαρύφαλλα
- αλάτι
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 200γρ ελβετική gruyere, τριμμένη
- 150γρ έμενταλ, τριμμένο
- 2-3 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο Kitchen of Light: New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad |
εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το πιπέρι και τα γαρύφαλλα. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με αλάτι.
Στη Νορβηγία, σε αυτή τη τάρτα χρησιμοποιούν το τυρί Jarlsberg που μπορεί να αντικατασταθεί με gruyere ή έμενταλ. |
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Στρώνετε τη σφολιάτα σ'ένα πυρέξ.
Βγάζετε τη δάφνη, τα πιπέρια και τα γαρύφαλλα από τα κρεμμύδια.
Απλώνετε τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, καλύπτετε με τα τυριά και 1 κουταλάκι θυμάρι.
Ψήνετε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με επιπλέον θυμάρι.
Ευχαριστώ τη φίλη μου Ellen για το υπέροχο δώρο!
Στις τάρτες δε λέω ποτέ όχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ φαίνεται υπέροχη η τάρτα σου! Εξαιρερική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλήμερα Νοτούλα!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!
Μου αρέσει πολύ η τελευταία φωτογραφία με τις σελίδες του βιβλίου (το οποίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον by the way) και το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Πέπη!
Καλημέρα Άρη!
ΔιαγραφήΈχει πολύ ωραίες συνταγές το βιβλίο, φωτογραφίες και ιστορίες!
Σ'ευχαριστώ!
κι εγώ!!!! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εσύ υπέρ της τάρτας???χαχα
ΔιαγραφήΘελω να τη γευτω σαν κολασμένη! Υπέροχη αλμυρη ταρτούλα με φανταστικά υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μας ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)
Ωωωωω δοκίμασε τη, λοιπόν!
ΔιαγραφήΕίναι αλμυρογλυκιά μιας και αυτά τα τυριά έχουν ήπια γεύση και τα κρεμμύδια γλυκίζουν.
Καλή σου μέρα Αριάδνη!
Η αναρτηση σου ειναι φανταστικη!!!! Πολυ ποιοτικη!! Το τυρι που χρησιμοποιησες, οι φωτογραφιες σου που εκτος απο καλοτραβηγμενες σε ταξιδευουν στην εξοχη που δειχνει το βιβλιο. Και τελος το τελειο βιβλιο απ'οπου πηρες την συνταγη. Η αναρτηση σου τα εχει ολα, και μιας και δοκιμασα την ταρτα θα πω οτι ειναι φανταστικη!!!!!!!! Μπραβο λοιπον!!!!! Σουπερ ολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα!! Και το "μαρμαρινο" πιατο ειναι τεεεεελειο!!!
Ήμουν σίγουρη οτι θα σου αρέσει!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρες!!!
πολυ ωραιες φωτογραφιες αλλα ακομα ωραιοτερη η ταρτα!!!!! πωπωπωωπ ανετα την τσακιζα ολοκληρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ ντολμαδάκι!!!
ΔιαγραφήΕμένα αυτή η τάρτα θα με φάει εάν την φάω, λόγω κρεμμυδιού, αλλά πρέπει να έχει φανταστική γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ... κρίμα! Να φτιάξω άλλη χωρίς κρεμμύδι!
ΔιαγραφήΑα με ξερεις, εγω αυτά τα λατρεύω..... τυριά και κρεμμύδια και σφολιάτα? ναι και ναι...
ΑπάντησηΔιαγραφή...και μετά την τσακίζεις!
ΔιαγραφήΩραια συνταγή Πέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα έλεγα ρουστίκ τάρτα.. Ωραίες φωτογραφίες.
Φιλια
Σ'ευχαριστώ Μάριον!!!
ΔιαγραφήΜιαμ! Μας ξελίγωσες πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό ήθελα!!!
ΔιαγραφήΔεν την ηξερα αυτη την γκριγιερ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ζουμερο!!!!
Ωραίο στήσιμο, ωραία φωτογράφηση...και με βάζεις ν' αναρωτιέμαι και για την γεύση βραδιάτικα, Πέπη μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, τι μου κάνεις!
Φαίνεται τόσο νόστιμη και ζουμερή η τάρτα σου!!! Φοβερές οι φωτογραφίες σου Πέπη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή