- 500γρ χοιρινό μπούτι κομμένο σε λωρίδες
- 500γρ άσπρα μανιτάρια
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 αυγά
- 800γρ λάχανο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές τζίντζερ
- 2 κουταλιές σάλτσα χοισίν (hoisin sauce)
- 1 κουταλιά σάλτσα σόγια
- 2 κουταλάκια λάδι από σουσάμι (sesame oil)
- 1 κουταλάκι ξύδι ρυζιού
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 6-8 τορτίγιες
- χοισίν σάλτσα για το σερβίρισμα
εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα υλικά σας!
Ψιλοκόβετε το λάχανο.
Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και χωρίζετε το άσπρο από το πράσινο μέρος τους.
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά σ' ένα μπωλάκι.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τζίντζερ.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ τη σάλτσα χοισίν, τη σόγια, το λάδι από σουσάμι και το ξύδι ρυζιού.
Ετοιμάζετε τα υλικά σας!
Ψιλοκόβετε το λάχανο.
Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και χωρίζετε το άσπρο από το πράσινο μέρος τους.
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά σ' ένα μπωλάκι.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τζίντζερ.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ τη σάλτσα χοισίν, τη σόγια, το λάδι από σουσάμι και το ξύδι ρυζιού.
Ζεσταίνετε καλά το γουόκ ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χοιρινό. Σωτάρετε καλά το κρέας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Τα βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα αυγά και τα ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
Βάζετε και τα αυγά στο πιάτο με το χοιρινό.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χοιρινό. Σωτάρετε καλά το κρέας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Τα βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα αυγά και τα ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
Βάζετε και τα αυγά στο πιάτο με το χοιρινό.
Ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο γουόκ και προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το λάχανο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε το χοιρινό, τα αυγά, τα μανιτάρια και τις σάλτσες.
Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το χοιρινό, τα αυγά, τα μανιτάρια και τις σάλτσες.
Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Ζεσταίνετε ελαφρά τις τορτίγιες (τις έβαλα δυό - δυό πάνω στη ζεστή γέμιση).
Απλώνετε 2-3 κουταλιές σάλτσα χοισίν...
Απλώνετε 2-3 κουταλιές σάλτσα χοισίν...
...βάζετε μια γερή δόση από γέμιση...
...τυλίγετε και απολαμβάνετε!!!
Κινεζο-μεξικάνικη νοστιμιά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗoisin sauce δεν έχω δοκιμάσει ποτέ (ή έχω φαει και δεν ήξερα πως λέγεται)
...τρώγεται με το κουταλάκι..... σλουρπ!!!
ΔιαγραφήΕπικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμη σύνθεση και τι όμορφη φωτογράφιση... εκεί που γεμίζοντας οι πίτες ... άλλο πράγμα!
Έγραψες Peps, έγραψες κινέζικα! :) :) :)
Ζ.
...βοήθησε η κυρία από κάτω...
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
Αααααααααααααχχχχ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι αναμνήσεις μου ξυπνάς τώρα?
Κάθομαι στο σκαμπό δίπλα στο πάσο της κουζίνας σου. Σε βλέπω να μαγειρεύεις αυτό το φαγητό και είσαι σαν μαέστρος. Σοτάρεις το χοιρινό, ανακατεύεις τις σαλτσες, παραμερίζεις το χοιρινό και φτιάχνεις το αυγό σαν ομελέτα, παράλληλα σου λέω πόσο νόστιμο είναι το κέικ που τσιμπολογώ και αστειεύομαι με σένα.
Και μετά έρχεται η ώρα του σερβιρίσματος. Ένα ρολό για ζέσταμα και για να κατευνάσει την επιθυμία. Το τρώμε καυτό, τόσο ώστε μετά βίας καταλαβαίνω τη γεύση του. Και μετά η φωτογράφιση, το καλαμπούρι και ο κορεσμός!
Εδώ μιλάμε για μια φανταστική συνταγή!!!!!!!!!!
Από αυτές που σου αρέσουν με την πρώτη μπουκιά και για πάντα.
Τα έχει όλα και κυρίως έχει την τέλεια γεύση!!
Το ξαναθέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!
...πλήρης περιγραφή!!! χαχαχαχα
ΔιαγραφήΔεν έχω άλλα λόγια!!!!!Τα ξόδεψε στην κυριολεξία η Χρυσαυγούλα!!!!
ΔιαγραφήΜα όλα δικά της τα θέλει αυτή η κοπέλα!!!!!!
Μπράβο για την άρτια παρουσίαση,και για την πρωτοτυπία της πρότασης!!!!
Μπράβο και για την δεξιοτεχνία της παρασκευής του ρολού...ούτε σε σουβλατζίδικο να εργαζόσουν!!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Δηλαδη Φωτεινη σε αποστομωσα; Εσενα που ο λογος σου ρεει σαν ποταμι;
ΔιαγραφήΝα καταγραφει παρακαλω στα πρακτικα!!!!!
Ααααα, συλλογικά γουρουνιάσατε, πτου σας... να μη σας ματιάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόση ποσότητα θέλει πολλά στόματα!!!
Διαγραφήαααααα ενα γουρ γουρ ακουστηκε ξαφνικα..μα τι να ειναι...μην ειναι η κοιλια μου που γουργουριζει.....αχ και να ειχα ενα ρολακι τωρα...μονο ενα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο ένα???????????.....φτιαξ' το και δε θα σου φτάσει το ένα!!!!
ΔιαγραφήΤο "γουρ" "γουρ", ειμαι εγω που γουρ-ουνιαζω!!!!
ΔιαγραφήΧαχαχαχα
Πιάσε ΔΥΟ με απ' όλα...μάστοραααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά σε βλέπω για μεγάλη καριέρα στο τύλιγμα των λαχταριστών "τυλιχτών" σου, Πέπη μου :-))
Σου στέλνω με το ντελιβερά!!!!
Διαγραφήαααα ζηλευω!!! νταξει ειναι τελεια!!καλυτερα και απο αυτα που σερβιρουν σε εστιατόρια!! τωρα με κανεις να τρεχω να βρω τορτίγιες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεεεεε...το σπιτικό είναι αλλιώς!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Εξαιρετικά!! Που βρίσκω αυτή τη σάλτσα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Διαγραφή...στον αβ
Πολύ λαχταριστά! Έχει λίγη προετοιμασία αλλά φαίνεται ότι είναι νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία!
ΔιαγραφήΟι κινέζικες συνταγές θέλουν τη προετοιμασία τους αλλά μετά όλα είναι έυκολα!
Σ' ευχαριστώ!
εξαιρετικη λυχουδια για βραδινο θα το δοκιμασω Πεπη μου καλη σου μερα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια όλες τις ώρες!! χαχαχαχα
Διαγραφήκαλημέρα!!
σλουρπ... σλουρπ.......
ΑπάντησηΔιαγραφή...όπως τα λες...
ΔιαγραφήΤι έξυπνη ιδέα αυτή, να βάλεις Κινέζικη γέμιση σε τορτίγιες! Αυτό είναι που λέμε 'fusion" κουζίνα! ;) Εντάξει, όχι ότι μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που τη βλέπω, αλλά ας πούμε ότι κινδυνεύει ο υπολογιστής αυτή τη στιγμή, γι'αυτό φεύγω από το blog σου τρέχοντας, μην πάθει καμιά ζημιά! χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό βράδυ!
Μείνε καλέ να σε κεράσω ένα ρολάκι!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ελεάννα!!
Τώρα Πεπάκη βλέπεις τη ώρα σου γράφω και φαντάζεσαι πως γουργουρίζει η κοιλίτσα μου!Δεν φέρνεις τίποτα από δω??
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μα εγώ φταίω που αφήνεις σχόλια τέτοια ώρα????χαχαχα
ΔιαγραφήΑπολαυστικότατα!!!! Οι φωτογραφίες δεν παίζονται, λες και τα βλέπω μπροστά μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!!!
Σ' ευχαριστώ Silena!!!
ΔιαγραφήΘα πάρω μια απ'όλα χωρίς το χοιρινό! Μ αρέσει το κινέζικο! Φαίνονται λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ, κοριτσάκι!
Τα δοκίμασα και χωρίς το κρέας...σούπερ ήταν!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Τα θελω όλα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη συνέχεια στη μερα μας!
Φιλιά :)
Ότι πεις!!!χαχαχαχα
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Αριάδνη!!
Λατρεύω το κινέζικο και τις πιτούλες. Πότε το ξαναφτιάχνεις και τι κρασί προτιμάς;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχαχαχα κόκκινο!! Σε περιμένω!!
Διαγραφή