12 Νοεμβρίου 2014

Κινέζικα Ρολά με Χοιρινό, Μανιτάρια και Λάχανο

υλικά
  • 500γρ χοιρινό μπούτι κομμένο σε λωρίδες
  • 500γρ άσπρα μανιτάρια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αυγά
  • 800γρ λάχανο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές τζίντζερ
  • 2 κουταλιές σάλτσα χοισίν (hoisin sauce)
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγια
  • 2 κουταλάκια λάδι από σουσάμι (sesame oil)
  • 1 κουταλάκι ξύδι ρυζιού
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6-8 τορτίγιες 
  • χοισίν σάλτσα για το σερβίρισμα




εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα υλικά σας!
Ψιλοκόβετε το λάχανο.
Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και χωρίζετε το άσπρο από το πράσινο μέρος τους.
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά σ' ένα μπωλάκι.
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τζίντζερ.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ τη σάλτσα χοισίν, τη σόγια, το λάδι από σουσάμι και το ξύδι ρυζιού.



Ζεσταίνετε καλά το γουόκ ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χοιρινό. Σωτάρετε καλά το κρέας ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Τα βγάζετε σ' ένα πιάτο.
Προσθέτετε τα αυγά και τα ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
Βάζετε και τα αυγά στο πιάτο με το χοιρινό.



Ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο γουόκ και προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το λάχανο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Σωτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε το χοιρινό, τα αυγά, τα μανιτάρια και τις σάλτσες.
Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.



Ζεσταίνετε ελαφρά τις τορτίγιες (τις έβαλα δυό - δυό πάνω στη ζεστή γέμιση)
Απλώνετε 2-3 κουταλιές σάλτσα χοισίν...



...βάζετε μια γερή δόση από γέμιση...



...τυλίγετε και απολαμβάνετε!!!




37 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/11/14, 9:00 π.μ.

    Κινεζο-μεξικάνικη νοστιμιά!!!!!
    Ηoisin sauce δεν έχω δοκιμάσει ποτέ (ή έχω φαει και δεν ήξερα πως λέγεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικό!
    Τι νόστιμη σύνθεση και τι όμορφη φωτογράφιση... εκεί που γεμίζοντας οι πίτες ... άλλο πράγμα!

    Έγραψες Peps, έγραψες κινέζικα! :) :) :)
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...βοήθησε η κυρία από κάτω...

      Σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!

      Διαγραφή
  3. Αααααααααααααχχχχ!
    Τι αναμνήσεις μου ξυπνάς τώρα?

    Κάθομαι στο σκαμπό δίπλα στο πάσο της κουζίνας σου. Σε βλέπω να μαγειρεύεις αυτό το φαγητό και είσαι σαν μαέστρος. Σοτάρεις το χοιρινό, ανακατεύεις τις σαλτσες, παραμερίζεις το χοιρινό και φτιάχνεις το αυγό σαν ομελέτα, παράλληλα σου λέω πόσο νόστιμο είναι το κέικ που τσιμπολογώ και αστειεύομαι με σένα.
    Και μετά έρχεται η ώρα του σερβιρίσματος. Ένα ρολό για ζέσταμα και για να κατευνάσει την επιθυμία. Το τρώμε καυτό, τόσο ώστε μετά βίας καταλαβαίνω τη γεύση του. Και μετά η φωτογράφιση, το καλαμπούρι και ο κορεσμός!

    Εδώ μιλάμε για μια φανταστική συνταγή!!!!!!!!!!
    Από αυτές που σου αρέσουν με την πρώτη μπουκιά και για πάντα.
    Τα έχει όλα και κυρίως έχει την τέλεια γεύση!!

    Το ξαναθέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...πλήρης περιγραφή!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω άλλα λόγια!!!!!Τα ξόδεψε στην κυριολεξία η Χρυσαυγούλα!!!!
      Μα όλα δικά της τα θέλει αυτή η κοπέλα!!!!!!
      Μπράβο για την άρτια παρουσίαση,και για την πρωτοτυπία της πρότασης!!!!
      Μπράβο και για την δεξιοτεχνία της παρασκευής του ρολού...ούτε σε σουβλατζίδικο να εργαζόσουν!!!!!
      Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη Φωτεινη σε αποστομωσα; Εσενα που ο λογος σου ρεει σαν ποταμι;

      Να καταγραφει παρακαλω στα πρακτικα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ααααα, συλλογικά γουρουνιάσατε, πτου σας... να μη σας ματιάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αααααα ενα γουρ γουρ ακουστηκε ξαφνικα..μα τι να ειναι...μην ειναι η κοιλια μου που γουργουριζει.....αχ και να ειχα ενα ρολακι τωρα...μονο ενα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνο ένα???????????.....φτιαξ' το και δε θα σου φτάσει το ένα!!!!

      Διαγραφή
    2. Το "γουρ" "γουρ", ειμαι εγω που γουρ-ουνιαζω!!!!
      Χαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Πιάσε ΔΥΟ με απ' όλα...μάστοραααααα!!!!

    Καλά σε βλέπω για μεγάλη καριέρα στο τύλιγμα των λαχταριστών "τυλιχτών" σου, Πέπη μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αααα ζηλευω!!! νταξει ειναι τελεια!!καλυτερα και απο αυτα που σερβιρουν σε εστιατόρια!! τωρα με κανεις να τρεχω να βρω τορτίγιες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εεεεε...το σπιτικό είναι αλλιώς!!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετικά!! Που βρίσκω αυτή τη σάλτσα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ λαχταριστά! Έχει λίγη προετοιμασία αλλά φαίνεται ότι είναι νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία!
      Οι κινέζικες συνταγές θέλουν τη προετοιμασία τους αλλά μετά όλα είναι έυκολα!
      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. εξαιρετικη λυχουδια για βραδινο θα το δοκιμασω Πεπη μου καλη σου μερα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/11/14, 12:46 π.μ.

    Τι έξυπνη ιδέα αυτή, να βάλεις Κινέζικη γέμιση σε τορτίγιες! Αυτό είναι που λέμε 'fusion" κουζίνα! ;) Εντάξει, όχι ότι μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που τη βλέπω, αλλά ας πούμε ότι κινδυνεύει ο υπολογιστής αυτή τη στιγμή, γι'αυτό φεύγω από το blog σου τρέχοντας, μην πάθει καμιά ζημιά! χαχαχα

    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μείνε καλέ να σε κεράσω ένα ρολάκι!!!

      Σ' ευχαριστώ Ελεάννα!!

      Διαγραφή
  12. Τώρα Πεπάκη βλέπεις τη ώρα σου γράφω και φαντάζεσαι πως γουργουρίζει η κοιλίτσα μου!Δεν φέρνεις τίποτα από δω??
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εγώ φταίω που αφήνεις σχόλια τέτοια ώρα????χαχαχα

      Διαγραφή
  13. Απολαυστικότατα!!!! Οι φωτογραφίες δεν παίζονται, λες και τα βλέπω μπροστά μου!!!!!
    Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα πάρω μια απ'όλα χωρίς το χοιρινό! Μ αρέσει το κινέζικο! Φαίνονται λαχταριστά!
    Καλό ΣΚ, κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δοκίμασα και χωρίς το κρέας...σούπερ ήταν!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  15. Τα θελω όλα!!!!!!!!!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λατρεύω το κινέζικο και τις πιτούλες. Πότε το ξαναφτιάχνεις και τι κρασί προτιμάς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή