click for english
υλικά για τη ζύμη
εκτέλεση
Ανακατεύετε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Προσθέτετε περίπου το μισό αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι σας.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και ζυμώνετε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτετε 1-2 κουταλιές αλεύρι. Λαδώνετε ένα καθαρό μπωλ, βάζετε τη ζύμη, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει.
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τη ρικότα με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250C.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί 40x28εκ.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και τη μεταφέρετε στο ταψί.
Απλώνετε την λευκή σάλτσα πάνω στη ζύμη, καλύπτετε με το μίγμα της ρικότα και προσθέτετε από πάνω τα κομμάτακια κατσικίσιου τυριού.
Ψήνετε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στους 250C για 25-30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η πίτσα, τη βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με μαιντανό.
υλικά για τη ζύμη
- 250ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
- 380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μπωλ
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- μια πρέζα αλάτι
- πιπέρι
- 250γρ ρικότα
- 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- μια πρέζα αλάτι
- πιπέρι
- 150γρ κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για το ταψί
εκτέλεση
Ανακατεύετε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Προσθέτετε περίπου το μισό αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι σας.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και ζυμώνετε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτετε 1-2 κουταλιές αλεύρι. Λαδώνετε ένα καθαρό μπωλ, βάζετε τη ζύμη, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει.
Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τη ρικότα με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250C.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί 40x28εκ.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και τη μεταφέρετε στο ταψί.
Απλώνετε την λευκή σάλτσα πάνω στη ζύμη, καλύπτετε με το μίγμα της ρικότα και προσθέτετε από πάνω τα κομμάτακια κατσικίσιου τυριού.
Ψήνετε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, στους 250C για 25-30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η πίτσα, τη βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με μαιντανό.
Καθομαι σαν το λιγουρι και βλεπω επι πεντε λεπτα την τελευταια σου φωτογραφια προσπαθοντας να φανταστω τη γευση της πιτσας σου..... Ειναι γεγονος οτι δεν εχω φαει ποτε μου πιτσα λευκη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικο το γαλλικο κατσικισιο τυρι που χρησιμοποιησες!!!
χαχαχαχα η σάλτσα ελαφρώς γλυκίζει και δένει πολύ με την έντονη γεύση του κατσικίσιου!!!
Διαγραφήνα στη φτιάξω λοιπόν, να τη δοκιμάσεις!!!
Χαχαχαχαχαχα!! Δεν ηθελα να το προτεινω εγω... Αλλα αφου το λες εσυ δεν θ' αρνηθω. Χαχαχαχαχα
Διαγραφήβρε τι έχασα........ ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ πρωτότυπη πίτσα!
μου αρέσει πολύ που βάζεις το ψιλοκομμένο μυρωδικό και μέσα στην ζύμη, είναι απίθανο κόλπο!
φιλιά πολλά!
εμ....
Διαγραφήδεν πειράζει, θα ξαναφτιάξω!!!!
φιλάκια!!!
Συμφωνώ με την Εύη, μου αρέσει και μένα που βάζεις δενδρολίβανο στην ζύμη!! Πάει σε άλλο αρωματικό επίπεδο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται τόσο διαφορετική Πέπη!
Σ'ευχαριστώ Άρη!!!
ΔιαγραφήΜου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πρέπει να σου πω ότι αγόρασα πριν κάτι ώρες, από το SM, διάφορα λευκά τυριά για πίτες και όχι μόνον...
Με έβαλες λοιπόν στην πρίζα, χωρίς καμιά δυσκολία, Πέπη μου :-))
Ωραία!! αν τη φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!!
ΔιαγραφήΘα μει στην λίστα των πιτσων!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Τέλεια!!
ΔιαγραφήΕντάξει ... πρέπει να είναι πολύυυ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν οι διαφορετικές πίτσες.
Ωραία!!
Φιλιά :)
Κι εμένα!!
ΔιαγραφήΦιλιά Μάριον!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν τις προτιμώ τις λευκές πίτσες, αλλά με τα τυριά που διάλεξες με έκανες να ξερογλείφομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω ρικόττα, και μόλις είδα ότι έβαλες και το κατσικίσιο, είπα, "εδώ είμαστε"!!!
Θα σου αρέσει!!!
ΔιαγραφήΩωωωχχχχ!! Αυτή η τελευταία φωτογραφία είναι φοβερή!!!!!! Σε κάνει να θέλεις να απλώσεις το χέρι και να αρπάξεις την μπουκιά!!! Φαίνεται νοστιμότατη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πράγματι πολύ νόστιμη!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Βασιλική!!
Υπέροχη! Αυτή η πίτσα είναι για μένα! Μου αρέσει πολύ η λευκή σάλτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι!!!
ΔιαγραφήΜου αρεσουν πάρα πολύ τα υλικά σου και ειδικα η ρικότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Σε φιλώ :)
Καλημέρα Αριάδνη!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!