υλικά
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 60γρ ψίχουλα (2-3 φέτες ψωμί)
- 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
- φρέσκο θυμάρι
- 4 αυγά
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230C.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και τα σκεπάζετε. Μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τα ψίχουλα με τη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο θυμάρι. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με το μισό μίγμα της παρμεζάνας. Κάνετε 4 τρύπες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ρίχνετε τα αυγά.
Πασπαλίζετε τα αυγά με το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνετε στο φούρνο στους 230C για 5 λεπτά και για 1 λεπτό στο γκριλ.
* αν δεν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και συνεχίζετε την εκτέλεση της συνταγής.
Πολύ ωραία πρόταση!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο θα πει φωτογενεια!!!!!! Φανταστκη συνταγη! Καταπληκτικα υλικα!!! Πανεμορφα τα αυγα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή..και πολύυυυυυυυ νόστιμα!!!!
ΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΗ παρμεζάνα με διέλυσε!
λαχταριστή συνταγή και όμορφες φωτογραφίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο πεπίτα!
μερσί, μερσί :)
ΔιαγραφήΚουζίνα σε χωριό,σόμπα με ξύλα που μυρίζουν βρεγμένο δάσος,τσαγερό που σφυρίζει ανυπόμονα στην πυροστιά,ψωμί ζεστό και μοσχοβολιστό αλειμένο με φρέσκο βούτυρο,χιόνια που σχεδόν αποκλείουν το σπίτι από την πραγματικότητα και τα αυγά ,σερβιρισμένα με το μαυρισμένο τηγάνι στο κέντρο του τραπεζιού .
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο κόκκινο κρασί.
Θέλει πολλά η ευτυχία?
Καλό βράδυ Πέπη!
Τι ωραία εικόνα!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Φωτεινή!
Πολύ ωραίο φαίνεται Πέπη! Άψογες progress photos!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Thank you!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αυγά με τα ψίχουλα και την παρμεζάνα είναι κόλαση.
Ωραίες φωτογραφίες Πέπη ;)
Καλή εβδομάδα :)
Κόλαση!!!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τα!!!!
Σ'ευχαριστώ Μάριον!
Πάρα πολύ νόστιμη η συνταγή που μας προτείνεις!! Ότι πρέπει με ένα ποτήρι Merlot μπροστά στο τζάκι!! Πάρα πολύ όμορφη παρουσίαση επίσης Πέπη μου!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Αθηνά!!!
ΔιαγραφήΕύκολη συνταγή και εξαιρετικός συνδυασμός... απ' αυτούς που τους ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή αλλά γλύφεις τα δάχτυλά σου!! Υπέροχες οι φωτό Πέπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Έτσι!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Βασιλική! Δοκίμασε τα και δεν θα χάσεις!
Now you are talking! Αυτο ειναι πιάτο... όχι γιγαντες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, τωρα που ειπα γιγαντες... μου τους απαγορευσε ο γιατρος. Εχω πιά διακιολογία για να μην τους τρώω χα χα!
Oh yes αυτό είναι πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήYeah!
ΔιαγραφήΤραγανούλι φαγάκι με πολύ ωραία υλικά που τρωμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :)
Σε φιλώ γλυκά!
Πωπω, πρέπει να είναι τέλειο! Τι λαχταριστές φωτό, μπράβο Πέπη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανο γεύμα,γρήγορο και εύκολο! Καλημέρα Πέπη, καλό Σ/Κ, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ με την Χαρά πιο πάνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τέλειο φαγητό, για ένα γρήγορο γεύμα με αρκετό φρέσκο ψωμάκι και μια ωραία πράσινη σαλάτα από δίπλα!!!
Καλό Σαββατοκύριακο Πέπη και χάρηκα που καταφέραμε και ειδωθήκαμε μετά από τόσο καιρό "συνομιλιών" μέσω blogging.
Αυτά είναι φαγιά!!! Απλά και γκουρμεδιάρικα παράλληλα, να σου γεμίζουν την κοιλίτσα και την ψυχή (soul food κι'ετσ)
ΑπάντησηΔιαγραφή