click for english
υλικά για περίπου 45 μπισκοτάκια
εκτέλεση
Θρυμματίζετε στο μούλτι το λιναρόσπορο και το μαραθόσπορο.
Ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υλικά από το αλεύρι μέχρι και το πιπέρι.
Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο και ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα.
Τυλίγετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Παίρνετε κουταλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετείτε στο ταψί. Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα τα ζυγίζετε να είναι το καθένα 13-15 γρ. Πλάθετε το κάθε κουταλάκι ζύμης σε μπαλάκι. Καλό είναι να βρέχετε λίγο τις παλάμες σας γιατί η ζύμη κολλάει.
Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180C.
υλικά για περίπου 45 μπισκοτάκια
- 200γρ αλεύρι φαγόπυρου
- 150γρ αμυγδαλόσκονη
- 200γρ ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια μαραθόσπορο
- 2 κουταλάκια λιναρόσπορο
- 2 κουταλάκια παπαρουνόσπορο
- 1/4 κουταλάκι κάρδαμο σκόνη
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- 50γρ χυμό πορτοκάλι
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
εκτέλεση
Θρυμματίζετε στο μούλτι το λιναρόσπορο και το μαραθόσπορο.
Ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υλικά από το αλεύρι μέχρι και το πιπέρι.
Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι.
Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού λίγο λίγο και ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα.
Τυλίγετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Παίρνετε κουταλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετείτε στο ταψί. Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα τα ζυγίζετε να είναι το καθένα 13-15 γρ. Πλάθετε το κάθε κουταλάκι ζύμης σε μπαλάκι. Καλό είναι να βρέχετε λίγο τις παλάμες σας γιατί η ζύμη κολλάει.
Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180C.
Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι τέλεια!!! Πόσο χειμωνιάτικα με όλα αυτά τα μπαχαρικά!!! Εβαλες και το αμύγδαλο που με τρελαίνει!! ΟΚ!!! Στείλε πακέτο γιατί χανόμαστε! Επικρατεί πολικό ψύχος εδώ περα και η μόνη μου διέξοδος είναι κάτι τέτοιες μικρές απολαύσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικές φωτογραφίες!
Να σου πω την αλήθεια με τέτοιο κρύο θέλω πιο αμαρτωλές απολαύσεις, φουλ στις θερμίδες! χαχα
ΔιαγραφήΈφτασεεεεεεεεε
Λοιπόν έχω να πω το εξής!
ΔιαγραφήΠερίμενα ότι όταν τα έτρωγα θα ενθουσιαζόμουν όπως κι έγινε. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα άρεσαν τόσο πολύ στην κόρη μου. Δεν φανταζόμουν ότι ένα μικρό παιδί θα ήταν τόσο ενθουσιασμένο όταν έτρωγε ένα μπισκότο με τόσα και διαφορετικά μπαχαρικά. Ασυνήθιστο εντελώς! Πάρα πολύ ωραία τα μπισκότα και ειδικά με τον πρωινό καφέ νομίζω ότι δεν έχω καλύτερο! Μπράβο!!!
Ωπς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν! Και έτσι όπως τα βλέπω τα υλικά Πέπη μου, νομίζω πως δεν θα είναι και πολύ γλυκά, τούτα τα μπισκότα.
Σωστά ή κάνω λάθος;
Καλό απόγευμα.
Γεια σου Πηνελόπη! Όχι δεν είναι πολύ γλυκά, σωστά το είδες!
ΔιαγραφήΝα τα δοκιμάσεις, αν σου αρέσουν τα μπαχαρικά!
Φιλιά!
Υπέροχα υλικά Πέπη! Τρελαίνομαι για μπαχαριασμένες γεύσεις! Έχουν τόσο χαρακτήρα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!
πολύ ιδιαίτερα τα μπισκοτάκια σου και φαντάζομαι απίστευτα αρωματικά με τον συνδυασμό του πορτοκαλιού - μπαχαρικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τέλειο συνοδευτικό για μια κούπα αχνιστό τσάι!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Διαγραφήφανταστικά μπισκότα! με τόσα ωραία μπαχαρικά και μυρωδικά και σε συνδυασμό με το πορτοκάλι είναι αδύνατον να μην αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα σου φτιάξω!!
ΔιαγραφήΠροσπαθώ να "καταλάβω" την γεύση που θα έχουν, αλλά δεν μπορώ και με τρελαίνει αυτό, ξερεις τωρα....αλεύρι φαγοπυρου δεν εχω δοκιμάσει (ακόμα)...καταλαβαίνεις κάποια διαφορά ή περνάει απαρατήρητο? Κουρκουμά δεν θυμάμαι να εχω δει σε γλυκιά συνταγή, πολύ ενδιαφέρον θα εχουν τα μπισκοτάκια (αντε σε επεισα?στειλε κανα πακετακι)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου φτιάξω κι εσένα!!!
ΔιαγραφήΤο αλεύρι φαγόπυρου μάλλον απαρατήρητο περνάει στα συγκεκριμένα μπισκότα. Το αμύγδαλο, ο μαραθόσπορος και τα υπόλοιπα μπαχαρικά "ακούγονται" πιο πολύ!Το καλό είναι οτι αυτό το αλεύρι δεν με φουσκώνει όπως το άσπρο ή το ολικής γι αυτό και το προτιμώ.
δεν εχω καταπιαστει ακόμη με φαγόπυρο. Αν κρίνω όμως απο τα μπαχαρικά που χρησιμοποιείς, πρέπει να ειναι εξαιρετικά αυτα τα μπισκοτακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!
Καλη εβδομάδα!
Φιλιά γλυκά :)
Είναι πολύ νόστιμα και λίγο πικάντικα!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!! Φιλιά!
Αυτό το λες και μπισκότο - superfood!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πολλά μπαχαρικά στα μπισκοτάκια είναι η αδυναμία μου!
Ωραία! Δοκίμασε τα!!!
ΔιαγραφήΑυτά δεν είναι μπισκότα! Περιβόλι είναι!!! Άριστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαααχαχαχαα
ΔιαγραφήΓεια σου Μάρθα!!
πωπωπωωωωω δεν υπαρχει!!! απιθανο ! εννοειτε θα το δοκιμασω συντομα γτ ειμαι περιεργη!!! φανταζομαι αρωματα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!!
ΔιαγραφήΕίδα τις μπαλίτσες, μετά τα υλικά και τις φωτογραφίες και πραγματικά τα λάτρεψα!! Εύγε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!!!
ΔιαγραφήΩραια ιδεα ο κουρκουμας ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Με τόσους σπόρους και υπέροχα μπαχαρικά θα είναι μπισκότα σούπερ ενισχυμένα, κοινώς τούρμπο. Ιδανικά για το κρύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά :)
Καλά εσύ έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο!!! Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλεύρι φαγόπυρου φαντάζομαι ότι με τα μπαχαρικά που έβαλες τα μπισκοτάκια είναι σούπερ... άσε που είναι και υγιεινά!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα μπισκότα με όλα αυτά τα υλικά είναι σούπερ δυνατά! Κάτι σαν το μαγικό ζωμό στον Αστερίξ χαχα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο κ.Πεπη. απιστευτα τα μπισκοτακια. Λογω προβληματος υγειας το αλευρι απο φαγοπυρο ειναι οτι πρεπει!!! Για να σκασετε απο υγεια μπορειτε αντι για ζαχαρη,να βαλετε στεβια(2πλασια ποσοτητα απο ζαχαρη).σας το προτεινω ανεπιφυλακτα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη ορεξη :D