υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 40 σκελίδες σκόρδο
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκο δεντρολίβανο
- φρέσκια ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βάζετε σ' ένα πυρέξ.
Βάζετε γύρω γύρω τα σκόρδα ακαθάριστα, 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, φρέσκο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, δάφνη και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε το κοτόπουλο και τα σκόρδα με το ελαιόλαδο.
Τσαλακώνετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το βρέχετε.
Καλύπτετε το κοτόπουλο με το αντικολλητικό χαρτί και από πάνω με 1-2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο για να κλείσει καλά.
Ψήνετε για 1 ώρα και 40 λεπτά στους 200C.
Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο στο γκριλ ή στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρετε μια μερίδα κοτόπουλο με μερικές σκελίδες σκόρδο.
Το σκόρδο ψημένο στο φούρνο μελώνει, γλυκίζει, έχει υπέροχο άρωμα και είναι σούπερ μεζεδάκι αλλειμένο σε μια φέτα μπαγκέτας!
.-.-.-.-.-.
προσαρμοσμένη από παλιά γαλλική συνταγή που μου την έδωσε η μαμά της φίλης μου Εύης. Ευχαριστώ πολύ!!!!
Έξτρα μυρωδάτο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω όχι τόσο ω.συε να απομακρύνονται οι άνθρωποι από δίπλα μου....χαχαχαχαχα!
Οι Γάλλοι λατρεύουν το σκόρδο και το χρησιμοποιούν κατά κόρον στις συνταγες τους.
Επ´ισης το φρέσκο βούτυρο ,αλλά και την κρέμα γάλακτος.Όλα στην υπερβολή,αλλά μήπως και η υπερβολή δεν ομορφαίνει κάποιες φορές τη ζωή?
Το κοτόπουλο θα λιώνει στο στόμα ..είμαι σίγουρη!
Και η υπερβολή των σκόρδων ,είναι βέβαιο οτι εξηγεί την λιτότητα των υπόλοιπων υλικών.
Το σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά ,μας καδράρουν τον πίνακα ενός εξοχικού πιάτου με ιλιγγιώδη αρώματα και απύθμενη νοστιμιά !
Καλή εβδομάδα!Καλη μέτρα να έχεις Πέπη!
Καλημέρα Φωτεινή!!
ΔιαγραφήΜοσχομυρίζει το σπίτι από τα ψημένα σκόρδα, μην ανησυχείς και είναι σκέτη γλύκα!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!
Καλό μήνα!
Εξαιρετικό φαγητό!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγραψες σημερα Πέπη!!!!
Καλά, δεν μπορώ να διανοηθώ την γλύκα του με το λάδι και το σκόρδο. Τελικά δεν ξέρεις τι σου αρέσει περισσότερο, τα ψημένα σκόρδα ή το κοτόπουλο?
Τελειες φωτογραφίες, καθαρές και ξελιγωτικές!!!
Α, ρε φαγοπότι που έχασα!!!!
...ξεκοκκαλίζεις το κοτόπουλο....το ανακατεύεις με τα λιωμένα σκόρδα και το λάδι, τα απλώνεις στη μπαγκέτα και...... ναι έχασες τρελό φαγόπότι!! χαχα
Διαγραφήφιλιά!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, μόλις είδα τον τίτλο μου ήρθε στο μυαλό συζήτηση που είχαμε παλιά με φίλο που ο πεθερός του ήταν ταβερνιάρης στο Ναύπλιο. Έλεγε λοιπόν ότι ο πεθερός του έβαζε στο κοτόπουλο όλα τα σκόρδα του Ναυπλίου και γελάγαμε γιατί εκείνος το έβρισκε υπερβολικό.
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Τα σκόρδα δεν τα καθαρίζεις? τα βάζεις έτσι όλα μεσα? Και όποιος θέλει μετά και έιναι μερακλής και θέλιε το σκορδάκι του το καθαρίζει? Πρέπεια να έχει φοβερή γεύση το κοτόπουλο αλλά και θα μυρίζει τέλεια το σπίτι όσο ψήνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δε τα καταθαρίζω, δε χρειάζεται. Μαλακώνει τόσο πολύ το σκόρδο που λίγο να το πατήσεις με το πιρούνι, βγαίνει η σκελίδα πολύ εύκολα.
ΔιαγραφήΜοσχομυρίζει!!!
Ωραίες φωτογραφίες !! Αλλά και αρωματικά που χρησιμοποιείς είναι ό,τι καλύτερο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πέπη!! Πρέπει να είναι λουκούμι το κοτόπουλο με τα σκόρδα!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αθηνά!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!
Σούπερ φαγητάκι και ωραίες φωτογραφίες πεπίτα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ...και για τη συνταγή!!
ΔιαγραφήΓια ένα μεγάλο κοτόπουλο, ακόμα και 40 σκελίδες σκόρδο ίσως να μην είναι υπερβολικές.. Εξάλλου μου θυμίζει τον πουρέ σκόρδου με ολόκληρα κεφάλια που ψήνουμε σε αλουμινόχαρτο και μετά απλώς πιέζοντας παίρνουμε τον "πουρέ" -γλύκισμα όντως και δε μυρίζει καθόλου! Του πάει πολύ το δεντρολίβανο. Νόστιμο και εντελώς μεσογειακό φαγητό έχεις σήμερα, κανείς δε μπορεί να αντισταθεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι έτσι είναι σαν τον "πουρέ"!! γλυκό και δε μυρίζει καθόλου!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Dark!!
Διάβασα καλά, 40 σκόρδα;;;; Τι να πω Pepita, με εντυπωσίασες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι όπως το περιγράφεις και το βλέπω στις όμορφες φώτο, θα ξεκοκάλιζα το μισό κοτόπουλο
και τα σκόρδα μαζί με την μπαγκέτα που φαίνεται στη γωνία.
Την επόμενη φορά περιμένω delivery!
Πολλά φιλιά
έτσι έκανα κι εγώ....μετά τη φωτογράφιση χαχαχαχα
Διαγραφήφιλιά!
Τι εντυπωσιακές φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφή... και ναι, το σκορδάκι αξεφλούδιστο ψημένο γίνεται όπως το λες.
Όσο για τα σαράντα σκόρδα... εντυπωσιακότατα ως ποσότητα!
Φιλιάααα!
Ζ.
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
40 σκορδα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι στο καλό τον Δράκουλα θα τραπεζώσεις χα χα!
Παντως ειναι μουρλιαααααα!
χαχαχχαχαχαχαχα ε αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!! χαχαχα
Διαγραφήνομίζω πάντως οτι ακόμα και στον δράκουλα θα άρεσαν!!!
Σ' ευχαριστώ Beauty!
40 σκελίδες? Τις μέτρησες? Έχε χάρη που μου αρέσει το σκόρδο χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πεντανόστιμο!!
...τις μέτρησα αλλά ετυτυχώς δεν τις καθάρισα!!
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι με τον τίτλο ψάρωσα λιγάκι! Αλλά όντως με το ψήσιμο το σκόρδο γλυκαίνει πολύ και χάνει την αψάδα του, οπότε, γιατί όχι;!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα το δοκιμάσεις!
Διαγραφήκαλημέρα!!!
τελειοοοοο!!!!!!!!πρωτοτυπη συνταγη απο τον τιτλο της κιολας,εγραψες πεπη,συγχαρητηρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Κική!!
Διαγραφή40 σκόρδα ε; Φαντάζομαι γεύση και μυρωδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωωω ναι!!
ΔιαγραφήΠολύ πολύ ωραίο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα, καλό μήνα
Σε φιλώ :)
Σ' ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
Υπέροχη συνταγή γεμάτη αρώματα και γεύση!!! Τρελαίνομαι με την γεύση του ψημένου σκόρδου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!
Λατρεύω το σκόρδο στο φαγητό και αυτή η εκδοχή του κοτόπουλου είναι σίγουρα του γούστου μου! Όχι απλά δεν "φοβάμαι" τις 40 σκελίδες αλλά πολύ θα ήθελα να καταλήξουν όλες στη δική μου μερίδα. Ε, οι άλλοι ας βολευτούν με κοτόπουλο σκέτο... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, Πέπη μου!!!
Ωραία!! Μαζί σου!!!
ΔιαγραφήΜε 40 σκόρδα;;;;; Φοβερό και σίγουρα πεντανόστιμο Πέπη!!! Προσωπικά δεν έχω ακόμα δοκιμάσει ψημένο σκόρδο σε ψωμί αλλά θα το δοκιμάσω πάραυτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!