click for english
υλικά
για τη ζύμη
για το πέστο kale
για τη γέμιση
εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Τρίβετε τα υλικά με τα δάχτυλα σας μέχρι να έχετε ένα μίγμα που να μοιάζει με ψίχουλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια, πιέζετε και ζυμώνετε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο 35εκ. Μεταφέρετε το φύλλο στην ταρτιέρα και πετάτε το πάνω αντικολλητικό χαρτί.
Πλένετε καλά το kale, κόβετε το κεντρικό σκληρό κοτσάνι, το πετάτε και κόβετε τα φύλλα σε κομμάτια. Για να φτιάξετε το πέστο,ρίχνετε τα φύλλα kale και τα υπόλοιπα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιείτε. Απλώνετε το πέστο στη βάση της τάρτας.
Προσθέτετε τη φέτα ψιλοκομμένη.
Καλύπτετε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.
υλικά
για τη ζύμη
- 280γρ αλεύρι κρίθινο
- 180γρ βούτυρο παγωμένο, σε κομματάκια
- 200γρ τυρί κρέμα
για το πέστο kale
- 100γρ kale
- 70γρ παρμεζάνα
- 70γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50γρ ελαιόλαδο
για τη γέμιση
- 100γρ φέτα
- 300γρ ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο και το τυρί κρέμα. Τρίβετε τα υλικά με τα δάχτυλα σας μέχρι να έχετε ένα μίγμα που να μοιάζει με ψίχουλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια, πιέζετε και ζυμώνετε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο 35εκ. Μεταφέρετε το φύλλο στην ταρτιέρα και πετάτε το πάνω αντικολλητικό χαρτί.
Πλένετε καλά το kale, κόβετε το κεντρικό σκληρό κοτσάνι, το πετάτε και κόβετε τα φύλλα σε κομμάτια. Για να φτιάξετε το πέστο,ρίχνετε τα φύλλα kale και τα υπόλοιπα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιείτε. Απλώνετε το πέστο στη βάση της τάρτας.
Προσθέτετε τη φέτα ψιλοκομμένη.
Καλύπτετε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.
Πολυ Χριστουγενιατικη ταρτα! Πρασινο του ελατου και κοκκινοκιτρινο για τις μπαλες! Πολυ ιδιαιτερη. Δεν χωρα αμφιβολια οτι θα ξετρελαινομουν!!! Ασε που αυτο το κριθινο αλευρι θελω παρα πολυ να το δοκιμασω και σιγουρα προσθετει σε γευση πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε, καλη μας υγιεινη βδομαδα!! ;)
Καλά...ούτε που το σκέφτηκα!!!!! Έπρεπε να είχα βάλει την ανάρτηση κοντά στα Χριστούγεννα!! χαχα
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
Καλημέρα Πέπη και καλή εβδομάδα!!! Πολύ ιδιαίτερη η τάρτα σου και μου φαίνεται ότι το κέιλ το λάτρεψες για να το κάνεις και πέστο!! Και η ζύμη σου με εντυπωσίασε μια και δεν έχω χρησιμοποιήσει αλεύρι κρίθινο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Έτσι ακριβώς!! Το λάτρεψα το κέιλ!!
ΔιαγραφήΌσο για το αλεύρι, προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ άσπρο. Το κρίθινο και το αλεύρι φαγόπηρου μου αρέσουν πολύ!!
Σ' ευχαριστώ Βασιλική!!
Όμορφη τάρτα σαν μπουκέτο πολύχρωμων λουλουδιών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.
Σ' ευχαριστώ Ζαμπία!!!
ΔιαγραφήΠωπω,εκπληκτική τάρτα! Είσαι σε kale mood αυτή την περίοδο και δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω που να αγοράσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
χαχαχχαχαχα εντελώς kale mood!!!! Μ' αρέσει πολύ!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασες στη λαική σου? Σε βιολογικό μαγαζί?
Τι ωραία !!! Τι ωραία υλικά !! Τι ωραία χρώματα !!! Εύγε Πέπη !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Άρη!!!
ΔιαγραφήΠολύχρωμη και εντυπωσιακή η τάρτα για το εορταστικό τραπέζι μας!! Λάτρεψα το πέστο kale!! Καλή εβδομάδα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Αθηνά!!
ΔιαγραφήΩραια χρώματα... μου κανει και καπως σαν κυριλέ πίτσα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
χαχαχαχαχαχα καλόοοοοο
ΔιαγραφήΣυμφωνω με την Χρυσαυγή...άκρως Χριστουγεννιάτικη συνταγή και παρουσίαση
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Πεπη. Υπέροχη είναι, φανταστικά τα ντοματίνια.
Το kale και μόνο του σαν ανθοδέσμη είναι τέλειο ;)
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα...
Φιλιά
Καλή εβδομάδα :)
Με πείθει η πανχρωμία της, να την δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό, Πέπη μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα σου εύχομαι και γεμάτο με χρώματα και αρώματα.
Πεθαίνω για πίτσα! Είναι ίσως το μόνο φαγητό που δεν μπορώ να σταματήσω! Το ίδιο θα έκανα και με αυτή! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή