6 Απριλίου 2015

Ταυλανδέζικο Ρύζι με Γάλα Καρύδας και Μάνγκο


the recipe in english

Το Sticky rice with mango είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ταυλάνδης που φτιάχνεται με κολλώδες (sticky) ρύζι, γάλα καρύδας και σερβίρεται πάντα με φρέσκο μάνγκο. Έκανα μια παραλλαγή και το έφτιαξα με αρωματικό ρύζι jasmin που μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.


υλικά
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 400ml κρέμα καρύδας
  • 1 ποτήρι αρωματικό ρύζι ταυλάνδης jasmin
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 5 κουταλιές νερό
  • φρέσκο μάνγκο για το σερβίρισμα


εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μάνγκο.
Σιγοβράζετε με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κολλήσει.
Σερβίρετε το ταυλανδέζικο ρυζόγαλο χλιαρό με μερικές φέτες μάνγκο.



34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/15, 9:32 π.μ.

    Ωραιο γλυκάκι, πολύ εναλλακτικό και φοβερά αρωματικό!!! (και νηστίσιμο για όσους κάνουν νηστεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από σπέσιαλ αρωματικό, είναι και στις γεύσεις μου, είναι και πανέμορφο!

    Καλημέρες πολλές!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πρωτότυπο! Νομίζω θα μου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφη και διαφορετική πρόταση που μας ταξιδεύει σε άλλες γεύσεις !!
    Ευχαριστούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αααααα ταυλανδεζικο ριζογαλο!!!!πολυ εντυπωση μου εκανε ,εξαιρετικη προταση πεπη!!!!
    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο! Έχω τέτοιο ρύζι στο σπίτι και μου αρέσει ιδιαίτερα όταν μαλακώνει και γίνεται κολλώδης (κοινώς λαπάς :)
    Εύκολο και ελαφρύ το εξωτικό ρυζο-γλυκό. Και είναι και νηστίσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ρυζόγαλου είναι το κολλώδες ρύζι που εδώ το βρίσκουμε στα ασιατικά μαγαζιά. Σκέφτηκα να το δοκιμάσω με το jasmin που το βρίσκουμε πιο εύκολα και γίνεται κι αυτό κολλώδες. Χαίρομαι που σου αρέσει!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  7. M αρέσουν τα sticky ρύζια
    Ωραία ιδέα για αλλαγή από το κλασσικό ριζόγαλο και ότι πρέπει τώρα για την νηστεία.

    Μπράβο Πέπη ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω έναν "προβληματισμό" με το θέμα του πόσο "sticky" μπορεί να είναι τούτο το ρυζογλυκό, Πέπη μου, δεν στο κρύβω, αλλά πάντα χρειάζεται μια δοκιμή για να δει κανείς προς τα που τον οδηγεί το νέο γευστικό μονοπάτι!!
    Ε, για το μάνγκο, σίγουρα δεν έχω κανέναν ενδοιασμό :-))
    Χαιρετισμούς πολλούς και με το καλό στην Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω από τις φωτογραφίες φαίνεται πόσο κολλάει...άλλωστε δεν θα το έγραφα αν δεν ήταν!
      Η Dark πιο πάνω, το χει δοκιμάσει...

      Το μάνγκο ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε....θυμάμαι μια ωραία φρουτοσαλάτα....

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  9. Θα στα θω στο υπέροχο μπολ και τα τσοπ στικς... αν και οι Ταιλανδεζοι δεν τρωνε με δαυτα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....τρώνε και με δαύτα ρύζια και νουντλς όπως και με κουτάλι και πιρούνι ;)

      Διαγραφή
  10. Όπου βλέπω καρύδα τρέχω!!
    Πολύ ωραίο το sticky rice και ακόμη καλύτερο το μάνγκο από δίπλα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το μάνγκο το δροσίζει!!!
      Καλημέρα Αγγελική!!

      Διαγραφή
  11. Πολυ ιδιετερη συνταγη για διαφορετικο ρυζογαλο!!!! Αυτες οι γευσεις οι εξοτικες μου αρεσουν πολυ αλλα επισης σου πανε κι εσενα παρα πολυ!
    Η φωτογραφιση με το φανταστικο μπολ, τα ξυλακια και την διακοσμηση του γλυκου εγραψε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πεθαίνω έτσι? Τα περίεργα και πόσο μάλλον τα Ταυλανδέζικα είναι τρέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι θα γίνει το αγαπημένο μου ρυζόγαλο, αν αξιωθώ να το φτιάξω γιατί δυστυχώς οι συνοδοιπόροι μου δεν έχουν τολμηρούς και εκλεπτυσμένους ουρανίσκους! Θα πρέπει να το φάω μόνη μου. Εξαιρετικό Pepita, μπράβο!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είχα δοκιμάσει παλιά μια δική σου συνταγή πάλι με ταϋλανδέζικο ρύζι και ενώ όλοι στην αρχή το στραβοκοιτούσαν, μετά έπαθαν πλάκα!Θα το φτιάξω σίγουρα!Ευχαριστώ πολύ και Καλό Πάσχα με Υγεία και Πολλή Αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Pinelia! Λες για το ρυζόγαλο με το κάρδαμο και το σαφράν? Σας άρεσε ε?
      Αυτό εδώ δεν έχει μπαχαρικά αλλά είναι αρωματικό και πιστεύω θα σου αρέσει! Είναι και πιο πιχτό και κολλάει. Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες, αν το φτιάξεις.

      Σ' ευχαριστω πολύ!!
      Καλό Πάσχα να έχετε!!

      Διαγραφή
  15. Φοβερό Πέπη!! Λατρεύω τα ταϊλανδέζικα αλλά αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μπαίνει στη λίστα για δοκιμή (αχ αυτή η λίστα, είναι τεράαααστια).

    Φιλιά και Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λες τώρα.... Πόσο εξωτική γεύση πρέπει να έχει....!
    Φανταστικό Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι πολύ ωραία συνταγή, εναλλακτική, τώρα στην νηστεία με την συνταγή του ρυζόγαλου που αγαπάμε πολύ!!
    Οι φωτογραφίες τέλειες, σε ευχαριστούμε πολύ!
    Καλή Ανάσταση Πέπη!
    Καλή Ανάσταση σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιδιαίτερη και πρωτότυπη!!!!!!
    Καλό Πάσχα να έχετε!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραιότατη συνταγή, θα τη δοκιμάσω! Χαρούμενο Πάσχα, υγεία και χαρά, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή