the recipe in english
Το Sticky rice with mango είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ταυλάνδης που φτιάχνεται με κολλώδες (sticky) ρύζι, γάλα καρύδας και σερβίρεται πάντα με φρέσκο μάνγκο. Έκανα μια παραλλαγή και το έφτιαξα με αρωματικό ρύζι jasmin που μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
υλικά
- 400ml γάλα καρύδας
- 400ml κρέμα καρύδας
- 1 ποτήρι αρωματικό ρύζι ταυλάνδης jasmin
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 5 κουταλιές νερό
- φρέσκο μάνγκο για το σερβίρισμα
εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μάνγκο.
Σιγοβράζετε με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κολλήσει.
Σερβίρετε το ταυλανδέζικο ρυζόγαλο χλιαρό με μερικές φέτες μάνγκο.
Ωραιο γλυκάκι, πολύ εναλλακτικό και φοβερά αρωματικό!!! (και νηστίσιμο για όσους κάνουν νηστεία)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι έτσι όπως τα λες!!
ΔιαγραφήΕκτός από σπέσιαλ αρωματικό, είναι και στις γεύσεις μου, είναι και πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές!
Ζ.
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!
ΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο! Νομίζω θα μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη!!!
ΔιαγραφήΌμορφη και διαφορετική πρόταση που μας ταξιδεύει σε άλλες γεύσεις !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε !!
Να 'σαι καλά Άρη! Σ' ευχαριστώ!!
Διαγραφήαααααα ταυλανδεζικο ριζογαλο!!!!πολυ εντυπωση μου εκανε ,εξαιρετικη προταση πεπη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιααα
Καλημέρα Κική! Σ' ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Έχω τέτοιο ρύζι στο σπίτι και μου αρέσει ιδιαίτερα όταν μαλακώνει και γίνεται κολλώδης (κοινώς λαπάς :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο και ελαφρύ το εξωτικό ρυζο-γλυκό. Και είναι και νηστίσιμο!
Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ρυζόγαλου είναι το κολλώδες ρύζι που εδώ το βρίσκουμε στα ασιατικά μαγαζιά. Σκέφτηκα να το δοκιμάσω με το jasmin που το βρίσκουμε πιο εύκολα και γίνεται κι αυτό κολλώδες. Χαίρομαι που σου αρέσει!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
M αρέσουν τα sticky ρύζια
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα για αλλαγή από το κλασσικό ριζόγαλο και ότι πρέπει τώρα για την νηστεία.
Μπράβο Πέπη ;)
Φιλιά
Σ΄ευχαριστώ Μαριόν!!!!
ΔιαγραφήΈχω έναν "προβληματισμό" με το θέμα του πόσο "sticky" μπορεί να είναι τούτο το ρυζογλυκό, Πέπη μου, δεν στο κρύβω, αλλά πάντα χρειάζεται μια δοκιμή για να δει κανείς προς τα που τον οδηγεί το νέο γευστικό μονοπάτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, για το μάνγκο, σίγουρα δεν έχω κανέναν ενδοιασμό :-))
Χαιρετισμούς πολλούς και με το καλό στην Ανάσταση.
Νομίζω από τις φωτογραφίες φαίνεται πόσο κολλάει...άλλωστε δεν θα το έγραφα αν δεν ήταν!
ΔιαγραφήΗ Dark πιο πάνω, το χει δοκιμάσει...
Το μάνγκο ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε....θυμάμαι μια ωραία φρουτοσαλάτα....
Καλημέρα!!
Θα στα θω στο υπέροχο μπολ και τα τσοπ στικς... αν και οι Ταιλανδεζοι δεν τρωνε με δαυτα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή....τρώνε και με δαύτα ρύζια και νουντλς όπως και με κουτάλι και πιρούνι ;)
ΔιαγραφήΌπου βλέπω καρύδα τρέχω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το sticky rice και ακόμη καλύτερο το μάνγκο από δίπλα!
Καλό βράδυ!
Ναι, το μάνγκο το δροσίζει!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Αγγελική!!
Πολυ ιδιετερη συνταγη για διαφορετικο ρυζογαλο!!!! Αυτες οι γευσεις οι εξοτικες μου αρεσουν πολυ αλλα επισης σου πανε κι εσενα παρα πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτογραφιση με το φανταστικο μπολ, τα ξυλακια και την διακοσμηση του γλυκου εγραψε!!!!!!
Θα στο φτιάξω!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
Πεθαίνω έτσι? Τα περίεργα και πόσο μάλλον τα Ταυλανδέζικα είναι τρέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ!!!!
ΔιαγραφήΝομίζω ότι θα γίνει το αγαπημένο μου ρυζόγαλο, αν αξιωθώ να το φτιάξω γιατί δυστυχώς οι συνοδοιπόροι μου δεν έχουν τολμηρούς και εκλεπτυσμένους ουρανίσκους! Θα πρέπει να το φάω μόνη μου. Εξαιρετικό Pepita, μπράβο!!Πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μίνα!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Είχα δοκιμάσει παλιά μια δική σου συνταγή πάλι με ταϋλανδέζικο ρύζι και ενώ όλοι στην αρχή το στραβοκοιτούσαν, μετά έπαθαν πλάκα!Θα το φτιάξω σίγουρα!Ευχαριστώ πολύ και Καλό Πάσχα με Υγεία και Πολλή Αγάπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Pinelia! Λες για το ρυζόγαλο με το κάρδαμο και το σαφράν? Σας άρεσε ε?
ΔιαγραφήΑυτό εδώ δεν έχει μπαχαρικά αλλά είναι αρωματικό και πιστεύω θα σου αρέσει! Είναι και πιο πιχτό και κολλάει. Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες, αν το φτιάξεις.
Σ' ευχαριστω πολύ!!
Καλό Πάσχα να έχετε!!
Φοβερό Πέπη!! Λατρεύω τα ταϊλανδέζικα αλλά αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μπαίνει στη λίστα για δοκιμή (αχ αυτή η λίστα, είναι τεράαααστια).
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και Καλό Πάσχα!!!
Σ' ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΚαλό Πάσχα Μάγδα!!!
Τι λες τώρα.... Πόσο εξωτική γεύση πρέπει να έχει....!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό Πέπη!
Είναι πολύ ωραία συνταγή, εναλλακτική, τώρα στην νηστεία με την συνταγή του ρυζόγαλου που αγαπάμε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες τέλειες, σε ευχαριστούμε πολύ!
Καλή Ανάσταση Πέπη!
Καλή Ανάσταση σε όλους!
Ιδιαίτερη και πρωτότυπη!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να έχετε!!! Φιλιά!
Ωραιότατη συνταγή, θα τη δοκιμάσω! Χαρούμενο Πάσχα, υγεία και χαρά, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή