27 Απριλίου 2015

Ζυμαρικά με Σπαράγγια και Πέστο Δυόσμου


the recipe in english

υλικά
  • 80γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 70γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 10γρ φύλλα δυόσμου
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500γρ ζυμαρικά
  • 500γρ σπαράγγια
  • χυμό λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • παρμεζάνα



εκτέλεση

Ετοιμάζετε το πέστο δυόσμου πολτοποιώντας στο μούλτι τη παρμεζάνα, το κουκουνάρι, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 


Κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, τα ξεπλένετε και τα κόβετε στη μέση, αν είναι πολύ μακριά.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 2 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο ρίχνετε στη κατσαρόλα τα σπαράγγια και συνεχίζετε το βράσιμο. 
Στραγγίζετε και ανακατεύετε με το πέστο.



Σερβίρετε αμέσως με λίγο ξύσμα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. 
Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.



38 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/4/15, 8:48 π.μ.

    Πω πω πεθαίνω πρωι πρωί!!!!! Μια παρατήρηση έχω να κάνω μόνο. Το πιάτο θέλει και άλλη παρμεζάνα, και ρίξε και λίγους έξτρα κουκουναροσπορους από πάνω για κριτσι -κριτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα παντού κριτσάνισμα θες!!!!

      Καλημέρα!!! Thanx!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχχαχαχαχαχα
      Ελα ντε!!! Πέρασέ της τα μακαρόνια από το γκιλ να αρπάξουν λίγο από πάνω!!!! χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. χαχχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/4/15, 4:43 μ.μ.

      φοβερη ιδέα!!!! θα καβουρδιστει και ο κουκουναροσπορος που θα ριξεις απο πανω

      Διαγραφή
  2. Μμμμμμ πεστο με σπαράγγια... αγαπημενες γευσεις!

    Καλή σου εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένα σπαράγγια!!! Ελπίζω να βρω άγρια αυτή την Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια πρόταση !!! Τόσο πράσινη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρώτη φωτογραφία είναι για χάζεμα.
    Η δεύτερη είναι η δροσιά και η υγεία των ανοιξιάτικων υλικών μέσα σε ένα "κλικ".
    Η τρίτη είναι πανέμορφη και η τελευταία είναι για το στόμα μου!!!!

    Φανταστικό πέστο, ιδιαίτερο και εποχιακό!
    Μα να το φτιάξεις και να μην μου πεις τίποτα????????? Τς τς τς!!! Τα κρατάω αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      έκπληξη!!!!!

      είναι όντως πολύ ιδιαίτερο το πέστο δυόσμου!
      η γεύση του είναι ελαφριά και ο χυμός λεμονιού στο τέλος ταιριάζει πολύ!!!

      ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίο φαγητό! Και ωραίο ζυμαρικό!!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις βρήκα τι θα κάνω με το επόμενο ματσάκι!
    Τέλειο!! Μπράβο!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μη σου πω πεπη θα την ερτωγα τωρα την μακαροναδα σου για πρωινο!!!
    τελεια και λαχταριστη,μπραβο σου!!!
    φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί εγώ πότε νομίζεις οτι την έφαγα?????!!!

      φιλάκια!! ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Εεεεε, λοιπόν η μακαρονάδα σου είναι τέλεια αν κι εγώ έχω ένα μικρό θέμα με τα σπαράγγια κι άντε να καταλάβω το γιατί. Έτσι όπως τη βλέπω όμως θέλω να ξαναδοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βασιλική!!
      Δώσε τους άλλη μια ευκαιρία!!

      Διαγραφή
  10. Λιποθυμώ τώρα! Η τελειότητα σε όλο της το μεγαλείο! Μπράβο, Πεπούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα και άγιο κολάζει αυτή η σπαραγγομακαρονάδα σου... Κι από γεύση κι από εμφάνιση!
    Μ΄ αρέσουν πολύ και τα συστατικά, που χρησιμοποίησες, απλωμένα ανεπιτήδευτα σε μια επιφάνεια επιμελώς σκόρπια!

    Βρήκες, βλέπω, και εξαιρετικά σπαράγγια, όμορφα και λεπτά!
    Έγραψες Peps! <3

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..όμορφα, λεπτά, ελληνικά και καλλιεργημένα!!! ξαφνιάστηκα κι εγώ!

      ....μου άρεσε το "σπαραγγομακαρονάδα".. δείνει μια νότα brutal !!! χαχαχαχαχα

      Σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Πέπη μου!! Τί τέλεια αξιοποίηση των αγαπημένων μας σπαραγγιών!! Πώ πω σε αφήνω με πεθαίνει το στομάχι μου !! Εξαιρετική παρουσίαση όπως πάντα!! (τρελαίνομαι εν των μεταξύ για κάθε λογής πέστο! ) Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απίθανη μακαρονάδα!! η άνοιξη στο πιάτο μας!! :)
    μπράβο πεπίτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρασίνισε ο τόπος! Και μ' αρέσει!!!
    Αγαπώ πολύ τα σπαράγγια, και κάθε είδους πέστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως έχεις κάνει την καλύτερη μακαρονάδα με σπαράγγια που έχω ποτέ διαβάσει... Πέπη μου.
    Η φωτογράφιση καταπληκτική και με κάνει να θέλω να πάω τώρα αμέσως στην κουζίνα...
    Τα έχω όλα, εκτός από σπαράγγια...σνιφ-σνιφ-σνιφ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάνεις να κοκκινίζω....
      Σ' ευχαριστώ Πηνελόπη!!

      Διαγραφή
  16. Υπέροχη, διαφορετική μακαρονάδα με αγαπημένο πέστο, και σπαράγγια!
    Πολύ ωραία παρουσίαση!
    Καλή εβδομάδα Πέπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ εντυπωσιακό πιάτο peps!!! Η εμφάνιση και μόνο σε κάνει να θες να το δοκιμάσεις χωρίς καθυστέρηση!!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λαχταριστό γεύμα, υπέροχες φωτογραφίες!! Καλό μήνα, Χαρούμενη Πρωτομαγιά, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή