υλικά
- 1 κιλό πατάτες μικρές
- 2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές βούτυρο
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζετε καλά και τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
Σ' ένα μπωλάκι ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζετε τις πατάτες με το περιεχόμενο του μπωλ και με το ελαιόλαδο. Κλείνετε τη κατσαρόλα και τη κουνάτε για να καλυφθούν οι πατάτες με το αλεύρι.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε τις πατάτες με τα σκόρδα και λίγο δεντρολίβανο.
Ψήνετε για 20 λεπτά, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 220C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 περίπου λεπτά.
Αν σας περίσσεψε αρνί ή κατσίκι, δοκιμάστε τη πίτα με κατσίκι και μυρωδικά και συνοδεύστε τη με τις πατάτες!
Φανταστικη συνταγη για πατατες. Κρουστα απ' εξω, λουκουμι απο μεσα!! Θα τις ετρωγα σκετες, ισως με ενα ωραιο ντιπ, να τις βουταω μεσα!!! Φανταστικες και τοσο ευκολες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερες!!!!!!
Καταπληκτική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κ φωτεινά, Πέπη μου!
Αααα! Να την η συνταγή! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ τραγανολαχταριστές, με το αλεύρι καλαμποκιού να τις τυλίγει για ακόμη πιο τραγανή και γευστική κρούστα!
Όπως είναι μικρούλες, σε μέγεθος μπουκιάς, γίνονται ακόμα πιο δελεαστικό finger food!
Χρόνια Πολλά Peps!
Ζ.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα θα τη δοκιμάσω σύντομα.
Με τζατζικάκι θα τσακιζα όλο το ταψι!Χριστός Ανέστη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
Φιλιά πολλά :)
Χρονια πολλά Χριστός Ανέστη ! Τι ωραια ιδέα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνουν τόσο λαχταριστές οι πατατούλες!!
Χρόνια πολλά! Αυτές τις πατατούλες τις είδα στο Facebook που τις ανέβασες σήμερα και μου "γυάλισαν" αμέσως ;) Το κόλπο με το προβράσιμο το κάνω κι εγώ, είναι πολύ βολικό, ψήνονται στο μισό χρόνο μετά οι πατάτες. Μου αρέσει πολύ η συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις είδα χτες και δεν μπορούσα να μπω να διαβάσω τη συνταγή! Φοβερές και το κόλπο με το προβρασιμο γλιτώνει πολύ χρόνο (για μενα την λιχουδα είναι ότι πρέπει). Μήπως να βάζαμε και λίγο παρμεζάνα μαζί με το καλαμποκάλευρο μπας και γίνουν έξτρα κράντσι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται τέλειες !! Και με το δενδρολίβανο, τέλειο άρωμα !!!
Μιαμ, μιαμ! Πατάτες φούρνου και τόσο τραγανές, το καλύτερό μου! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Χρυσαυγή, τις προτιμώ σκέτες, με ένα νόστιμο ντιπ για βούτηγμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά και πολλά φιλιά!
Μου αρέσει πολύ !! Και έχω και καλαμποκάλευρο!! Θα δοκιμαστεί πάραυτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπω το φαγητο αυτο και ειδικα σαν μπυρομεζε...αλλα δεν ηξερα πως να τις κανω! χαχαχαχα τελεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να γίνονται θεϊκές!!! Θα δοκιμαστούν με την πρώτη ευκαιρία! Την καλησπέρα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Μπήκα ξανά να διαβάσω μία ακόμα φορά την συνταγή καθώς οι πατατούλες καθαρίστηκαν περιμένουν να ετοιμαστούν για το σημερινό γεύμα :D
Διαγραφήτέλεια!!! έρχομαι!! χαχα
Διαγραφήπεριμένω νέα και φωτό!!
Καλημέρα και χρόνια πολλά Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πατάτες εξαίσιες είναι αυτές;;;; Φανταστικές!!!!!! Προσωπικά θα τις ήθελα σκέτες σαν σνακ ή με μια κρύα μπυρίτσα!!!
Τόσο ωραίες πατάτες είναι κρίμα να τις βάλεις συνοδεία. Μόνες τους είναι καλύτερα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστος Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειες πατατες!!!
Χρόνια πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πατάτες είναι αριστούργημα, μόνες τους να τις χαρώ!!
Καλή εβδομάδα!
λουκουάκια!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή