4 Μαΐου 2015

Μπρουσκέτα με Ρικότα και Ψητά Ντοματίνια - Σπαράγγια Τυλιχτά με Μπέικον + Γεύμα για 4

click for english

υλικά για τη Μπρουσκέτα με Ρικότα και Ψητά Ντοματίνια
  • 250γρ ρικότα
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μπαγκέτα
  • ελαιόλαδο
  • 20 ντοματίνια 
  • αλάτι
  • πιπέρι 

εκτέλεση

Κόβετε 20 φετάκια από τη μπαγκέτα, τα λαδώνετε και τα βάζετε στο φούρνο για μερικά λεπτά να ξεροψηθούν.
Τοποθετείτε τα ντοματίνια σ'ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στους 180C για περίπου 45 λεπτά.
Ανακατεύετε τη ρικότα με το σχοινόπρασο και τον άνηθο.
Ετοιμάζετε τις μπρουσκέτες βάζοντας πάνω σε κάθε φετούλα ψωμί, μια κουταλιά ρικότα κι ένα ψητό ντοματίνι με λίγο από το ζουμάκι τους.


υλικά για τα Σπαράγγια Τυλιχτά με Μπέικον
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά σουσαμέλαιο
  • 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη καστανή
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλάκια σουσάμι



εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, τα ξεπλένετε και τα χωρίζετε σε 4 δεματάκια. 
Τυλίγετε το καθένα με μία φέτα μπέικον.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμέλαιο, τη ζάχαρη και το σκόρδο.
Μ' ένα πινελάκι αλείφετε τα σπαράγγια και πασπαλίζετε με σουσάμι. 
Ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον. 


Τα ορεκτικά μας συνοδεύτηκαν με το σούπερ νόστιμο Κοτόπουλο Τηγανιτό...στο Φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού από την Εύη - The Healthy Cook και μια σπέσιαλ μακαρονάδα Ζυμαρικά με Γαρίδες και Μανιτάρια .






25 σχόλια:

  1. Μου έφτιαξες τη βδομάδα!
    Πέπη ειλικρινά είναι από τις πιο όμορφες αναρτήσεις που έχω δει τελευταία. Δεν είναι οτι έφτιαξες κάτι που θέλει τόσο κόπο ή τεχνική. Είναι ότι καταφέρνεις πάντα να συνδυάζεις τόσο αρμονικά τα φαγητά που επιλέγεις για κάθε σουαρέ που ετοιμάζεις. Εχει αρχίσει και μου γίνεται απαραίτητο το γεύμα για 4!!!!

    Οι φωτογραφίες σου είναι εκπληκτικής καθαρότητας και φρεσκάδας. Θέλεις οπωσδήποτε να φας αυτά που βλέπεις....τουλάχιστον εγώ!! Όσο για τα σπαράγγια, οκ, μου έκλεψαν την καρδιά! Ειδικά όταν είδα ότι έχουν αλειφθεί και με σουσαμέλαιο και ζάχαρη ... κατάλαβα τι καραμέλωμα θα έχουν κάνει!!! Θεικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Άντε, περιμένουμε την πολλά υποσχόμενη μακαρονάδα σου!!!
    Φιλιαααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σπαράγγια είναι φανταστικά, γλυκόξινα έτσι όπως σου αρέσουν!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Μμμμμ οτι πρεπει για κρασακι και για βραδινές λιγούρες χι χι!

    Καλή εβδομάδα:)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη!!
    Υπέροχες οι μπρουσκέτες αλλά και τα σπαράγγια άσχετα αν εγώ και τα σπαράγγια δεν πάμε παρέα!! Αυτές τις μπρουσκέτες όμως θα τις εξαφάνιζα στο λεπτό!!
    Πολύ ωραίες και ζωντανές οι φωτογραφίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα πιάτα! Για τη νοστιμιά τους είμαι σίγουρη!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααααα τι ωραιες σπαραγγοδεσμες!!!!!τι ωραιες γιηνες γευσεις!!!!
    εγραψες παλι πεπη!!!
    πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα τέλεια !!
    Γεύση , χρώμα , συνδυασμοί , μου τρέχουν τα σάλια !!

    ..αλλά αυτό το "γεύμα' !!
    Αμ το : "για 4 " ?

    Για παιδικό μάλλον γεύμα θα λές εε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....ε όχι για παιδικό!!!! Μάλλον δεν πρόσεξες τις κοτομπουκιές και μια μακαρονάδα που έρχεται....στην επόμενη ανάρτηση!!

      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Φρυγανισμένο ψωμάκι, ρικότα, σπαράγγια...υλικά υπέροχα για τέλειο αυτό ορεκτικό!
    Πολύ λαχταριστές οι φωτογραφίες σου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αγγελική!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Ωραίες οι μπρουσκέτες, τέλεια ιδέα τα ξεροψημένα σπαράγγια στο φούρνο, με τα σέα τους και τα μέα τους! Αυτά θέλω εγώ και κερνιέμαι το ένα πακετάκι. Τις μπρουσκέτες δώστες στη Χρυσαυγή.

    Γράφεις τριλογία ή μάλλον τετραλογία...
    Muchos besos
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι!! Τα σπαράγγια είναι πιο τσαχπίνικα!!! χαχα
      Όλη η πιατέλα δική σου!!

      Τετραλογία κι ένα γλυκάκι έκπληξη...
      ...το γυρίσες στο ισπανικό??? χαχαχα

      Kisses and Thanx!!!

      Διαγραφή
    2. Σπαραγγια θελω ειπαμε!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Πότε τόπες είπαμε???

      :) :) :)

      Διαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω με την Χρυσαυγή!
    Σε όλα!Και θα υπέρ τονίσω το γεγονός της σωστής επιλογής των ορεκτικών,αλλά και το άρτιο ´´ δέσιμο ´´ ,που έχουν μεταξύ τους!
    Εντυπωσιακά όμορφες φωτό,άξιες για να διακοσμήσουν περιοδικό food styling !
    Τα δεματάκια των σπαραγγιών, τα βρήκα εξαιρετικά σε παρουσίαση ,ενώ οι μπρουσκέτες ισορροπούν στην τελειότητα της γεύσης,αφου τα υλικά τους,έχουν απόλυτη γευστική αρμονία!
    Εύγε!
    Φιλια πολλα,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ, αυτά τα γεύματα σου, είναι πάντα απόλαυση! Αυτές οι μπρουσκέτες είναι για μένα, τελείωσε!
    Και περιμένω πώς και πώς αυτή τη μακαρονάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέπη καλησπέρα, η φωτογραφία με τα σπαράγγια είναι τέλεια !!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεύσεις και αρώματα που έχεις ανάγκη με τούτη την μεγάλη ζέστη που μας κατέφθασε Πέπη μου.
    Ειδικά όταν δεν χρειάζονται μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος είναι να τα λατρεύεις :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πεθαίνω για σπαράγγια με σουσάμι!!! ε, και το μπέικον δεν θα με χάλαγε, για να κρατάει το μπουκετάκι βρε αδελφέ!!
    χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή για το κοτόπουλο!
    περιμένω με αγωνία την μακαρονάδα!
    ευχαριστώ πεπίτα μου! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/5/15, 11:57 μ.μ.

    Πω πω τα είδα όλα αυτά νυχτιάτικα και τα λιμπίστηκα. Πως μου ξεφυγε εμένα τέτοια ανάρτηση. Μπράβο βρε Πέπη, έγραψες πάλι. Αυτά τα σπαράγγια με το μπέικον είναι φοβερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή