28 Οκτωβρίου 2014

Λαζάνια με Σάλτσα Λαχανικών

υλικά για ένα μικρό πυρέξ 25χ20εκ.
  • 3 πιπεριές (κόκκινες - κίτρινες)
  • 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 240γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 400γρ ανθότυρο
  • 100γρ κασέρι τριμμένο
  • 1 ασπράδι
  • 250γρ μοτσαρέλα
  • 150γρ λαζάνια (9 φύλλα)



εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια και το κοτσάνι.
Καθαρίζετε τα σκόρδα.
Βάζετε όλα τα λαχανικά (πιπεριές, σκόρδα, τις μελιτζάνες ολόκληρες) σ'ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνετε τις πιπεριές και τα σκόρδα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. 
Ψήνετε τα λαχανικά στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Οι μελιτζάνες θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζετε και ρίχνετε τη σάρκα τους σ' ένα μπωλ μαζί με τις ψητές πιπεριές, τα ψητά σκόρδα και τα ντοματάκια. Πολτοποιείτε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ ή λιώστε τα λίγα λίγα στο μούλτι.
Βάζετε σ'ένα μπωλ το ανθότυρο και το λιώνετε με το πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, το ασπράδι, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες.




Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό πυρέξ και απλώνετε στο πάτο το 1/3 από τη σάλτσα λαχανικών.
Σκεπάζετε με 3 φύλλα λαζάνια. Από πάνω βάζετε τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τα τυριά. Συνεχίζετε με 1/3 σάλτσα λαχανικών, 3 φύλλα λαζάνια και το υπόλοιπο μίγμα από τα τυριά.
Σκεπάζετε με 3 φύλλα λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών και τελειώνετε με τη μοτσαρέλα.


Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον.



27 σχόλια:

  1. like,like,like!!!!!!!!Χρόνια πολλά, κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΑ!!!

    Και διακρίνω μια ταύτιση σήμερα...καθώς εγώ έκανα μια σκεπαστή πίτα με ζυμωτό φύλλο και σάλτσα λαχανικών, Πέπη μου. (Επιφυλάσσομαι βέβαια για την παρουσίαση...)

    Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στην εβδομάδα σου, καθώς όλο για Κυριακή το έχω σήμερα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω περιμένω με αγωνία!!!
      Κάτι πήρε το μάτι μου για ...μπλε τυρι.....αλλά χάθηκε.. σνιφ

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πρεπει να ειναι καταπληκτικα!!!!!!!
    Ζουμερα και χορτοφαγικα.
    Το ποσο μου αρεσουν τα ζυμαρικα με αυτον τον τροπο δε λεγεται! Πολυ ωραια η παρουσιαση στο πιατο με αυτο το χορταστικο κομματι.
    Μπραβο βρε Πεπη!!

    *Το πυρεξακι εμεινε τουλαχιστον στην ιστορια!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα ναι!! πολύ ζουμερά!!!
      Να τα φτιάξεις λοιπόν αφού σου αρέσουν έτσι τα ζυμαρικά!

      Ευτυχώς ....πρόλαβα να το φωτογραφήσω... να χουμε να το θυμόμαστε!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Ωραιο κι αναλυτικο το κολαζ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυγευστική ,πολυποίκιλη και πολυδιάστατη πρόταση.
    Με διαφορετικά επίπεδα νοστιμιάς,αφού η σάλτσα κρύβει καλά τα γευστικά μυστικά της και τα απλώνει γενναιόδωρα στις λεπτές στρώσεις των λαζανιών.
    Τα ΄΄ήπια΄΄τυριά που προστίθενται,επιτρέπουν να αναπτυχθεί στο έπακρο η δυναμική των λιωμένων λαχανικών,χωρίς όμως να υστερούν στην δόνηση της γεύσης.
    Το κολλάζ των φωτογραφιών,εντυπωσιακά λεπτομερές!!!!!Απίθανα συμμετρικό και για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου θύμισε ....ανατολίτικη κουζίνα!!!!
    Όπως πάντα άγγιξες με λεπτότητα τις καρδιές μας,αλλά όχι τους σιελογόνους αδένες μας....εκεί ήσουν αδυσώπητη!!!!Ανελέητη!!!!!
    Παρ΄όλα αυτά,σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σάλτσα κρύβει λαχανικά που συνήθως τα παιδιά δε τα τρώνε και επειδή τη πρώτη φορά που το έφτιαξα προοριζόταν για μικρούς και μεγάλους τα έλιωσα για να μη καταλάβουν τίποτα!

      Σ' ευχαριστώ Φωτεινή μου!!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικό, θα το φτιάξω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/10/14, 9:29 π.μ.

    Καλημέρα! Τι ωραίο χρωματιστό πιάτο! Ακριβώς το στυλ φαγητού που μου αρέσει, μακαρόνια, τυριά και λαχανικά (για πολλούς βέβαια είναι ορεκτικό).
    Μου αρέσει που εχεις βάλει πράσινα λαζάνια και του δίνει χρωματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σου πεπη με τα ωραια σου!!!ειναι χαρμα οφθαλμων το πιατο σου αλλα και χαρμα γευσης!!!!!
    φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία τα ΛαχανοΛαζάνια!

    Μ΄ άρεσαν πολύ οι εικόνες τους, με την αναλυτική διαδοχή της προετοιμασίας!

    * Είδα και το μωβάκι, το κόκκινο μ΄ αρέσει περισσότερο... :)

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..... για το μωβάκι ξαναπήγα αλλά μόλις είδα το κόκκινο άλλαξα γνώμη!!!!

      Σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Pepaki! Καταπληκτικά τα λαζάνια σου, σχεδόν τα γεύομαι με τις υπέροχες φώτο σου και τα λιωμένα τυριά να με προκαλούν! Λαζάνια ολικής χρησιμοποίησες; Τέλεια, στείλε μου ένα ταψάκι!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λοιπόν, εγώ πρώτα απ' όλα θα σχολιάσω το κολάζ! Εξαιρετικός τρόπος να μας μεταφέρεις τη "μαγική" διαδικασία της σύνθεσης του πιάτου! Σούπερ!
    Τώρα για το ίδιο το φαγάκι τι να πω... Λατρεμένο και πολύ όμορφο εμφανισιακά!!!
    Φιλάκια πολλά!
    υ.γ. Το αλμυρό κέικ πεντανόστιμο!!! Ούτε που πρόλαβε να φωτογραφηθεί... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπώ τρελλά λαζάνια και αυτά δείχνουν εξαιρετικά! Δεν τα μαγειρεύω πολύ συχνά γιατί είναι λίγο μπελάς, αλλά μου άνοιξες την όρεξη! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λατρεύω τα λαζάνια σε κάθε εκδοχή τους! Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο καιρό έχω να φάω τόσο νόστιμα λαζάνια!Καταπληκτική συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μου αρέσουν πολύ αυτά τα λαζάνια, αλλά ΄μόλις είδα πως η συνταγή σου έχει και μελιτζάνες, ξετρελάθηκα!!
    καλό βράδυ πεπίτα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπληκτικό πιάτο ετοίμασες Πέπη!!! Λατρεύω τα λαζάνια και τα δικά σου έγιναν τόσο ζουμερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή