- 3 πιπεριές (κόκκινες - κίτρινες)
- 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- 240γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 400γρ ανθότυρο
- 100γρ κασέρι τριμμένο
- 1 ασπράδι
- 250γρ μοτσαρέλα
- 150γρ λαζάνια (9 φύλλα)
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια και το κοτσάνι.
Καθαρίζετε τα σκόρδα.
Βάζετε όλα τα λαχανικά (πιπεριές, σκόρδα, τις μελιτζάνες ολόκληρες) σ'ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνετε τις πιπεριές και τα σκόρδα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ψήνετε τα λαχανικά στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Οι μελιτζάνες θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο.
Όταν είναι
έτοιμες οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζετε και ρίχνετε τη σάρκα τους σ'
ένα μπωλ μαζί με τις ψητές πιπεριές, τα ψητά σκόρδα και τα ντοματάκια. Πολτοποιείτε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ ή λιώστε τα λίγα λίγα στο μούλτι.
Βάζετε σ'ένα μπωλ το ανθότυρο και το λιώνετε με το πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, το ασπράδι, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες.
Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό πυρέξ και απλώνετε στο πάτο το 1/3 από τη σάλτσα λαχανικών.
Σκεπάζετε με 3 φύλλα λαζάνια. Από πάνω βάζετε τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τα τυριά. Συνεχίζετε με 1/3 σάλτσα λαχανικών, 3 φύλλα λαζάνια και το υπόλοιπο μίγμα από τα τυριά.
Σκεπάζετε με 3 φύλλα λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών και τελειώνετε με τη μοτσαρέλα.
Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά επιπλέον.
like,like,like!!!!!!!!Χρόνια πολλά, κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Λένια!!
ΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι διακρίνω μια ταύτιση σήμερα...καθώς εγώ έκανα μια σκεπαστή πίτα με ζυμωτό φύλλο και σάλτσα λαχανικών, Πέπη μου. (Επιφυλάσσομαι βέβαια για την παρουσίαση...)
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στην εβδομάδα σου, καθώς όλο για Κυριακή το έχω σήμερα :-))
Ωωωω περιμένω με αγωνία!!!
ΔιαγραφήΚάτι πήρε το μάτι μου για ...μπλε τυρι.....αλλά χάθηκε.. σνιφ
Φιλιά!
Πρεπει να ειναι καταπληκτικα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖουμερα και χορτοφαγικα.
Το ποσο μου αρεσουν τα ζυμαρικα με αυτον τον τροπο δε λεγεται! Πολυ ωραια η παρουσιαση στο πιατο με αυτο το χορταστικο κομματι.
Μπραβο βρε Πεπη!!
*Το πυρεξακι εμεινε τουλαχιστον στην ιστορια!!!! ;)
Αααα ναι!! πολύ ζουμερά!!!
ΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις λοιπόν αφού σου αρέσουν έτσι τα ζυμαρικά!
Ευτυχώς ....πρόλαβα να το φωτογραφήσω... να χουμε να το θυμόμαστε!!
Φιλιά!!
Ωραιο κι αναλυτικο το κολαζ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερσί!!
ΔιαγραφήΠολυγευστική ,πολυποίκιλη και πολυδιάστατη πρόταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε διαφορετικά επίπεδα νοστιμιάς,αφού η σάλτσα κρύβει καλά τα γευστικά μυστικά της και τα απλώνει γενναιόδωρα στις λεπτές στρώσεις των λαζανιών.
Τα ΄΄ήπια΄΄τυριά που προστίθενται,επιτρέπουν να αναπτυχθεί στο έπακρο η δυναμική των λιωμένων λαχανικών,χωρίς όμως να υστερούν στην δόνηση της γεύσης.
Το κολλάζ των φωτογραφιών,εντυπωσιακά λεπτομερές!!!!!Απίθανα συμμετρικό και για κάποιο ανεξήγητο λόγο μου θύμισε ....ανατολίτικη κουζίνα!!!!
Όπως πάντα άγγιξες με λεπτότητα τις καρδιές μας,αλλά όχι τους σιελογόνους αδένες μας....εκεί ήσουν αδυσώπητη!!!!Ανελέητη!!!!!
Παρ΄όλα αυτά,σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά!!!!!
Η σάλτσα κρύβει λαχανικά που συνήθως τα παιδιά δε τα τρώνε και επειδή τη πρώτη φορά που το έφτιαξα προοριζόταν για μικρούς και μεγάλους τα έλιωσα για να μη καταλάβουν τίποτα!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Φωτεινή μου!!
Καταπληκτικό, θα το φτιάξω σύντομα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!!!!!!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!!
τελειο και πανευκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή..και πεντανόστιμο!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα! Τι ωραίο χρωματιστό πιάτο! Ακριβώς το στυλ φαγητού που μου αρέσει, μακαρόνια, τυριά και λαχανικά (για πολλούς βέβαια είναι ορεκτικό).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που εχεις βάλει πράσινα λαζάνια και του δίνει χρωματάκι.
Ευχαριστώ!!
Διαγραφήγεια σου πεπη με τα ωραια σου!!!ειναι χαρμα οφθαλμων το πιατο σου αλλα και χαρμα γευσης!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΩραία τα ΛαχανοΛαζάνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄ άρεσαν πολύ οι εικόνες τους, με την αναλυτική διαδοχή της προετοιμασίας!
* Είδα και το μωβάκι, το κόκκινο μ΄ αρέσει περισσότερο... :)
Ζ.
..... για το μωβάκι ξαναπήγα αλλά μόλις είδα το κόκκινο άλλαξα γνώμη!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!
Γεια σου Pepaki! Καταπληκτικά τα λαζάνια σου, σχεδόν τα γεύομαι με τις υπέροχες φώτο σου και τα λιωμένα τυριά να με προκαλούν! Λαζάνια ολικής χρησιμοποίησες; Τέλεια, στείλε μου ένα ταψάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Λοιπόν, εγώ πρώτα απ' όλα θα σχολιάσω το κολάζ! Εξαιρετικός τρόπος να μας μεταφέρεις τη "μαγική" διαδικασία της σύνθεσης του πιάτου! Σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα για το ίδιο το φαγάκι τι να πω... Λατρεμένο και πολύ όμορφο εμφανισιακά!!!
Φιλάκια πολλά!
υ.γ. Το αλμυρό κέικ πεντανόστιμο!!! Ούτε που πρόλαβε να φωτογραφηθεί... χαχαχα!
Αγαπώ τρελλά λαζάνια και αυτά δείχνουν εξαιρετικά! Δεν τα μαγειρεύω πολύ συχνά γιατί είναι λίγο μπελάς, αλλά μου άνοιξες την όρεξη! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα λαζάνια σε κάθε εκδοχή τους! Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο καιρό έχω να φάω τόσο νόστιμα λαζάνια!Καταπληκτική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσουν πολύ αυτά τα λαζάνια, αλλά ΄μόλις είδα πως η συνταγή σου έχει και μελιτζάνες, ξετρελάθηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ πεπίτα μου!!
Καταπληκτικό πιάτο ετοίμασες Πέπη!!! Λατρεύω τα λαζάνια και τα δικά σου έγιναν τόσο ζουμερά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή