20 Οκτωβρίου 2014

Μοσχάρι με Γλυκόξινη Σάλτσα


υλικά
  • 500γρ κιλότο μόσχου
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές πετιμέζι
  • 2 κουταλιές σόγια
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια μέλι


εκτέλεση

Κόβετε το μοσχάρι σε κομμάτια και το βάζετε σ'ένα μπωλ με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κρέας. Το αφήνετε να ψηθεί από όλες τις πλευρές για 5-7 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο και σωτάρετε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.



Σερβίρετε το κρέας με πατάτες τηγανιτές.



25 σχόλια:

  1. ΟΚ! Αυτό είναι το τέλειο ψησιμο του μοσχαριού!!!
    Περιττό να σου πω ότι το τρώω όλο το μισόκιλο κρέας μέσα στο γουόκ, πάνω από το μάτι της κουζίνας, σκέτο όπως είναι.
    Ααααααπαιχτο!!!!!
    Η τελευταία φωτογραφία είναι αυτή που σε κάνει να θες να ορμίξεις στην οθόνη!!!!!!!!!!!!

    Καλημερούδιαααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια.....κάπως έτσι το έφαγα....σκέτο...πάνω από το γούοκ!!!

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για το ψησιμο,αν ηταν ο Μπουρνταιν σιγουρα θα σου εδινε και αυτος τα συγχαρητηρια του!!!!
    φιλιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκούν τα δικά σου συγχαρητήρια!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ γευστικό πιάτο! Καλή εβδομάδα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πέπη! Αυτές οι γεύσεις μου αρέσουν πάααρα πολύ. Ακόμα πιο πολύ μου αρέσει η λιτότητα στις φωτογραφίες σου και το πόσο ωραίο έκανες να φαίνεται το κρέας!!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μάγδα!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Νομίζω εδώ θα κονταροχτυπηθούμε πάνω από το γουώκ με κοντάρια τα chopsticks, με τη Χρυσαυγή, που το καπάρωσε όλο πρώτη-πρώτη!
    Μάλλον θα πρέπει να μαγειρεύεις ταυτόχρονα 5-5 τα γουώκ... Δεν σε σώζει ούτε γκουρμέ ρεστωράν να ανοίξεις!

    Απαίχταble!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είδες????? Έτρεξε να προλάβει!!
      Μην ανησυχείς....σου έχω φυλάξει!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  6. Όταν βλέπω αυτό το χρώμα που παίρνουν όλα τα γλυκόξινα, τρελαίνομαι!!!
    Το πετιμέζι σίγουρα κάνει όλη τη διαφορά! Και το ψήσιμό του φαίνεται ιδανικό, και γρήγορο πολύ είναι, και αυτό το τελευταίο "...σερβίρετε το κρέας με πατάτες τηγανιτές", με αποτελείωσε... Προφανώς με πατάτες τηγανιτές θα το σερβίρουμε!!! Χάνεται τέτοιο μπλουμ σε τέτοια ωραία σαλτσούλα;;;;
    Καλή εβδομάδα κυρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πετιμέζι δίνει άαααααλλη γεύση στο φαί!!!
      Εδώ το μοσχαράκι έγινε γλυκόξινο - κινέζικο που σ' αρέσει!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Μάχη θα γίνει για το μοσχαράκι, τη βλέπω την δουλειά, χαχα
    Εγώ το θέλω με πουρέ πατάτας πλς^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφτασε!!
      Πουρες πατάτας με μοσχαράκι και μπόλικη σαλτσούλα!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  8. Μοσχάρι (μαζί με το κοτόπουλο) είναι το κρέας που προτιμώ να μαγειρεύω Πέπη μου.
    Και η εκδοχή σου μου διαβάζεται εξαιρετική.
    Θα δοκιμαστεί το συντομότερο.
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε μπορώ να το πω οτι το προτιμώ, ειδικά μαγειρεμένο στη κατσαρόλα, γι' αυτό και σπάνια βάζω συνταγή με μοσχάρι αλλά έτσι ψητό, σκέτο ή με μια ελαφριά σάλτσα μ' αρέσει πολύ!!
      Περιμένω εντυπώσεις!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ετοιμάζομαι να κάνω βουτιά στη δεύτερη φώτο (υπέροχη) και να εξαφανίσω όλο το ροδοψημένο κρεατάκι και την καταπληκτική σάλτσα του! Τέλεια τα υλικά της σάλτσας! Στείλε μου για το μεσημέρι το κρέας και τις τηγανητές πατάτες, εγώ θα φτιάξω μπασμάτι και μπρόκολα και θα έχω το τέλειο γεύμα!!
    Πολλά φιλιά Peps!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή θες και πατάτες και ρύζι???? Μέσα είμαι....έρχομαι κι εγώ...να υπάρχει ποικιλία βρε παιδί μου!!....και μπρόκολο για ξεκάρφωμα!!χαχαχαχαχαχα

      Χαίρομαι που σου άρεσε!! Δοκίμασε το!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  10. μετα πο απαιτηση του γιου για πιο γκουρμε κου ζινα και μαλιστα γλυκοξινα με καλυψες πληρως.και για τους εκδικηθω με πατατες τηγανητες.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχααχαχαχαχα πολύ γκουρμέ ο γιος σου!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!
      Σ' ευχαριστώι για το σχόλιο Λίτσα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  11. Η λιτότητα της παρουσίασης εξυμνεί την ποιότητα του πιάτου.
    Αν και προσωπικά δεν συμπαθώ τα saignant κρέατα,εντούτοις,το συγκεκριμένο θα με έκανε να αναθεωρήσω....ή το ανορθόδοξο για μένα θα ήταν να παραχωρήσω μισή από την μερίδα μου στα κορίτσια από πάνω.Μόνο τη μισή όμως!!!!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λατρεύω το γλυκόξινο και αυτό το μοσχάρι δείχνει τόσο μα τόσο λαχταριστό! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείχνει τόσο ζουμερό το κρέας!!!! Υπέροχο!!!
    Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο φαγάκι του γιου μου, τελευταία όλο τέτοια μου ζητάει!!!
    Το ΣΚ θα το κάνω οπωσδήποτε!!!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μετά από τόσες βουτιές στο γουόκ και στη φωτογραφία, φοβάμαι δεν θα έχει μείνει τίποτα για μένα...... ;)
    λαχταριστό φαίνεται πεπίτα μου!!!!!
    XX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταπληκτική γεύση με τέλειο ψήσιμο το κρέας και με το πετιμέζι να δίνει μιαν άλλη πινελιά. Υπέροχο φαίνεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή