- 500γρ κιλότο μόσχου
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές πετιμέζι
- 2 κουταλιές σόγια
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια μέλι
εκτέλεση
Κόβετε το μοσχάρι σε κομμάτια και το βάζετε σ'ένα μπωλ με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κρέας. Το αφήνετε να ψηθεί από όλες τις πλευρές για 5-7 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο και σωτάρετε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε το κρέας με πατάτες τηγανιτές.
ΟΚ! Αυτό είναι το τέλειο ψησιμο του μοσχαριού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριττό να σου πω ότι το τρώω όλο το μισόκιλο κρέας μέσα στο γουόκ, πάνω από το μάτι της κουζίνας, σκέτο όπως είναι.
Ααααααπαιχτο!!!!!
Η τελευταία φωτογραφία είναι αυτή που σε κάνει να θες να ορμίξεις στην οθόνη!!!!!!!!!!!!
Καλημερούδιαααααα!
Να σου πω την αλήθεια.....κάπως έτσι το έφαγα....σκέτο...πάνω από το γούοκ!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Συγχαρητηρια για το ψησιμο,αν ηταν ο Μπουρνταιν σιγουρα θα σου εδινε και αυτος τα συγχαρητηρια του!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιαααα!!!
Αρκούν τα δικά σου συγχαρητήρια!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!
Πολύ γευστικό πιάτο! Καλή εβδομάδα!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Μαριόν!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!
Καλημέρα Πέπη! Αυτές οι γεύσεις μου αρέσουν πάααρα πολύ. Ακόμα πιο πολύ μου αρέσει η λιτότητα στις φωτογραφίες σου και το πόσο ωραίο έκανες να φαίνεται το κρέας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ!
Καλημέρα Μάγδα!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!
Φιλιά!
Νομίζω εδώ θα κονταροχτυπηθούμε πάνω από το γουώκ με κοντάρια τα chopsticks, με τη Χρυσαυγή, που το καπάρωσε όλο πρώτη-πρώτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα πρέπει να μαγειρεύεις ταυτόχρονα 5-5 τα γουώκ... Δεν σε σώζει ούτε γκουρμέ ρεστωράν να ανοίξεις!
Απαίχταble!
Z.
Ναι είδες????? Έτρεξε να προλάβει!!
ΔιαγραφήΜην ανησυχείς....σου έχω φυλάξει!!
Σ' ευχαριστώ!!
Όταν βλέπω αυτό το χρώμα που παίρνουν όλα τα γλυκόξινα, τρελαίνομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πετιμέζι σίγουρα κάνει όλη τη διαφορά! Και το ψήσιμό του φαίνεται ιδανικό, και γρήγορο πολύ είναι, και αυτό το τελευταίο "...σερβίρετε το κρέας με πατάτες τηγανιτές", με αποτελείωσε... Προφανώς με πατάτες τηγανιτές θα το σερβίρουμε!!! Χάνεται τέτοιο μπλουμ σε τέτοια ωραία σαλτσούλα;;;;
Καλή εβδομάδα κυρία μου!
Το πετιμέζι δίνει άαααααλλη γεύση στο φαί!!!
ΔιαγραφήΕδώ το μοσχαράκι έγινε γλυκόξινο - κινέζικο που σ' αρέσει!!
Φιλιά!!
Μάχη θα γίνει για το μοσχαράκι, τη βλέπω την δουλειά, χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το θέλω με πουρέ πατάτας πλς^^
Έφτασε!!
ΔιαγραφήΠουρες πατάτας με μοσχαράκι και μπόλικη σαλτσούλα!!
Σ' ευχαριστώ!!
Μοσχάρι (μαζί με το κοτόπουλο) είναι το κρέας που προτιμώ να μαγειρεύω Πέπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η εκδοχή σου μου διαβάζεται εξαιρετική.
Θα δοκιμαστεί το συντομότερο.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Εγώ δε μπορώ να το πω οτι το προτιμώ, ειδικά μαγειρεμένο στη κατσαρόλα, γι' αυτό και σπάνια βάζω συνταγή με μοσχάρι αλλά έτσι ψητό, σκέτο ή με μια ελαφριά σάλτσα μ' αρέσει πολύ!!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!!
Φιλιά!
Ετοιμάζομαι να κάνω βουτιά στη δεύτερη φώτο (υπέροχη) και να εξαφανίσω όλο το ροδοψημένο κρεατάκι και την καταπληκτική σάλτσα του! Τέλεια τα υλικά της σάλτσας! Στείλε μου για το μεσημέρι το κρέας και τις τηγανητές πατάτες, εγώ θα φτιάξω μπασμάτι και μπρόκολα και θα έχω το τέλειο γεύμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Peps!!
Δηλαδή θες και πατάτες και ρύζι???? Μέσα είμαι....έρχομαι κι εγώ...να υπάρχει ποικιλία βρε παιδί μου!!....και μπρόκολο για ξεκάρφωμα!!χαχαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!! Δοκίμασε το!!
Φιλιά!!
μετα πο απαιτηση του γιου για πιο γκουρμε κου ζινα και μαλιστα γλυκοξινα με καλυψες πληρως.και για τους εκδικηθω με πατατες τηγανητες.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχααχαχαχαχα πολύ γκουρμέ ο γιος σου!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώι για το σχόλιο Λίτσα!
Καλημέρα!
Η λιτότητα της παρουσίασης εξυμνεί την ποιότητα του πιάτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και προσωπικά δεν συμπαθώ τα saignant κρέατα,εντούτοις,το συγκεκριμένο θα με έκανε να αναθεωρήσω....ή το ανορθόδοξο για μένα θα ήταν να παραχωρήσω μισή από την μερίδα μου στα κορίτσια από πάνω.Μόνο τη μισή όμως!!!!!
Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!
Λατρεύω το γλυκόξινο και αυτό το μοσχάρι δείχνει τόσο μα τόσο λαχταριστό! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνει τόσο ζουμερό το κρέας!!!! Υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα γίνει το αγαπημένο φαγάκι του γιου μου, τελευταία όλο τέτοια μου ζητάει!!!
Το ΣΚ θα το κάνω οπωσδήποτε!!!!! Καλό βράδυ!!!
μετά από τόσες βουτιές στο γουόκ και στη φωτογραφία, φοβάμαι δεν θα έχει μείνει τίποτα για μένα...... ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήλαχταριστό φαίνεται πεπίτα μου!!!!!
XX
Καταπληκτική γεύση με τέλειο ψήσιμο το κρέας και με το πετιμέζι να δίνει μιαν άλλη πινελιά. Υπέροχο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή