the recipe in english
υλικά
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
Πλένετε και καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθια και αν θέλετε κόβετε και τα κεφάλια. Λέπια δεν έχουν.
Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τ' απλώνετε σ' ένα πυρέξ.
Τα περιχύνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Αλείφετε τους κολιούς εσωτερικά κι εξωτερικά με τη μουστάρδα και βάζετε στη κοιλιά τους από ένα κλωναράκι θυμάρι.
Βάζετε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά, και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
υλικά
- 2 κολιούς
- 3 πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα dijon
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λεμόνι, χυμό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
Πλένετε και καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθια και αν θέλετε κόβετε και τα κεφάλια. Λέπια δεν έχουν.
Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τ' απλώνετε σ' ένα πυρέξ.
Τα περιχύνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Αλείφετε τους κολιούς εσωτερικά κι εξωτερικά με τη μουστάρδα και βάζετε στη κοιλιά τους από ένα κλωναράκι θυμάρι.
Βάζετε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά, και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
Ζητω το καλοκαιρι με τους ωραιους μεζεδες και τα πολυχρωμα φαγητα του!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου ασεσει η μουσταρδα στο ψαρι. Ωραιες και ζωντανες φωτογραφιες!!!!!!
Καλως ορισες!!!
Καλέ τι όμορφοι κολιοί!!! Έχει κανέναν και για μένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!! ωραιο και πανευκολο φαγακι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα μου ψαράκια! Η μουστάρδα θα του πάει σίγουρα πολύ, Όπως και το τρικολόρε κρεββατάκι από πιπεριές και κρεμμύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Πέπη!
Η μουστάρδα πηγαίνει πολύ στο ψάρι και οι Κολιοί είναι στην εποχή τους! Χρωματιστές οι φωτογραφίες σου και ζωντανές Πεπάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες Πέπη!Εύχομαι να πέρασες όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κολιοί συγκατσλέγονται στα αγαπημένα μου ψάρια.Και ο τρόπος που μας τους παρουσίασες είναι πολύ ελκυστικός!
Μου έλειψαν οι ζωντανές εικόνες σου και τα γευστικά υπονοούμενα που αφήνουν....
Επιθύμισα την ζωντάνια των χρωμάτων και τον διάλογο που δημιουργεί μία πρόταση σου με τον ουρανίσκο μου.
Παρ´όλα αυτά,ελπίζω ότι το καλοκαίρι σου θα συνεχιστεί!
Φιλιά πολλα,πολλά!
Υπέροχα τα ψάρια σου, το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να τα απολαμβάνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μένα κράτησε, εκείνο στα δεξιά το ξεροψημένο.
Αν κατάλαβα καλά μας το έσκασες για λίγες διακοπές; Ελπίζω να έκανες καμιά παραπάνω βουτιά και για εμάς!
Πολλά φιλιά
Πολύχρωμο, υπέροχο, σαγηνευτικό και με πολύ όμορφες φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κολιός είναι "βολικό" ψάρι και είναι η εποχήτου, οπότε μας το σέρβιρες στο πιάτο όσο πιο μερακλίδικα γινόταν!
Καλώς ήρθες κι επίσημα my Peps!
Ζ.
γεια σου πεπη και απο μενα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι η κική και είμαι στη δουλειά και μου τρέχουν τα σαλια με τους κολιουσ σου!!!!!