12 Ιανουαρίου 2018

Χορτόπιτα με Σέσκουλα


υλικά
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 3 πράσα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 200γρ φέτα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 χοντρά φύλλα
  • 200ml ελαιόλαδο
  • σουσάμι άσπρο και μαύρο


εκτέλεση 

Πλένετε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και αφήνετε να στραγγίξουν.
Χοντροκόβετε τα σέσκουλα.
Ψιλοκόβετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο και τα μυρώνια.
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη.
Σ' ένα μπωλ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά.


Σε μία κατσαρόλα ζεματάτε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα σέσκουλα, τον μάραθο και αφήνετε να μαραθούν. Ρίχνετε τα μυρώνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.  Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσουν. 
Προσθέτετε τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύετε καλά.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30εκ. Στρώνετε ένα φύλλο και το ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ρίχνετε διάσπαρτα το 1/4 της γέμισης. Στρώνετε άλλο ένα φύλλο και το ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ρίχνετε άλλο 1/4 γέμισης.



Συνεχίζετε με το τρίτο φύλλο, ράντισμα με ελαιόλαδο, γέμιση, τέταρτο φύλλο, ελαιόλαδο, γέμιση.


Σκεπάζετε με το πέμπτο φύλλο και διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων (αν περισσεύουν πολύ, τις κόβετε). Ραντίζετε καλά με ελαιόλαδο. 
Πασπαλίζετε με άσπρο και μαύρο σουσάμι.





Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
 

 

5 σχόλια:

  1. Η αγαπημένη μου πίτα, μόνιμα αυτά τα χόρτα χρησιμοποιώ ίσως και λάπατα όταν βρίσκω και καυκαλίθρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εγω αυριο χορτοπιττα.και μου θυμισε η ξανθη τα λαπατα που ευτυχως υπαρχουν στον κηπο μου.καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέπη, η πρώτη φωτογραφία είναι, για μένα, ο ορισμός του food photography! Επικοινωνεί το φαγητό υπέροχα, καθαρά, και τόσο λαχταριστά, όσο πρέπει χωρίς τις υπερβολές του "food porn"

    Ευχομαι μια πανέμορφη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεμένη πίτα, υπέροχη πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αναστασια3/2/18, 5:12 μ.μ.

    πολύ λαχταριστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή